Очакваме рок група Тангра на тазгодишния бир фест

Една от най-известните и обичани български рок групи Тангра се очаква да се включи в тазгодишния бир фест. 

В момента текат разговори с организаторите за уточняване на подробностите, като най-вероятно концертът им ще бъде на 9 септември в Парк "Пети октомври".

Бандата е създадена в далечната 1976г. и съществува до 1990г., но от миналата година по време на 30 годишния юбилей музикантите отново се събраха и започнаха турне из български градове. През годините в групата са преминали 30 музиканти.

Познаваме Тангра с две формации – с вокалист Чочо Владовски и вокалист Стенли.

Един от създателите на групата и единствен член, участвал от създаването на Тангра – бас китаристът Константин Марков разказва за цялата история. Константин Марков е създател заедно с Кирил Маричков още на Радио Тангра, а също така е инициатор на създаването и на супер групата Легендите.

Разговор на Нели Ангелова.
Още от категорията

Наличието на индустриална зона и квалифицирани кадри ще привлекат чуждите инвеститори в Стара Загора

Наличието на индустриална зона с прилежаща към нея инфраструктура е само едно от условията, които могат да убедят чуждестранните инвеститори да изградят заводи и да вложат средствата си в Стара Загора. Това обяви в интервю за Радио Стара Загора..

публикувано на 12.10.17 в 13:30

Няма напредък в посока на присъединяване на България към Шенген, категоричен е евродепутатът Светослав Малинов

Гласуваното от Европейския парламент предложение за доставяне на България и Румъния на достъп до визовата информационна система по никакъв начин не означава, че страната ни се приближава до членство в Шенгенското пространство. Това заяви за Радио..

публикувано на 06.10.17 в 15:00
Петър Славов

Новият състав на ВСС е резултат от пазарлъка между партиите в парламента, заяви адв. Петър Славов

„Очакванията към на новия състав на Висшия съдебен съвет са големи, тъй като предишният се забърква в редица скандали, които поставиха под сериозно съмнение независимостта на съдебната власт. Така коментира встъпването в длъжност на новите..

публикувано на 04.10.17 в 14:14

Георги Киряков: Ситуацията в Испания е патова, всички са губещи

Националният проблем на Испания, възникнал в отношенията с област Каталуния, би могъл да се превърне в международен. Така коментира за Радио Стара Загора невалидния референдум и тежките сблъсъци с местните политологът Георги Киряков. По думите..

публикувано на 03.10.17 в 11:57

В края на месец ноември заминава първата група от 26-тата българска полярна експедиция на Антарктида

Подготовката на 26-тата българска полярна експедиция, която има за цел да извърши геоложки и биологични проучвания на Антарктида, е в заключителен етап. Първата от трите групи, които предстои да пропътуват разстоянието до „ледения“ континент, ще..

публикувано на 02.10.17 в 14:13
Атанас Атанасов ДСБ

Ген. Атанасов: „Службите за сигурност продължават да са в ръцете на ДПС“

„Налице е тежка липса на доверие в МВР. Пример за това е молбата на бащата на отвлечения Адриан Златков към премиера Бойко Борисов полицията да не се меси в преговорите с похитителите. Липсата на мотивация и лошите условия на труд са основни причини..

публикувано на 20.09.17 в 12:40

1000 трибагреника ще раздадат на старозагорци от местната организация на ВМРО за Деня на Независимостта

1000 трибагреника ще раздадат на старозагорци от местната организация на ВМРО в навечерието на празника на българската независимост 22 септември, съобщи областният лидер на партията Красимир Червилов. В целия регион ще бъдат раздадени 3000 български..

публикувано на 19.09.17 в 11:32

Иван Цанков: Няма опасност от закриване на мощности и съкращаване на работни места

ЕС въведе наскоро по-високи изисквания за дейността на големите горивни инсталации. Окончателно те влязоха в сила на 17-ти август, когато бяха публикувани в официалния вестник на общността. Новите екологични норми представляват сериозно..

публикувано на 14.09.17 в 07:34
Наградената снимка

Нашият колега инж. Емил Енчев – с награда за православна фотография

В края на август приключи фотоконкурсът на сайта за православна фотография Орт-фото - „Цветовете на Православието - България“. В конкурса участваха снимките на 46 български фотографи, запечатали красотата на храмове и манастири, богослужебни и..

публикувано на 08.09.17 в 13:35

Георги Киряков: Кабинетът Борисов остава стабилен докато не се появи сериозна опозиция

Настоящото управление ще трябва да се справи с предстоящото Председателство на България и с Бюджета за следващата година. Това са най-важните задачи на кабинета Борисов през новия политически сезон , каза в предаването "Репортер" на Радио Стара..

публикувано на 08.09.17 в 10:44