АБВ -Сливен подкрепя национална подписка за промени в данъчната система

Подписка за диференциране на  данък добавена стойност и справедлив данък върху доходите стартира партия АБВ в Сливен. Това обяви общинският лидер на организацията Георги Атанасов. Инициативата е подкрепена от синдикални и политически организации. Основната идея на подписката е данък добавена стойност да бъде намален  на 9% за храните, лекарствата, енергоносителите и книгите. Предлага се и въвеждане на необлагаем данъчен минимум, каза общинският лидер на партията Георги Атанасов.

Целта е в цялата страна да бъдат събрани 25 хиляди подписа, за да може предложението да бъде внесено за разглеждане в Народното събрание, казаха още организаторите.


Още от категорията

Осем са ранените в катастрофата на автобус с работници от ТЕЦ "Марица изток 2"

Осем души са ранените при катастрофата с автобус превозващ работници към ТЕЦ "Марица изток 2" ЕАД тази сутрин между новозагорските села Сокол и Еленово. Двама са оставени за лечение в областната болница в Сливен . Шофьорът на автобуса и пътник..

публикувано на 12.12.17 в 13:09
Румен Драганов

България бе предпочетена от туристите като тихо и спокойно място тази година

2017 е втората поредна добра година за българския туризъм. Основната причина е геополитическата обстановка, сривът на пътуванията към Турция, Египет и Тунис, терористичните атаки във Франция, Белгия, Испания и Великобритания. 25 милиона по-малко са..

публикувано на 12.12.17 в 12:41
Д-р Моника Сярова

Коледната кампания на БЧК в Сливен ще продължи до 28 декември.

Тази година традиционната коледна кампания, която организира Областният съвет на БЧК в Сливен ще продължи до 28 декември. Една от целите на кампанията е да бъдат набрани средства за закупуването на термо легло за Неонатологичното отделение на..

публикувано на 12.12.17 в 12:21

Двама души загинаха при катастрофа тази сутрин между новозагорските села Сокол и Еленово

Двама души загинаха тази сутрин при катастрофа между новозагорските села Сокол и Еленово. Петима са ранени. Те са пътували в автобус на път за работа. По непотвърдена информация пострадалите са работници на ТЕЦ-2. Катастрофата е станала около..

публикувано на 12.12.17 в 09:59

Ново дарение на учебници и помагала от Хасково за българското неделно училище в Истанбул

В навечерието на Коледа Тракийското дружество и читалище „Тракия“ в Хасково дариха за четвърти път учебници и учебни помагала на българското неделно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Истанбул. Всички пособия за изучаващите български език са нови...

публикувано на 12.12.17 в 09:27
Архив

Коледарският празник в Ямбол - ново име и в нов формат

И тази година в Ямбол ще се проведе Коледарски празник на самия ден Коледа. През последните няколко години празникът претърпя няколко различни формата, както и се променяше мястото на провеждане. Тази година отново форматът и името са нови –..

публикувано на 12.12.17 в 09:21
Архив

Протест в защита на национален парк Пирин правят природозащитници

Протест в защита на национален парк Пирин организират утре природозащитните организации от коалиция "За да остане природа в България". Причината е, че предстои Министерски съвет да разгледа решение за промяна в концесионния договор на ски зона..

публикувано на 12.12.17 в 08:30
Георги Гьоков

Георги Гьоков: „Нужна е смяна на модела в здравеопазването“

Предложенията на парламентарната група на „БСП за България“ в сферата на здравеопазването, свързани с налагането на мораториум върху лицензирането на нови частни болници и преструктуриране на здравните заведения от търговски дружества в лечебни..

публикувано на 11.12.17 в 16:03
Георги Гьоков

БСП внася вота на недоверие в началото на 2018 г.

Първият вот на недоверие срещу кабинета „Борисов- 3“ ще бъде внесен от БСП в началото на 2018 г.  Тема на вота ще бъде корупцията във всички сфери на управлението. Това обяви днес народният представител на социалистите Георги Гьоков. Той..

публикувано на 11.12.17 в 15:59

Изменения в правилника за работата на ОбС- Стара Загора предлагат от БСП

Групата съветници на БСП в Общински съвет Стара Загора са входирали промени, касаещи правилника за дейността на местния парламент. Измененията и допълненията имат за цел да подобрят прозрачността в работата на съветниците и да засилят контрола..

публикувано на 11.12.17 в 15:56