Олег Стоилов: Дуалното обучение е добър инструмент за възстановяване на разкъсаната връзка между образованието и бизнеса

Много и разнообразни са специалностите, от които регионалния бизнес изпитва дефицит, и дуалното образование засега покрива едва малка част от тях, сподели в предаването „Репортер“ председателят на Търговско промишлената палата в Стара Загора Олег Стоилов. В интервю за Радио Стара Загора той припомни, че в областния град професионалните гимназии, които имат дуално обучение са четири, което нарежда Стара Загора на първо място с страната по този критерий.

Олег Стоилов уточни, че дуалното обучение е добър инструмент за възстановяване на разкъсаната връзка между образованието и бизнеса. 


Още от категорията

Продължават протестите на съдебни охранители и надзиратели

В цялата страна продължават протестите на служителите от Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ и Главна дирекция "Охрана". Съдебни охранители, надзиратели от Затвора в Стара Загора и служители към следствения арест излязоха отново тази вечер от..

публикувано на 19.02.18 в 18:04

Кметът на Стара Загора награди 18-годишния ученик, намерил и върнал чанта с пари и документи

Кметът Живко Тодоров награди днес със Знака на Община Стара Загора 18- годишния  ученик Величко Донков. През миналата седмица момчето, което е отраснало в  Дома за деца лишени от родителска грижа „Мария Терезия“, намери чанта с голяма..

публикувано на 19.02.18 в 17:31

„Триста милиона“ по Роберто Арлд представят ученици от СУ „Максим Горки"

Постановката „Триста милиона“ по Роберто Арлд ще представят на испански тази вечер в Кукления театър в Стара Загора ученици от паралелките с „Испански и английски език“ в СУ „Максим Горки". Началният час на спектакъла е 19,30. Входът е с..

публикувано на 19.02.18 в 17:00

Изскачат нови нарушения при проверките на общински жилища в Стара Загора

Груби нарушения при отдаване и ползване под наем са установени във всички проверени до момента общински жилища в Стара Загора, съобщи в предаването „Час пик“ председателят на Временната комисия за проверка на социалните жилища към Общинския..

публикувано на 19.02.18 в 15:30

ZaraLab въвежда мрежа за Интернет на нещата в Стара Загора

На 24 февруари ще бъде даден официален старт на мрежа за Интернет на нещата в Стара Загора. Автор на проекта е ЗараЛаб. Част от финансирането поема и Община Стара Загора, която вижда в проекта възможност за подобряване на инвестиционната..

публикувано на 19.02.18 в 14:10
сдс лого

СДС избра комисия, която ще преговаря за обединение на десните партии

Националният изпълнителен съвет на СДС избра комисия от членове на ръководния орган на партията, който да започне преговори с останалите формации от център-дясното политическо пространство за съвместно явяване на следващи избори. Това..

публикувано на 19.02.18 в 13:33

Близо 70 сигнала са подадени на Горещия телефон на Община Стара Загора за 3 дни

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора 0800 157 37, от 16   до 19 февруари са подадени близо 70 сигнала, от тях за неправилно паркирани превозни средства са над 20. На Горещия телефон е съобщено и за бездомни кучета в района на..

публикувано на 19.02.18 в 13:29

Стара Загора сведе глава пред паметта на Васил Левски

С венци и цветя отрупаха днес старозагорци паметника на Васил Левски. Стотици граждани дойдоха да се поклонят пред паметта на Апостола на свободата по повод 145 години от гибелта му. Общоградският ритуал започна със заупокойна литургия,..

публикувано на 19.02.18 в 13:15

Започна Великденският пост

Започна Великденският пост. Той ще продължи до 7 април включително. Това е време, в което можем да пречистим и тялото и душата си.  Великият пост, който започва седем седмици преди Великден, е най-важният от четирите постни периода през годината. Той..

публикувано на 19.02.18 в 12:06

Община Твърдица ще се опита да изгради свой исторически музей

Община Твърдица  е направила постъпки да получи бившата сграда на българо-съветската дружба в града  за създаването на собствен исторически музей. В момента там се съхраняват над 1 000  единици, повечето от които са част от  етнографската..

публикувано на 19.02.18 в 11:30