Няма напредък в посока на присъединяване на България към Шенген, категоричен е евродепутатът Светослав Малинов

Снимка: БГНЕС

Гласуваното от Европейския парламент предложение за доставяне на България и Румъния на достъп до визовата информационна система по никакъв начин не означава, че страната ни се приближава до членство в Шенгенското пространство. Това заяви за Радио Стара Загора българският евродепутат от групата на ЕНП Светослав Малинов. На практика с взетото решение на страната ни се предоставя още една възможност за по- добра охраната на външната граница на Съюза, допълни Малинов. По повод призива на председателя на ЕП Антонио Таяни България и Румъния да бъдат приети незабавно в Шенген, евродепутатът заяви, че това поредното политическо изказване, което обаче остава без реални измерения.

Реформа в съдебната система и повишаване на сигурността са двете стъпки, които управляващите трябва да направят, за да бъде България част от Шенгенското пространство, категоричен беше Светослав Малинов. Чуйте цялото интервю на Живко Иванов.Още от категорията

Наличието на индустриална зона и квалифицирани кадри ще привлекат чуждите инвеститори в Стара Загора

Наличието на индустриална зона с прилежаща към нея инфраструктура е само едно от условията, които могат да убедят чуждестранните инвеститори да изградят заводи и да вложат средствата си в Стара Загора. Това обяви в интервю за Радио Стара Загора..

публикувано на 12.10.17 в 13:30
Петър Славов

Новият състав на ВСС е резултат от пазарлъка между партиите в парламента, заяви адв. Петър Славов

„Очакванията към на новия състав на Висшия съдебен съвет са големи, тъй като предишният се забърква в редица скандали, които поставиха под сериозно съмнение независимостта на съдебната власт. Така коментира встъпването в длъжност на новите..

публикувано на 04.10.17 в 14:14

Георги Киряков: Ситуацията в Испания е патова, всички са губещи

Националният проблем на Испания, възникнал в отношенията с област Каталуния, би могъл да се превърне в международен. Така коментира за Радио Стара Загора невалидния референдум и тежките сблъсъци с местните политологът Георги Киряков. По думите..

публикувано на 03.10.17 в 11:57

В края на месец ноември заминава първата група от 26-тата българска полярна експедиция на Антарктида

Подготовката на 26-тата българска полярна експедиция, която има за цел да извърши геоложки и биологични проучвания на Антарктида, е в заключителен етап. Първата от трите групи, които предстои да пропътуват разстоянието до „ледения“ континент, ще..

публикувано на 02.10.17 в 14:13
Атанас Атанасов ДСБ

Ген. Атанасов: „Службите за сигурност продължават да са в ръцете на ДПС“

„Налице е тежка липса на доверие в МВР. Пример за това е молбата на бащата на отвлечения Адриан Златков към премиера Бойко Борисов полицията да не се меси в преговорите с похитителите. Липсата на мотивация и лошите условия на труд са основни причини..

публикувано на 20.09.17 в 12:40

1000 трибагреника ще раздадат на старозагорци от местната организация на ВМРО за Деня на Независимостта

1000 трибагреника ще раздадат на старозагорци от местната организация на ВМРО в навечерието на празника на българската независимост 22 септември, съобщи областният лидер на партията Красимир Червилов. В целия регион ще бъдат раздадени 3000 български..

публикувано на 19.09.17 в 11:32

Иван Цанков: Няма опасност от закриване на мощности и съкращаване на работни места

ЕС въведе наскоро по-високи изисквания за дейността на големите горивни инсталации. Окончателно те влязоха в сила на 17-ти август, когато бяха публикувани в официалния вестник на общността. Новите екологични норми представляват сериозно..

публикувано на 14.09.17 в 07:34
Наградената снимка

Нашият колега инж. Емил Енчев – с награда за православна фотография

В края на август приключи фотоконкурсът на сайта за православна фотография Орт-фото - „Цветовете на Православието - България“. В конкурса участваха снимките на 46 български фотографи, запечатали красотата на храмове и манастири, богослужебни и..

публикувано на 08.09.17 в 13:35

Георги Киряков: Кабинетът Борисов остава стабилен докато не се появи сериозна опозиция

Настоящото управление ще трябва да се справи с предстоящото Председателство на България и с Бюджета за следващата година. Това са най-важните задачи на кабинета Борисов през новия политически сезон , каза в предаването "Репортер" на Радио Стара..

публикувано на 08.09.17 в 10:44

132г. от Съединението на България!

Днес отбелязваме 132г. от обединението на Княжество България и Източна Румелия . Датата 6-ти септември остава завинаги в българската история като триумф на справедливостта над имперските амбиции на Велите сили по това време в Европа . Малкото, но силно..

публикувано на 06.09.17 в 18:51