Десислава Тодорова ще участва в контрола

Възпитаничката на старозагорския клуб „Спортна гимнастика“ Десислава Тодорова е в София за участие в контролно състезание. „Утре в 10 часа ще започне проверката, която е първата от трите, след които ще бъде определен състава на националния отбор за Световната купа във Варна в началото на следващия месец“, каза Ирина Руняшка, треньор на „Спортна гимнастика“. До края на август ще бъдат проведени още две проверки, след които треньорите в националния отбор ще преценят на кои гимнастички да се доверят за важната надпревара. Месец по-късно пък в Канада ще бъде проведено Световното първенство по спортна гимнастика. Десислава Тодорова води своята подготовка в залата на стадион „Берое“ в Стара Загора. „Имаме си специална програма, с постепенно увеличаване на обемите, справяме се и успяваме“, поясни специалистката. Десислава има оплаквания от малки травми, но тя предолява трудностите и продължава да води тренировъчен процес. „Условията ни за подготовка не са най-добрите, уредите ни също, но пък това няма да ни попречи“, заяви Ирина Руняшка.


Още от категорията

В „Берое Стара Загора“ ще търсят подсилване с чужденки

Баскетболният „Берое Стара Загора“ през есента ще започне участие в турнирите „Еврокъп“ и „Адриатическа лига“. „Решихме да участваме и в двата турнира, за да дадем шансове за израстване на младите момичета, а и да покажем, че българският женски..

публикувано на 12.07.18 в 16:05

Старозагорски гимнастички с шанс за националния отбор

Силно се представиха възпитаничките на старозагорския клуб „Спортна гимнастика“ на проведеното в София Държавно лично-отборно първенство. „Успех   е дори и това, че се представихме с пълни отбори“, обобщи Ирина Руняшка, треньор на клуба. Освен..

публикувано на 12.07.18 в 15:48

Старозагорци изкачиха връх Ломницки щит в Словакия, висок 2634 метра

26 туристи от старозагорското дружество "Сърнена гора" продължават експедиция "Татри 2018". До момента групата е стигнала до набелязаните цели, като за последно бе достигнат втория по височина връх във Високи Татри, Ломницки щит / 2634 метра/ на територията..

публикувано на 12.07.18 в 11:43

"Берое" победи сателита си с 3:1

„Берое“ се наложи с 3:1 в учебна игра срещу „Миньор“ (Раднево), която се състоя на Спортна база „Берое“. Александър Томаш използва шест от юношеския отбор на „зелените“ до 19 г. Още в 7-та минута Христо Иванов намери Вандерсон пред наказателното..

публикувано на 11.07.18 в 20:46

Плувци от „Траяна“ се готвят за първенство

Осем състезатели от старозагорския клуб по плуване „Траяна“ са в Благоевград. В събота и неделя там ще бъде проведено Държавното лично-отборно първенство за деца до 11-12 години. „Пристигнахме малко по-рано за кратък лагер преди първенството“,..

публикувано на 11.07.18 в 16:00

Ново признание за школата на „Берое“

Още едно признание получи през тази седмица Академията на „Берое“. Школата на „зелено-белите“ вече има свой представител в състава на комисията за детско-юношески футбол към Българския футболен съюз. Това е директорът на Академията Ивко Ганчев...

публикувано на 10.07.18 в 16:30

Волейболистите започват подготовка след месец

На 6 август мъжкият волейболен „Берое 2016“ ще започне подготовка за първенството във Висшата лига. Старозагорци ще започнат занимания в спортната зала „Иван Вазов“ под ръководството на нов треньор, Иван Тасев. „Той ще отгваря за работата със..

публикувано на 10.07.18 в 15:08

Два от отборите от Академията на "Берое" започнаха подготовка

Два от отборите от Академията на "Берое" започнаха в началото на тази седмица подготовка за сезон 2018/19. Първи с тренировъчните занимания стартира "Берое" 2002, които ще представят школата в Елитната група до 17 г. И този сезон тимът ще бъде воден..

публикувано на 10.07.18 в 13:28

Туристи от ТД "Сърнена гора" изкачиха връх Риси

Туристи от ТД "Сърнена гора", Стара Загора продължават трекинга от поредната си  международна проява- "Татри 2018". Водени от опитния планинар Митко Жечев, член на УС на дружеството те имат за цел да атакуват най-високите върхове в три страни от Централна..

публикувано на 10.07.18 в 11:23

Диян Динчев: Ролята на спортните училища в развитието на спортистите е много важна

"Доволен съм, че децата, които през годината бяхме набелязали дойдоха. Ние работим много Има още какво да се желае, работим за втория тур на приема в Спортно училище "Тодор Каблешков" да докараме още две-три деца и се надявам да попълним с..

публикувано на 09.07.18 в 16:20