Да помогнем на Митко да проходи! Доброто винаги успява!

Димитър Белев е на 6 г. и страда от дистония, неуточнена. Детето има хаотични движения на долни и горни крайници, и не може да се храни и движи само. На шестмесечна възраст се забелязва, че детето има проблем. Дълго време е бил с погрешна диагноза и е загубил много време за лечение.  През 2015 г. претърпява мозъчна операция в България, която е неуспешна. Това се доказва от две независими една от друга болници в Турция и Германия. За Митко се грижи единствено майка му Марияна. Баща му ги е изоставил след като разбира, че детето има проблем. Марияна не работи и е посветила живота си на грижите за детето. Единствените средства, с които се издържат е това, което получават от държавата като социална помощ.

Надеждата за Митко е да замине за чужбина възможно най-скоро, където да бъде направена операция -дълбока мозъчна стимулация. Двете болници, в Турция и Германия, дават шанс на Митко от 60% до 90%, че ще се оправи и ще може да ходи сам. Но преди това Димитър трябва да си направи специфични генетични изследвания, които струват 2035 лв. Пари, които майка му няма. Тези 2035 лв. са само началото към новите възможности за Митко и неговата майка. Минималната сума, която трябва да се събере за повторна операция, е 30 000 долара.


Даренията могат да бъдат направени на дарителска сметка в български левове:

Димитър Димитров Белев

Първа Инвестиционна Банка (Fibank)

IBAN: BG97FINV91501316801801

BIC: FINVBGSF

или да се свържете директно с майката на Митко -Марияна на (+359) 877 449903

Чуйте повече в репортажа на Елена Буюклиева:


Още от категорията

За седми път БЛС отличи лекари в старозагорско

За 7-ма поредна година  Регионалната колегия на Българския лекарски съюз Стара Загора ще награди в навечерието на утрешния празник на лекарите отличили се и заслужили медици. Това ще се случи на официална церемония тази вечер . Старозагорската..

публикувано на 18.10.17 в 17:13

С богата програма село Съдиево отбелязва своя празник

Новозагорското село Съдиево отбелязва своя празник на 19 октомври . По повод тържественото събитие кметът Ленко Влаев и екипът на местното кметство е организирало празнична програма, която включва множество културни и спортни прояви, веселие и игри...

публикувано на 18.10.17 в 17:02

Деца от ЦДГ "Пролет" на посещение в обсерваторията

Без повод децата от първа подготвителна група на ЦДГ „Пролет“ № 13 посетиха Народната астрономическа обсерватория „Юрий Гагарин“ в Стара Загора.  Така днес родители и деца си създадоха един малък празник, който може да бъде наречен – среща с..

публикувано на 18.10.17 в 16:25

Информационна кампания срещу трафика на хора в Сливен

Безопасното използване на интернет е основният акцент тази година в ежегодната информационна кампания на Местната комисия за борба с трафика на хора в Сливен . Кампанията за първи път ще обхване и хора, активно търсещи работа, чрез онлайн обяви...

публикувано на 18.10.17 в 16:17

На 25 октомври откриват обновената спортна зала в Димитровград

На 25 октомври ще бъде официалното откриване на обновената спортна зала в Димитровград . Спортните клубове ще тренират в ремонтираните помещения, съобщи секретарят на Община Димитровград Венета Стоименова. В началото на декември миналата година..

публикувано на 18.10.17 в 16:12

Университетската болница „Проф. Стоян Киркович“ остава без отговор за поискан финансов заем

Старозагорската държавна болница е в тежко финансово състояние, но се надявам , че няма да се стигне до ситуация да спре да приема и лекува пациенти. Това заяви за Радио Стара Загора проф. Йовчо Йовчев, изпълнителен директор на Университетска..

публикувано на 18.10.17 в 16:07

НАОП „Юрий Гагарин“ очаква обнародване на решение на местния парламент

Все още не е обнародвано решението на Общински съвет Стара Загора , с което Народната астрономическа обсерватория „Юрий Гагарин“ беше извадена от състава на Общинския център за личностно развитие и получи статут на самостоятелен Център за подкрепа..

публикувано на 18.10.17 в 15:59

В ход е подготовката на община Стара Загора за зимния сезон

В ход е подготовката на община Стара Загора за зимния сезон. Две фирми ще отговорят за състоянието на пътищата при усложнена зимна обстановка . За четвъртокласната пътна мрежа в общината ще се грижи фирма Пи Ес Ай , а за  улиците в града..

публикувано на 18.10.17 в 15:48

Издирва се възрастен мъж, страдащ от деменция

Възрастен мъж на 84 год., страдащ от деменция, се е изгубил в местността Трите могили над старозагорския гробищен парк до село Хрищени. Мъжът е облечен в анцуг и носи зелено елече. Близките му умоляват гражданите, които го забележат, да позвънят с..

публикувано на 18.10.17 в 13:58

В Гълъбово представиха изложба за историята на МВР

Областният управител Гергана Микова присъства на 17 октомври на откриването на изложба „История на МВР от 1879 г. до края на 20 век” в Гълъбово. Гости на събитието бяха представители на Вътрешното министерство, директорът на ОД МВР Стара Загора..

публикувано на 18.10.17 в 13:16