Димо Генов отбелязва 70-та си годишнина с изложба (Снимки)

49 живописни платна са включени в самостоятелната изложба на старозагорския художник и дългогодишен уредник в Художествената галерия в Стара Загора Димо Генов. Експозицията бе официално открита късно снощи в западната зала на Градската художествена галерия. Творбите представят различни периоди в творческия път на художника и са рисувани между 1961 г. и 2017 г. Представянето на изложбата е свързано с отбелязването на 70-та годишнина на твореца. Експозицията носи името „Пътят“. „Човек, за да се стреми към високи цели, към високи резултати трябва да мине през много трудности. Но пътят за мен бе безкрайно приятен и плодотворен“, заяви в интервю за Радио Стара Загора художникът Димо Генов.
Още от категорията

Любителите на комедийното кино в Габрово могат да видят 17 продукции в програмата на "Смешен филм фест"

Любителите на комедийното кино могат да видят 17 кинопродукции в програмата на "Смешен филм фест" . Осмото издание на фестивала започва на 18 октомври в зала "Възраждане" и ще продължи до 24 октомври. Това съобщи  Радослава Балевска - началник отедел..

публикувано на 17.10.17 в 14:09

Мария Мутафчиева: “Вярвам в любовта!“

Време е за музика и за една от любимите български групи „Мери Бойс Бенд“. Вокалът Мария Мутафчиева представи новата им песен „Пак да срещна твоето лице“. „Песента е с интересна история“ – споделя Мутафчиева, която вярва в любовта и доброто. Освен..

публикувано на 17.10.17 в 12:26

Веси Бонева с авторски фолклор в най-новият си музикален проект „Елате си”

Да запазим българският дух, да превърнем омразата в любов един към друг са част от темите застъпени в най – новият музикален проект на изпълнителката Весела Бонева. „Елате си“ е един проект, който призовава българите, където и да са по света, да се..

публикувано на 13.10.17 в 13:41
Снимка: Минко Минев

Музика без ограничения е мотото на журналиста Боян Бочев

Боян Бочев е музикален журналист, PR и селектор. Работил е като координатор и PR във водещия музикален лейбъл на Владимир Ампов- Графа – Монте Мюзик в рамките на година и половина. Боян има история и с проекта Music Space TV, както и с медиите Радио..

публикувано на 12.10.17 в 11:13

Старозагорската опера поставя "Сарсуела"

Концерт-спектакълът „Сарсуела“   ще бъде представен на старозагорската публика на 14 октомври от 19:00 часа в Операта. Диригент е Свилен Симеонов, хореографията е на Ромина Славова, участват  оркестър и балет на Държавна опера-Стара Загора . Не..

публикувано на 11.10.17 в 14:03

Пътуващите книги на Стара Загора възраждат литературните вторници

От днес, 10 октомври, литературните вторници отново ще събират приятели на книгите в Стара Загора. От 18,30ч. на Нашето място всички, които обичат да говорят за литература или търсят хора, с които да споделят впечатления от прочетеното ще могат да се..

публикувано на 10.10.17 в 15:02

Алекс Манчев и Жената в неговия обектив

Алекс Манчев е фотограф – артист, който отразява в обектива си Жената като богиня. На 30 октомври Алекс ще представи и първата си самостоятелна изложба. Фотосите са изцяло черно – бели, 30 на брой и показват жената не само като тяло, а като емоционалност..

публикувано на 09.10.17 в 15:57

Музикалното шоу на Графа идва в Стара Загора

Стара Загора е третият от петте града във втората част на националното турне на Графа и неговата лайв банда. На 18 октомври в Спортната зала „Иван Вазов“ известният певец ще излезе на сцената заедно с музикантите Миро Иванов(китара), Васето..

публикувано на 09.10.17 в 12:24

Град, възкръснал от руините

В празничния 5 октомври в  РИМ - Стара Загора ще бъде изнесена безплатна беседа на тема  "Град, възкръснал от руините". Тя ще  акцентира върху облика на града след Освобождението  - първите частни и обществени сгради, които са построени в..

публикувано на 05.10.17 в 14:14

Как се променя Градът на липите и правите улици през годините?

Берое, Августа Траяна, Иринополис, Боруй, Верея, Ески Зара, Железник и Стара Загора – това са   осемте имена на градът, чиято история започва преди повече от осем хилядолетия. Припомняме ви ги, заедно с историята, че с лед опожаряването на..

публикувано на 05.10.17 в 08:45