Министерството на културата и БАН трябва да решат дали да продължат разкопките край Кермен

Снимка: Радио Шумен

Министерството на културата и Националният археологически институт към БАН трябва да решат дали ще продължат с археологическите разкопки в района на Кермен, каза кметът на община Сливен Стефан Радев по време на посещението си на археологическия обект. Следващата седмица проучванията ще приключат по план, съобщи ръководителят на разкопките доц. Христо Попов. 

Кметът на Сливен Стефан Радев коментира, че към момента Общината няма отделени средства за проучвания, но осигурява жилища и работници. 

Повече от кореспондента ни в Сливен Стоян Радев.


Още от категорията

Четири километра е опашката от ТИР-ове на ГКПП "Капитан Андреево"

На ГКПП „Капитан Андреево“ се вие 4 –километрова опашка от чакащи да преминат към южната ни съседка Турция ТИР-ове. Ситуацията е спокойна, въпреки афишираните засилени мерки за сигурност след терористичните атаки в Испания. Документите на ТИР-овете..

публикувано на 21.08.17 в 16:59

Световният тенор Зоран Тодорович за първи път в България

На 26 август от 21.00 часа Старозагорската опера ще представи на Летния сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете“ 2017 две от най-хубавите си постановки: на операта „Селска чест“ от Маскани и балета „Делвата“ по музика на Алфредо Казела...

публикувано на 21.08.17 в 16:35
Архив

Остава под наблюдение мястото на пожара край село Верен

Един пожарен автомобил и екип на Държавно горско стопанство остават да наблюдават локалните огнища на големия пожар край с. Верен, съобщи за Радио Стара Загора  ст. инспектор Михаил Михов от Районната противопожарна служба. 7 са сигналите, на които..

публикувано на 21.08.17 в 15:07
Архив

Почистен е затлачен участък от река Войнишка в Ямболска област

Обрасъл с растителност участък от река Войнишка е вече  почистен, съобщават от Областната управа в Ямбол. Заради затлачения участък се наводняват десетки декари земеделска земя в района на село Войника. Растителността в коритото на реката не е..

публикувано на 21.08.17 в 14:52

ВиК - Стара Загора няма да вдига цената на водата до края на годината

До края на годината цената на водата в старозагорски регион няма да бъде променяна, съобщи за Радио Стара Загора главният инженер на дружеството Пеньо Пейков. Към момента не са правени разчети дали е необходимо да бъде променяна цената на водата и..

публикувано на 21.08.17 в 13:44

Община Стара Загора ще проведе публично обсъждане за поемане на дълг до 6,56 млн. лв.

Община Стара Загора ще проведе публично обсъждане във връзка с   намеренията за поемане на дългосрочен дълг в размер до 6,56 млн. лева за финансиране на текущи ремонти и мостово финансиране на проекти по ОП „Региони в растеж“ през 2017 година...

публикувано на 21.08.17 в 13:20

Кол центърът на НАП напомня за неплатени глоби към КАТ

375 физически лица от Област Стара Загора ще получат обаждане от служителите на Инфо центъра на НАП. Всички те имат непогасени публични задължения по актове (наказателни постановления или фишове), издадени от органите на МВР, съобщават от пресцентъра на..

публикувано на 21.08.17 в 11:29

Откриват изложба на Иван Пенков в ХГ Стара Загора

Утре   от 18.00ч. в западната зала на Старозагорската художествена галерия ще бъде открита изложбата „Иван Пенков /1897-1957/, съобщават от пресцентъра на Община Стара Загора.   Експозицията включва 45 живописни творби, рисунки и сценографски проекти..

публикувано на 21.08.17 в 11:16

Загина 22-годишен при челен сблъсък на територията на община Опан

Около 23.30 часа, по път I-5, на територията на община Опан, се е движил лек автомобил "Сеат Ибиза", управляван от 22 годишен водач от гр. Бургас, съобщават от ОДМВР - Стара Загора. Водачът изгубил контрол над автомобила, който навлязъл в лентата..

публикувано на 21.08.17 в 11:08
Пожарът край с. Верен

Локализиран е пожарът край село Верен

На 46 произшествия свързани със запалени сухи треви и храсти в областта са реагирали огнеборците от Районната служба по пожарна безопасност и защита на населението Стара Загора. Всички пожари са възникнали от небрежност при боравене с открит огън,..

публикувано на 21.08.17 в 10:56