Шампионът при най-малките в картинга Ники Цолов мечтае за кариера във Формула 1

Без съмнение почти за всички aвгуст е най-отпускарският месец в годината. Така е и в спорта- кратка почивка преди поредните кръгове в отделните дисциплини на шампионата.

Чрез атмосферата на звуковия файл влизаме в състезателния бокс на шампиона в най-малкия клас в картинга Ники Цолов, за да се запознаем с още една обещаваща млада надежда и да чуете как разсъждават спортисти на по 10 и 11 години. И ако мислите, че изтощителната жега пречи на състезатели и механици, то бъдете сигурни, че това изобщо не е предпоставка да се провали тренировка. Напротив, кръг преди лятната почивка в картинг шампионата гостувах за ден на писта Хасково в бокса им и докато механиците настройваха картингите, ние с Ники и Боби се разходихме по състезателното трасе под палещите лъчи на слънцето и момчетата още веднъж преговаряха как се подхожда към определените завои, какво е важно, ако състезанието е на обратно, колко важна е реакцията на пилота на определени места по пистата и какво може да се случи при евентуално невнимание.

След обхождането на пистата влизаме в бокса, където съсредоточено работи по картовете специално завърналият се в България за тренировките на Ники световноизвестен професионален механик Станислав Каваримов (той към днешна дата е част от екипа на Ricky Flynn Motorsport в Лондон). Припомняме, че неговият професионализъм и ценни съвети от години стоят зад успехите на десетки английски и родни млади картинг състезатели. Познаваме го и като личен наставник на националния ни картинг шампион в клас Ротакс Кристиян Христов. С усмивка Стенли ни разяснява какво се случва в бокса и какви са очакванията към младите пилоти:

Дни по-късно след тази среща в Хасково, 10-годишният Ники Цолов зае първото място на подиума в клас Мини РОК в 3-ия кръг на националния шампионат по картинг на Румъния на пистата AMCKART в Букурещ, спечелвайки и двете състезания там. Много победи още и сбъдване на мечтата му за Формула 1 пожелаваме от сърце на лидера в Мини Бг в домашното първенство до този момент и миналогодишен победител в класа си – Ники Цолов. Още в началото на септември ще стартира 6-тият кръг на картинг шампионата и в предаването „На скорост“ ще продължим да следим развитието на младата ни надежда.
Снимка

Снимка

Снимка

Снимка

Снимка

Снимка

Снимка
Още от категорията

Нощ на музеите и в Свиленград

Богата и разнообразна е програмата на Европейската нощ на музеите в Свиленград. С тази инициатива се дава възможност на най-широк кръг от хора, не само да се докоснат до експонатите и творбите, които музеите и галериите показват, но и до техните послания,..

публикувано на 18.05.18 в 17:20

Габрово - мой малък Брюксел

Столицата на хумора и шегата ежегодно става шарена с карнавала около Деня на град Габрово - 17 май (обикновено в третата събота и неделя на петия месец).  Освен тържественото шествие, начело с огромната котка - символ на града, се провеждат и..

публикувано на 18.05.18 в 16:57

Актьорът Ивайло Захариев гостува в Стара Загора

Актьорът Ивайло Захариев гостува в Стара Загора преди дни. Поводът беше участието му в постановката "Ама че семейство" в Драматичен театър "Гео Милев". Пиесата е комедия, а героите се заплитат в различни ситуации, което предизвиква много смях в залата...

публикувано на 14.05.18 в 10:40

Общински съветник дарява костюма си от бала на нуждаещ се абитуриент

Общинският съветник от община Братя Даскалови Спас Пеев подарява костюма си от абитуриентския бал на нуждаещ се зрелостник. Тези, които проявяват интерес, могат да се свържат с него на телефон 0897 58 55 11 или чрез профила му Спас Пеев във Фейсбук...

публикувано на 14.05.18 в 07:08

Доброволци работят по проект с ресурсните учители в Стара Загора

Доброволческата служба за образователно и социално приобщаване в Стара Загора работи по проект "Българска приобщаваща градина" по Европейска доброволческа служба на програма Еразъм+. Работата започва през април 2018 г. В рамките на 10..

публикувано на 12.05.18 в 10:25

Йорданка Белева представя книгата си "Кедер" във фоайето на Радио Стара Загора

Тази вечер в 18 часа в Арт фоайето на Радио Стара Загора ще бъде представен сборникът разкази „Кедер“ на Йорданка Белева , лауреат на конкурса „Веселин Ханчев“, също така е журирала конкурса.  Редактор на книгата е Здравка Евтимова, художник Иво..

публикувано на 11.05.18 в 15:40

Стара Загора отново активна в Нощта на литературата

За седми път България ще се включи в международното събитие Нощ на литературата. На 9-ти май от 18 до 22 часа европейска преводна литература ще се чете в дванадесет български града – Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Пазарджик, Перник,..

обновено на 09.05.18 в 06:19

Властта не финансира паметници и често пречи на инициативните комитети по въздигането им

Повече 300 паметника е проучил и описал в най-новата си книга „Българските паметници“ великотърновският журналист и историк Иван Първанов. Липсата на подобно изследване провокирало желанието му да се заеме с нелеката задача да събере на едно място..

публикувано на 07.05.18 в 09:30

Тракийски боен кораб пускат във водите на Копринка

Реплика на плавателен съд от Античността ще бъде построен на язовир „Копринка“. Сглобяването и строежа на кораба преминават при спазване на древна технология на тогавашните корабостроители. Птицеглавият боен кораб трябва да бъде пуснат по вода още..

публикувано на 04.05.18 в 12:30

Казанлъшки социалист стана грузински княз

След цели 25 години изяви на политическата сцена и нито една на театралната казанлъшкият социалист, бивш председател на Общинския съвет в града на розите, екс областен лидер на Столетницата и някогашен кандидат за кмет от левицата Васил..

публикувано на 07.05.18 в 09:20