Министерството на културата и БАН трябва да решат дали да продължат разкопките край Кермен

Снимка: Радио Шумен

Министерството на културата и Националният археологически институт към БАН трябва да решат дали ще продължат с археологическите разкопки в района на Кермен, каза кметът на община Сливен Стефан Радев по време на посещението си на археологическия обект. Следващата седмица проучванията ще приключат по план, съобщи ръководителят на разкопките доц. Христо Попов. 

Кметът на Сливен Стефан Радев коментира, че към момента Общината няма отделени средства за проучвания, но осигурява жилища и работници. 

Повече от кореспондента ни в Сливен Стоян Радев.


Още от категорията

Историческият музей в Хасково представи албум, посветен на освобождението на града

Регионалният исторически музей в Хасково представи ново печатно издание, носещо заглавието: „Освобождението на хасковския край - януари 1878г..“ Албумът, чийто автори са   д-р Красимира Узунова и Румен Георгиев съдържа материали, показващи..

публикувано на 17.01.18 в 16:48
проф. Иван Станков

Асоциацията по овцевъдство подготвя предложения за защита на български млечни и месни продукти

Асоциацията по овцевъдство подготвя предложения, чиято цел е защита на няколко български млечни и месни продукти. Това заяви проф. Иван Станков - изпълнителен директор на Националната асоциация по овцевъдство. Той уточни още, че в последните..

публикувано на 17.01.18 в 16:40

Паметникът на Бузлуджа има шанс да получи финансиране за реставрация

Паметникът Бузлуджа е избран за един от дванадесетте най-застрашени обекта на културното наследство в Европа. Признанието идва от независим експертен екип, част от програмата “7-те най-застрашени“. Организатор на програмата е водещата организация..

публикувано на 17.01.18 в 16:08

През февруари започва ремонтът на ГПЧЕ "Ромен Ролан" - Стара Загора

От началото на февруари започват ремонтните дейности за реновиране сградата на Гимназията с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“, съобщи в интервю за Радио Стара Загора зам.-кметът по хуманитарните дейности в Община Стара Загора Иванка..

публикувано на 17.01.18 в 15:50

2500 лв. глоба за билкозаготвители без отчет

На 20-ти януари изтича срокът, в които билкозаготвителите на територията обслужвана от РИОСВ - Стара Загора трябва да представят своите отчети за изкупени, обработени и реализирани през 2017г. билки. Това напомни за Радио Стара Загора Ася..

публикувано на 17.01.18 в 15:46

Инициативата „Доходен съюз” прави подписка за уеднаквяване на стандартите и доходите

Инициативата „Доходен съюз” представиха в Стара Загора председателят на Българската национал-радикална партия Димитър Николов и лидерът на партия Нова сила Тихомир Томов. Подписката е по идея на втората по големина партия в Унгария – Йоббик и..

публикувано на 17.01.18 в 13:07

Центърът за кариерно ориентиране премина към Община Стара Загора

От началото на тази година Центърът за кариерно ориентиране става част от дейностите на Център за подкрепа за личностно развитие към Община Стара Загора, съобщи Пенка Чавдарова, началник отдел „Образование“ в Общината. Центърът  за кариерно..

публикувано на 17.01.18 в 12:59
Проф. д-р Донка Байкова

Приемът на плодове и зеленчуци предпазва от грип

Приемът на 200 грама плодове и 200 грама зеленчуци дневно е форма на превенция срещу сезонните заболявания на организма като грип и остри вирусни инфекции. Задължително е в този период на година да не се подлагаме на хранителни режими, които..

публикувано на 17.01.18 в 10:57

Инж. Георги Кършибрадов: Субсидиите за реална продукция могат да премахнат сивия сектор

Внедряването на нови сортове пшеница и по-качествената обработка са довели до близо 20% ръст в добива на зърно у нас през стопанската 2017 г. Това каза в ефира на Радио Стара Загора директорът на мелница „Загоре“ инж. Георги Кършибрадов...

публикувано на 17.01.18 в 10:46

Бракониерска сеч край малките населени места в Старозагорска област

Над 140 акта за административни нарушения са били съставени от служителите на Държавно горско стопанство Стара Загора за миналата година за посегателства над горите. Глобата е 100 лв. за кубик незаконно съхранявана дървесина. Конфискувани са били..

публикувано на 17.01.18 в 10:02