АБВ -Сливен подкрепя национална подписка за промени в данъчната система

Подписка за диференциране на  данък добавена стойност и справедлив данък върху доходите стартира партия АБВ в Сливен. Това обяви общинският лидер на организацията Георги Атанасов. Инициативата е подкрепена от синдикални и политически организации. Основната идея на подписката е данък добавена стойност да бъде намален  на 9% за храните, лекарствата, енергоносителите и книгите. Предлага се и въвеждане на необлагаем данъчен минимум, каза общинският лидер на партията Георги Атанасов.

Целта е в цялата страна да бъдат събрани 25 хиляди подписа, за да може предложението да бъде внесено за разглеждане в Народното събрание, казаха още организаторите.


Още от категорията

Олга Клисурова написа дебютна книга за любовта, еротиката и още нещо- “Цвят от глухарче“

Известната от работата си в Сдружение „Пътуващите книги“ старозагорка Олга Кликурова издаде първата си книга с разкази „Цвят от глухарче“. Представянето е тази вечер, 22 юни, от 18. 30 часа в залата на РБ “Захарий Княжески“. За пръв път ще бъда от..

публикувано на 22.06.18 в 12:27

Европейският парламент ще разгледа окончателно правилата за автомобилен превоз през юли

Европейският парламент ще разгледа окончателно на сесията си през юли правилата за автомобилен превоз и предложението за времето за почивка на шофьорите, станали известни като плана „Макрон“. В интервю за Радио Стара Загора евродепутатът от групата на..

публикувано на 22.06.18 в 09:42

Фестивалът на етносите в Котел подкрепя Болградската гимназия „Георги Раковски“ в Украйна

От днес до 24 юни, за трета поредна година, Котел е домакин на Фестивал на етносите, багрите и котленските килими.  Началото на празничното събитие е от 19.00 часа на голямата сцена „Естрада“ в парк „Изворите“. В този час врати отварят и „Селата на..

публикувано на 22.06.18 в 08:32

„Здравословно и активно лято“ в Хасково

„Здравословно и активно лято“ - така се нарича инициативата, която събира утре, в градската градина на Хасково всички деца, с желание за забавление. Тя се организира от Съвета на децата, към Държавната агенция за закрила на детето и община Хасково...

публикувано на 22.06.18 в 07:40

Ученици и учители в помощ на 11 годишния Златомир Миланов от Гълъбово

11-годишният Златомир Миленов има нужда от помощ за лечение . Ученици и учители от СУ „Васил Левски“ в Гълъбово предприеха благородна инициатива в подкрепа на своя приятел и ученик. С поредица от концерти и мероприятия училището в родния град на..

публикувано на 21.06.18 в 21:17

Очакват 6 млн. тона пшеница от тазгодишната реколта

Над 6 милиона тона са очакваните добиви от пшеница за страната при засяти площи от над 11 млн. декара пшеница, обяви министърът на земеделието и храните Румен Порожанов при откриване на Националната жътвена кампания в сливенското село Жельо войвода...

публикувано на 21.06.18 в 16:39

30 старозагорци дариха кръв в безвъзмездна акция

Общо 30 доброволци, от които двама за първи път се отзоваха на безвъзмездната кръводарителска акция, организирана от Сдружение „Самаряни“, „Моята е- община“ и Районния център по трансфузионнна хематология“ в Стара Загора. Акцията е посветена на..

публикувано на 21.06.18 в 15:29

Започна трето класиране за първолаците в Стара Загора

От днес електронната система на Община Стара Загора за първокласници е отворена за записване в трето класиране. Общо 162 заявления са били подадени във второто класиране. Резултатите от него бяха обявени на 15 юни, а до 17 часа на 20 юни родителите..

публикувано на 21.06.18 в 14:39

Еньовденски събор ще се проведе на Старозагорските бани

На Старозагорските минерални бани на 23 юни за десета поредна година ще се проведе традиционният Еньовденски събор. В празника ще участват жители на курортното селище, както и на съседните села, които рано сутринта ще тръгнат да събират билки, с..

публикувано на 21.06.18 в 13:44

Избиват 700 овце и кози заради чума в Боляровско село

В три овцеферми в община Болярово са констатирани случаи на болестта "чума по дребните преживни животни", съобщи директорът на Областната дирекция по безопасност на храните в Ямбол д-р Николай Георгиев.  Едно животно е умряло, а други две са в тежко..

публикувано на 21.06.18 в 13:08