Доброволци продължават почистването на парк "Бедечка"

| обновено на 13.08.17 в 09:50

За пети пореден уикенд защитниците на парк „Бедечка“ ще облагородяват алеите в местността около реката в Стара Загора, съобщи в предаването „Репортер“  Милка Колдамова от „Запазете Бедечка“. Почистването този път ще започне от 17 часа днес, а сборният пункт е районът около Стария чинар.

С акцията „Ново начало за Бедечка“ доброволците се заеха да изпълнят своето обещание,  дадено преди  референдума за съдбата на територията, която според действащите и към момента Общ и Подробен устройствени планове все още е квартал, а земите са частна собственост. Отстранява се тревата от алеите, бордюрите и скамейките се боядисват. Целта на защитниците на „Бедечка“ е мястото да се направи посещаемо и така да се сведе до минимум възможността за извършване на престъпления там.

Милка Колдамова отрече упреците, че зад ентусиазма на доброволците стоят политически амбиции. Още от категорията

РИМ Хасково представи албум, посветен на освобождението на Хасково

Регионалният исторически музей в Хасково представи ново печатно издание, носещо заглавието: „Освобождението на хасковския край- януари 1878г..“ Албумът, чийто автори са  д-р Красимира Узунова и Румен Георгиев съдържа материали, показващи..

публикувано на 18.01.18 в 11:45

Ограничено е движението през прохода "Шипка"

Бурен вятър и скъсани далекопроводи оставиха без електричество селища в Старозагорска област. Без ток са град Шипка, части от Николаево, както и села в община Павел баня. Очаква се до края на деня електроразпределителното дружество да отстрани..

публикувано на 18.01.18 в 11:31

Затворен е пътят Казанлък-Шипка. Град Шипка е без електричество

Град Шипка е без електричество.  Тази сутрин е започнало разчистването на улиците от падналите клони, аварийна група от селото освобождава артериите. Основните улици в Шипка са почистени. Кметството има сключен договор с почистваща фирма.  Затворен за..

публикувано на 18.01.18 в 10:42

Атанасовден е!

Православната църква почита днес паметта на Атанасий Велики. Той е роден през 295 година след Христа в египетската столица Александрия. Син на бедни християни, Атанасий получил добро образование. На 24-годишна възраст бил ръкоположен за дякон от..

публикувано на 18.01.18 в 10:21

23 са сигналите на „горещия“ телефон в Стара Загора заради силния вятър

23 сигнала са подадени на „горещия“ телефон в община Стара Загора за паднали клони и аварии в резултат на силния вятър през нощта. Пострадали хора няма. Служителите от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ са реагирали..

публикувано на 18.01.18 в 10:00

Наследници на имоти край река Бедечка ще съдят Общината в Страсбург

Девет наследници на 12 декара край река Бедечка ще съдят Община Стара Загора в съда по правата на човека в Страсбург, съобщи в интервю за Радио Стара Загора Росица Джабмазова, която е една от тях. Според последната промяна на Общия..

публикувано на 18.01.18 в 09:05

Историческият музей в Хасково представи албум, посветен на освобождението на града

Регионалният исторически музей в Хасково представи ново печатно издание, носещо заглавието: „Освобождението на хасковския край - януари 1878г..“ Албумът, чийто автори са   д-р Красимира Узунова и Румен Георгиев съдържа материали, показващи..

публикувано на 17.01.18 в 16:48
проф. Иван Станков

Асоциацията по овцевъдство подготвя предложения за защита на български млечни и месни продукти

Асоциацията по овцевъдство подготвя предложения, чиято цел е защита на няколко български млечни и месни продукти. Това заяви проф. Иван Станков - изпълнителен директор на Националната асоциация по овцевъдство. Той уточни още, че в последните..

публикувано на 17.01.18 в 16:40

Паметникът на Бузлуджа има шанс да получи финансиране за реставрация

Паметникът Бузлуджа е избран за един от дванадесетте най-застрашени обекта на културното наследство в Европа. Признанието идва от независим експертен екип, част от програмата “7-те най-застрашени“. Организатор на програмата е водещата организация..

публикувано на 17.01.18 в 16:08

През февруари започва ремонтът на ГПЧЕ "Ромен Ролан" - Стара Загора

От началото на февруари започват ремонтните дейности за реновиране сградата на Гимназията с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“, съобщи в интервю за Радио Стара Загора зам.-кметът по хуманитарните дейности в Община Стара Загора Иванка..

публикувано на 17.01.18 в 15:50