Шампионът при най-малките в картинга Ники Цолов мечтае за кариера във Формула 1

Без съмнение почти за всички aвгуст е най-отпускарският месец в годината. Така е и в спорта- кратка почивка преди поредните кръгове в отделните дисциплини на шампионата.

Чрез атмосферата на звуковия файл влизаме в състезателния бокс на шампиона в най-малкия клас в картинга Ники Цолов, за да се запознаем с още една обещаваща млада надежда и да чуете как разсъждават спортисти на по 10 и 11 години. И ако мислите, че изтощителната жега пречи на състезатели и механици, то бъдете сигурни, че това изобщо не е предпоставка да се провали тренировка. Напротив, кръг преди лятната почивка в картинг шампионата гостувах за ден на писта Хасково в бокса им и докато механиците настройваха картингите, ние с Ники и Боби се разходихме по състезателното трасе под палещите лъчи на слънцето и момчетата още веднъж преговаряха как се подхожда към определените завои, какво е важно, ако състезанието е на обратно, колко важна е реакцията на пилота на определени места по пистата и какво може да се случи при евентуално невнимание.

След обхождането на пистата влизаме в бокса, където съсредоточено работи по картовете специално завърналият се в България за тренировките на Ники световноизвестен професионален механик Станислав Каваримов (той към днешна дата е част от екипа на Ricky Flynn Motorsport в Лондон). Припомняме, че неговият професионализъм и ценни съвети от години стоят зад успехите на десетки английски и родни млади картинг състезатели. Познаваме го и като личен наставник на националния ни картинг шампион в клас Ротакс Кристиян Христов. С усмивка Стенли ни разяснява какво се случва в бокса и какви са очакванията към младите пилоти:

Дни по-късно след тази среща в Хасково, 10-годишният Ники Цолов зае първото място на подиума в клас Мини РОК в 3-ия кръг на националния шампионат по картинг на Румъния на пистата AMCKART в Букурещ, спечелвайки и двете състезания там. Много победи още и сбъдване на мечтата му за Формула 1 пожелаваме от сърце на лидера в Мини Бг в домашното първенство до този момент и миналогодишен победител в класа си – Ники Цолов. Още в началото на септември ще стартира 6-тият кръг на картинг шампионата и в предаването „На скорост“ ще продължим да следим развитието на младата ни надежда.
Снимка

Снимка

Снимка

Снимка

Снимка

Снимка

Снимка
Още от категорията

Там, където щастието съществува

Те са пътуващи, мечтаещи и усмихнати хора. Александра и Иван са родом от Пловдив и Стара Загора. Александра е завършила актьорско майсторство, но в крайна сметка решава да последва мечтата си и заминава на пътешествие с Иван, който дълго време живее и..

публикувано на 19.01.18 в 16:08

Нова книга разкрива тайнствени кътчета из България

От 18 часа в Къщата на Архитекта в Стара Загора ще бъде представена новата книга на Боряна Кръстева „Мистични разходки из България за не/обикновени пътешественици“ . Младата авторка се определя като пътешественик по душа и разказвач по..

публикувано на 19.01.18 в 13:17

"Зелени балкани" и МОС - заедно за довроволчеството

Спасителен център за диви животни "Зелени балкани" и Младежки общински съвет , Стара Загора започват съвместна дейност през новата 2018 година. Около 100 доброволци и стажанти годишно вземат участие в дейностите на центъра, но оперативният управител..

публикувано на 16.01.18 в 12:35

"Приказна" е новата книга на топ гримьора Светлана Арсова

Книгата "Приказна" е изцяло за професионален грим, направен от Светлана Арсова и е продължение към първата й и единствена до сега българска книга за грим. Авторката е официален гримьор с дългогодишен стаж към редица списания, телевизионни и..

публикувано на 12.01.18 в 15:26
Давид Будев в студиото на Радио Стара Загора

Давид Будев ще кара в Туринг за екипа на Влъчков през този състезателен сезон

18-годишният старозагорски пилот Давид Будев ще кара за екипа на Иван Влъчков през сезон 2018 в пистовия шампионат на ЗМ в серия Туринг. Той ще управлява досегашния резервен автомобил на екипа Хонда Сивик, който към момента е в гаража и предстои изцяло..

публикувано на 12.01.18 в 11:42

Дни без санкции и пребазиране на читални през януари в Регионална библиотека „Захарий Княжески“

До 28 януари 2018г. продължават Дните без санкции в Регионална библиотека „Захарий Княжески“, Стара Загора. Всички читатели, задържали заетите книги по-дълго от регламентирания едномесечен срок, могат да ги върнат, без да бъдат глобени. Цената на..

публикувано на 11.01.18 в 10:49

Картингистът Кристиян Христов се впуска в надпреварата в серия Спорт в шампионата на ЗМ през 2018

Републиканският шампион по картинг в клас Ротакс Джуниър за 2016г. остава в света на картинга и през 2018г., но ще стартира и в пистовите надпревари у нас. През тази година старозагорският пилот ще продължи да се състезава в картинг сериите, но вече зад..

публикувано на 07.01.18 в 16:28

"Бага-Тур" и "Настроение" възстановяват древен обичай на Йордановден

Прабългарска школа „Бага-Тур“ и Танцова формация „Настроение“ от Стара Загора са обединили усилията си да възстановят един от древните български обичай „Водици“. С Празник на Здравата вода те ще отбележат Йордановден. В местността "Барите“ в..

обновено на 06.01.18 в 10:11

Орлин Павлов във филмова схватка с американския актьор Гари Дурдан

Новият български филм на Ники Илиев "Нокаут или Всичко, което тя написа" прави своята премиера на 5 януари 2018г. Талантливият млад режисьор е събрал редица звездни актьори. Чрез тях и типичното за него чувство за хумор той пресъздава една..

публикувано на 05.01.18 в 14:49

В новозагорското село Коньово строят „Дом на Доброто“ в памет на пророка дядо Влайчо /снимки/

В новозагорското село Коньово започна строежът на мемориален комплекс, който ще носи името „Дом на Доброто“. Изграждането му е в памет на  прочутия народен лечител и ясновидец дядо Влайчо, известен като Пророка на народа. За Влайчо Жечев, известен сред..

публикувано на 04.01.18 в 17:17