Да помогнем на Митко да проходи! Доброто винаги успява!

Димитър Белев е на 6 г. и страда от дистония, неуточнена. Детето има хаотични движения на долни и горни крайници, и не може да се храни и движи само. На шестмесечна възраст се забелязва, че детето има проблем. Дълго време е бил с погрешна диагноза и е загубил много време за лечение.  През 2015 г. претърпява мозъчна операция в България, която е неуспешна. Това се доказва от две независими една от друга болници в Турция и Германия. За Митко се грижи единствено майка му Марияна. Баща му ги е изоставил след като разбира, че детето има проблем. Марияна не работи и е посветила живота си на грижите за детето. Единствените средства, с които се издържат е това, което получават от държавата като социална помощ.

Надеждата за Митко е да замине за чужбина възможно най-скоро, където да бъде направена операция -дълбока мозъчна стимулация. Двете болници, в Турция и Германия, дават шанс на Митко от 60% до 90%, че ще се оправи и ще може да ходи сам. Но преди това Димитър трябва да си направи специфични генетични изследвания, които струват 2035 лв. Пари, които майка му няма. Тези 2035 лв. са само началото към новите възможности за Митко и неговата майка. Минималната сума, която трябва да се събере за повторна операция, е 30 000 долара.


Даренията могат да бъдат направени на дарителска сметка в български левове:

Димитър Димитров Белев

Първа Инвестиционна Банка (Fibank)

IBAN: BG97FINV91501316801801

BIC: FINVBGSF

или да се свържете директно с майката на Митко -Марияна на (+359) 877 449903

Чуйте повече в репортажа на Елена Буюклиева:


Още от категорията

Градушка унищожи площи с рапица и пшеница край село Сърнево

Десетки декари с рапица и пшеница край село Сърнево, община Раднево са били унищожени от падналата в края на миналата седмица градушка. Това обяви в интервю за Радио Стара Загора Цветан Берберов от Тракийския съюз на зърнопроизводителите...

публикувано на 18.06.18 в 11:32

Изследват безплатно за туберкулоза в Стара Загора

Безплатни скринингови прегледи и изследвания за ранно откриване на туберкулоза ще се провеждат от днес - 18.06. до 22.06.2018г. в Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания – Стара Загора.   Прегледите са в..

обновено на 18.06.18 в 07:01

Мащабни строителни дейности стартират в Ямбол

През следващите 9 месеца в Ямбол ще бъде затворен за движение участък от основната входно – изходна пътна артерия в града. Ремонтът по улица „Преслав” ще наложи изцяло нова организация на движението. Ремонтът е в участъка от площад..

публикувано на 18.06.18 в 07:00

Жълт код за обилни валежи в цялата страна

Жълт код за обилни валежи и гръмотевични бури е обявен за днес в цялата страна. Количествата дъжд, в отделни райони, могат да достигнат до 30-35 л/кв.м. Метеоролозите предупреждават, че има условия и за градушки. В резултат дневните..

публикувано на 17.06.18 в 10:30

Излезе второто класиране на първокласницитв в Казанлък

Излезе второто класиране за прием в I-ви клас и подготвителни групи в училищата в Казанлък. Всеки родител може да провери резултатите на https://school.kazanlak.bg   за първи клас и https://school.kazanlak.bg:8443 за подготвителни групи в..

публикувано на 17.06.18 в 10:23

Състави от цялата страна пяха и играха на втория национален събор „С мирис на теменуги“(СНИМКИ/ГАЛЕРИЯ)

Вторият национален фолклорен събор „С мирис на теменуги“ събра близо 30 състава от цялата страна в старозагорското село Яворово. Културната проява, чиято основна цел е да възпее красотата на българските цветя, премина при небивал интерес. Участници..

публикувано на 16.06.18 в 16:36

Американска пеперуда мори дървета в Ямбол

Нашествие от гъсеници на бяла американска пеперуда унищожава короните на дърветата в няколко ямболски квартала. След подадените оплаквания, от общината съобщиха, че започва пръскане на дърветата.  В най-голяма степен от гъсениците са засегнати..

публикувано на 16.06.18 в 14:32
Радио Стара Загора

Национален летен детско-юношески театрален фестивал се провежда в Сливен

За първа година Сливен е домакин на Национален летен детско-юношески фестивал. Поводът за проявата са няколко годишнини: 150  години от началото на театралното дело във ветровития град, 120 години от създаването на първия театрален салон и 100 години..

публикувано на 16.06.18 в 10:25

Последна вечер от програмата на XXIII театрални празници „Невена Коканова“

С постановката „Разделяй двойки по домовете“ на младежки театър „Иван Бинев“ София тази вечер в Ямбол ще бъде сложен край на 23-то издание на театралните празници „Невена Коканова“. Културната проява стартира на 11 юни и в продължение на 5 вечери се..

публикувано на 16.06.18 в 10:13

Труп на мъж е открит край казанлъшкото село Черганово

Труп на мъж е открит в района на казанлъшкото село Черганово. Сигналът е подаден малко след 12 часа днес, потвърдиха от ОД на МВР. Води се разследване за причините на смъртта, но най-вероятно не се касае за пътнотранспортно произшествие. Полицията..

публикувано на 15.06.18 в 17:54