Шампионът при най-малките в картинга Ники Цолов мечтае за кариера във Формула 1

Без съмнение почти за всички aвгуст е най-отпускарският месец в годината. Така е и в спорта- кратка почивка преди поредните кръгове в отделните дисциплини на шампионата.

Чрез атмосферата на звуковия файл влизаме в състезателния бокс на шампиона в най-малкия клас в картинга Ники Цолов, за да се запознаем с още една обещаваща млада надежда и да чуете как разсъждават спортисти на по 10 и 11 години. И ако мислите, че изтощителната жега пречи на състезатели и механици, то бъдете сигурни, че това изобщо не е предпоставка да се провали тренировка. Напротив, кръг преди лятната почивка в картинг шампионата гостувах за ден на писта Хасково в бокса им и докато механиците настройваха картингите, ние с Ники и Боби се разходихме по състезателното трасе под палещите лъчи на слънцето и момчетата още веднъж преговаряха как се подхожда към определените завои, какво е важно, ако състезанието е на обратно, колко важна е реакцията на пилота на определени места по пистата и какво може да се случи при евентуално невнимание.

След обхождането на пистата влизаме в бокса, където съсредоточено работи по картовете специално завърналият се в България за тренировките на Ники световноизвестен професионален механик Станислав Каваримов (той към днешна дата е част от екипа на Ricky Flynn Motorsport в Лондон). Припомняме, че неговият професионализъм и ценни съвети от години стоят зад успехите на десетки английски и родни млади картинг състезатели. Познаваме го и като личен наставник на националния ни картинг шампион в клас Ротакс Кристиян Христов. С усмивка Стенли ни разяснява какво се случва в бокса и какви са очакванията към младите пилоти:

Дни по-късно след тази среща в Хасково, 10-годишният Ники Цолов зае първото място на подиума в клас Мини РОК в 3-ия кръг на националния шампионат по картинг на Румъния на пистата AMCKART в Букурещ, спечелвайки и двете състезания там. Много победи още и сбъдване на мечтата му за Формула 1 пожелаваме от сърце на лидера в Мини Бг в домашното първенство до този момент и миналогодишен победител в класа си – Ники Цолов. Още в началото на септември ще стартира 6-тият кръг на картинг шампионата и в предаването „На скорост“ ще продължим да следим развитието на младата ни надежда.
Снимка

Снимка

Снимка

Снимка

Снимка

Снимка

Снимка
Още от категорията

VII "Съзвездия в Несебър" от 20-ти август

Несебър ще бъде за седми пореден път домакин на Международния арт фестивал "Съзвездия в Несебър". Форумът започва от 20-ти  и продължава до 24-ти август, съобщиха от пресцентъра на общината.  Тази година в него ще се изявят участници от България,..

публикувано на 18.08.17 в 16:43

Фолкорен конкурс "С песните на Манол Михайлов" край Петрова нива

Утре, 19-ти август Община Малко Търново ще отбележи в местността Петрова нива 114 години от Илинденско - Преображенското въстание. Събитието е под почетния патронаж на президента на Република България Румен Радев. Програмата включва..

публикувано на 18.08.17 в 12:23

Празнуваме "Обичам те"

На днешния   16- ти август   по целия свят се отбелязва  Международният ден на думите „Обичам те!“ . Не се притеснявайте да ги изричате, а ако искате да бъдете още по-оригинални, ето как звучат те на   различни езици:   Албански – Te dua..

публикувано на 16.08.17 в 13:54

Юбилейно десето издание на Фестивала на фолклорната носия в Жеравна

Все повече млади хора участват във фестивала на фолклорната носия в Жеравна, сподели Христо Димитров, хореограф и създател на Националния фолклорен ансамбъл "Българе". По думите му интересът към българския фолклор и традиция вещае добро бъдеще и..

публикувано на 16.08.17 в 12:58

На Голяма Богородица „заклаждат“ седянка в Етъра

Етнографски музей на открито „ Етър“, Габрово кани гости на 15 август на възстановка на обичая "заклаждане на седянка". Посетителите на музея ще могат да наблюдават два пъти в този ден (от 11,00 и от 14,00ч.) как се е изпълнявал обичаят. На Голяма..

публикувано на 14.08.17 в 11:29

Школа по експериментални занятия и основни физични феномени

Ученици се  запознаха с основни физични феномени по време на лятната ваканция.  Експериментални занятия - измерване на земно ускорение, електростатика, периодични явления се проведоха в рамките на седмица в Института "Науката и младежта" - базата на..

публикувано на 11.08.17 в 15:42

Фотоконкурс „Най-гиздавата мома на мегдана”

Тазгодишното издание на Национален фолклорен събор „Болярска среща” има свое продължение. Организаторите са обявили фотоконкурс на тема „Най-гиздавата мома на мегдана”. Участничките са облечени в народни носии и снимани с менци и кобилица на рамо по време..

публикувано на 11.08.17 в 13:45

Прологът в Енина открива Six days Crazy job 2017 в неделя

Ендуро състезанието Six days Crazy job 2017 ще стартира с ефектен пролог в центъра на Енина на 13 август (неделя) от 15,00ч., където зрителите ще имат възможност да наблюдават преминаване през естествени и изкуствени препятствия, каране през реката и по..

публикувано на 09.08.17 в 12:53

С "Песни от филмите" започва тази вечер фестивалът "Под звездите"

Проектът "Songs from the movies" ("Песни от филмите") открива тази вечер Музикално - театралния фестивал "Под звездите". Това е второто издание на фестивала, който е разделен на две части и ще се провежда в дните петък, събота и неделя на две последователни..

публикувано на 04.08.17 в 11:21

На 7 август старозагорци наблюдават частичното лунно затъмнение с телескопи пред Общината

На 7 август (понеделник) от 20,30 ч. до 22,30ч. Астрономическата обсерватория „ Юрий Гагарин“ Стара Загора ще изнесе телескопи на площада около сградата на Общината за желаещите да наблюдават Луната и частичното лунно затъмнение. Явлението ще..

публикувано на 02.08.17 в 13:32