Доброволци продължават почистването на парк "Бедечка"

| обновено на 13.08.17 в 09:50

За пети пореден уикенд защитниците на парк „Бедечка“ ще облагородяват алеите в местността около реката в Стара Загора, съобщи в предаването „Репортер“  Милка Колдамова от „Запазете Бедечка“. Почистването този път ще започне от 17 часа днес, а сборният пункт е районът около Стария чинар.

С акцията „Ново начало за Бедечка“ доброволците се заеха да изпълнят своето обещание,  дадено преди  референдума за съдбата на територията, която според действащите и към момента Общ и Подробен устройствени планове все още е квартал, а земите са частна собственост. Отстранява се тревата от алеите, бордюрите и скамейките се боядисват. Целта на защитниците на „Бедечка“ е мястото да се направи посещаемо и така да се сведе до минимум възможността за извършване на престъпления там.

Милка Колдамова отрече упреците, че зад ентусиазма на доброволците стоят политически амбиции. Още от категорията

БСП пуска жалба до прокуратурата за спиране на заповедта за избиване на животните

Евтаназирането на животни в боляровското село Шарково в момента е спряно. Сред протестиращите е и лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя обяви, че формацията пуска  спешно жалба до прокуратурата, с която настоява за спиране на заповедта за избиване на..

публикувано на 15.07.18 в 13:28

Умъртвяването на овце и кози в боляровското село Шарково е временно преустановено

Умъртвяването на овце и кози в боляровското село Шарково е временно преустановено. Избиването на животните се наложи заради открито в района огнище на чума. Протестиращи от различни неправителствени организации и политически движения не допускат..

публикувано на 14.07.18 в 13:35

Отбелязваме 150 години от гибелта на Стефан Караджа и Хаджи Димитър

Десетки се събраха днес на връх "Хаджи Димитър", за да отбележат 150-годишнината от гибелта на Хаджи Димитър и Стефан Караджа. Организатор на честванията са община Казанлък, Национален Парк Музей "Шипка Бузлуджа" , Исторически музей Искра в Казанлък...

обновено на 14.07.18 в 12:46

Чирпан е без вода днес

От "Водоснабдяване и канализация" в Стара Загора съобщават, че Чирпан ще е без вода в съботния ден. Причината - ремонт на електропреносната мрежа на НЕК може да доведе до възможни смущения на водоснабдяването в района. Засегнатите от прекъсването на водата,..

публикувано на 14.07.18 в 09:47

Фестивал на лавандулата за пета поредна година в Средно градище

За пета поредна година чирпанското село Средно градище ще бъде домакин на Фестивала на лавандулата на 14-ти юли.  Наред с тр адиционните конкурси за фотография „Лавандулови импресии“ , за кулинарни шедьоври с използването на дъхавата билка, избор н..

обновено на 14.07.18 в 09:39

Честването на 150-тата годишнина от подвига на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа e днес

Кулминацията на честванията на 150-тата годишнина от безсмъртния подвиг на войводите Хаджи Димитър и Стефан Караджа и техните четници  ще се състои на 14 юли на историческия връх Бузлуджа. Честването е под патронажа на вицепремиера и министър на..

обновено на 14.07.18 в 08:47
Петър Славов

Петър Славов: „Промените в закона ще доведат до поскъпване на горивата“

Приетите промени в законодателството, касаещи търговията с горива, са  лобистки и обслужват едрите търговци. Тази категорична оценка по повод решението на парламента да въведе нови ограничения за сектора направи в ефира на Радио Стара Загора..

публикувано на 13.07.18 в 15:28

Футболисти и баскетболисти от Стара Загора ще учат Педагогика в Търново

Четирима от ръководителите на ПФК „Верея“, двама баскетболисти на „Берое“ и една състезателка от женския баскетболен тим на „зелено-белите“ са сред новоприетите студенти в специалността „Педагогика на обучението по физическо възпитание“ във..

публикувано на 13.07.18 в 15:25

Около 30% от пшеницата все още не е прибрана

Неожънатите площи с пшеница в страната са около 30%, а в старозагорско не са прибрани 20  на сто. „Няма как природните условия да не влияят на цените и на кампанията по прибирането на зърното“, коментира за радио Стара Загора Радослав Христов,..

публикувано на 13.07.18 в 15:19

Язовирите в област Стара Загора са в добро техническо състояние

Язовирите на територията на област Стара Загора са в добро техническо състояние. Те имат достатъчно свободен обем, който да поеме възможни дъждовни води през настоящия летен сезон. Това стана ясно по време на работна среща между областния управител..

публикувано на 13.07.18 в 13:54