Георги Киряков: Кабинетът Борисов остава стабилен докато не се появи сериозна опозиция

Северна Корея е черната пешка на Русия и Китай. Кризата е борба за влияние и утвърждаване на авторитет

Настоящото управление ще трябва да се справи с предстоящото Председателство на България и с Бюджета за следващата година. Това са най-важните задачи на кабинета Борисов през новия политически сезон, каза в предаването "Репортер" на Радио Стара Загора политологът Георги Киряков.

По думите му това правителство ще остане стабилно, докато не се формира сериозна опозиция.

Второстепенното значение на Народното събрание спрямо правителството ще се задълбочава.

За Радио Стара Загора политологът Георги Киряков коментира и кризата със Северна Корея.
Още от категорията
Атанас Атанасов ДСБ

Ген. Атанасов: „Службите за сигурност продължават да са в ръцете на ДПС“

„Налице е тежка липса на доверие в МВР. Пример за това е молбата на бащата на отвлечения Адриан Златков към премиера Бойко Борисов полицията да не се меси в преговорите с похитителите. Липсата на мотивация и лошите условия на труд са основни причини..

публикувано на 20.09.17 в 12:40

1000 трибагреника ще раздадат на старозагорци от местната организация на ВМРО за Деня на Независимостта

1000 трибагреника ще раздадат на старозагорци от местната организация на ВМРО в навечерието на празника на българската независимост 22 септември, съобщи областният лидер на партията Красимир Червилов. В целия регион ще бъдат раздадени 3000 български..

публикувано на 19.09.17 в 11:32

Иван Цанков: Няма опасност от закриване на мощности и съкращаване на работни места

ЕС въведе наскоро по-високи изисквания за дейността на големите горивни инсталации. Окончателно те влязоха в сила на 17-ти август, когато бяха публикувани в официалния вестник на общността. Новите екологични норми представляват сериозно..

публикувано на 14.09.17 в 07:34
Наградената снимка

Нашият колега инж. Емил Енчев – с награда за православна фотография

В края на август приключи фотоконкурсът на сайта за православна фотография Орт-фото - „Цветовете на Православието - България“. В конкурса участваха снимките на 46 български фотографи, запечатали красотата на храмове и манастири, богослужебни и..

публикувано на 08.09.17 в 13:35

132г. от Съединението на България!

Днес отбелязваме 132г. от обединението на Княжество България и Източна Румелия . Датата 6-ти септември остава завинаги в българската история като триумф на справедливостта над имперските амбиции на Велите сили по това време в Европа . Малкото, но силно..

публикувано на 06.09.17 в 18:51
Димитър Гайдаров - председател на Клуба на работодателя

Старозагорският бизнес: Ключът към бъдещето е във високотехнологичните производства

Бизнесът в Стара Загора е в патова ситуация. Няма персонал за работа, дори нискоквалифицирани работници отказват да се трудят, алармира Димитър Гайдаров, председател на Клуба на работодателя в Стара Загора.  В най-голямата бизнес организация в региона..

публикувано на 31.08.17 в 16:27

Павлина Кузманова: Няма риск за околната среда при отглеждането на норки у нас

Като неверни определи твърденията на природозащитниците, които протестират срещу производството на кожи от норки председателят на Съюза на норковъдите в България Павлина Кузманова.  Според нея отглеждането на американска норка не е нелегално. Видът е..

публикувано на 25.08.17 в 14:36
Моника Маковей

Иван Брегов, юрист: Далече сме от "румънския модел" за борба с корупцията

Новият закон за противодействие на корупцията , който се очаква да бъде изготвен до края на годината, всъщност обединява три действащи закона в един корпус с повече нормативни разпоредби, е мнението на правния експерт Иван Брегов за законопроекта за..

публикувано на 16.08.17 в 08:10

Очакваме рок група Тангра на тазгодишния бир фест

Една от най-известните и обичани български рок групи Тангра се очаква да се включи в тазгодишния бир фест.  В момента текат разговори с организаторите за уточняване на подробностите, като най-вероятно концертът им ще бъде на 9 септември в Парк..

публикувано на 10.08.17 в 09:50

Проф. П. Павлов: Договорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество между България и Македония е по-важен за Македония

България и Македония днес официално подписаха договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество. Под документа се подписаха премиерите на двете страни Бойко Борисов и Зоран Заев. Церемонията се състоя в Скопие. "Договорът за приятелство,..

публикувано на 01.08.17 в 15:40