Деца от ДГ "Загоре" гостуваха на община Стара Загора

По повод Деня на българската община, деца от 3-та и 4-та група на ДГ №11 „Загоре“ посетиха Община Стара Загора. Те се срещнаха със заместник-кмета Красимира Чахова, председателя на Общинския съвет Таньо Брайков и секретаря на Общината Делян Иванов.

През 1998 г. делегатите на Общото събрание на Национално сдружение на общините вземат решение отбелязването на Деня на българската община да бъде на 12 октомври.

На тази дата през 1882 г. в брой 117 на Държавен вестник е публикуван първият Закон за общините и градското управление. В него за първи път се регламентира дейността на общинските съвети, на кметовете и техните помощници.

Още от категорията

Старозагорският бизнес иска обединяване на професионални училища в обща политехническа гимназия

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев посети днес Стара Загора по покана на областния управител Гергана Микова и Клуба на работодателя. На продължилата близо два часа среща бяха разисквани проблемите с   липсата на кадри и професионалното..

публикувано на 23.10.17 в 18:20

Избраха Стефан Шоселов за председател на КРИБ Стара Загора

Над 30 местни фирми от различни сфери на индустрията учредиха днес в Стара Загора регионална структура на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България – КРИБ. На нея те избраха 5-членен Управителен съвет. За председател на..

публикувано на 23.10.17 в 17:27

Министър Вълчев отговори в Стара Загора на жалбата на петокласничката Теодора Божкова за тежките раници

Обмисляме какво можем да предприемем, за да намалим тежестта на ученическите раници. Това каза в Стара Загора министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по повод жалбата на Теодора Божкова от столичното 35-то училище "Добри Войников" до..

публикувано на 23.10.17 в 16:32

Без опасност за живота е детето простреляно с ловно оръжие в Сливен

Детето, което беше простреляно при игра с ловно оръжие в петък е в добро състояние и е извън опасност за живота, съобщават от МБАЛ „Д-р Иван Селимински" -Сливен. През почивните дни трима души са пострадали при катастрофи в областта. Информира..

публикувано на 23.10.17 в 14:45

Три специализирани автомобила ще получат пожарникарите в Хасково по европейски проект

Три автомобила и лични предпазни средства ще получат хасковските пожарникари в рамките на проекта „Повишаване на оперативния капацитет при горски пожари и подобряване превенцията от бедствия“. Той е финансиран по програмата за трансгранично..

публикувано на 23.10.17 в 14:39

Част от маслото на пазара не отговаря на стандарта, според "Активни потребители"

Констатирани са груби нарушения в качеството на маслото в няколко от тестваните повече от 10-сет  марки на българския пазар. Продължава практиката за влагане на немлечни растителни мазнини, освен това в маслото е отрито огромно водно съдържание и..

публикувано на 23.10.17 в 14:31

ОПУ-Ст. Загора е готово за зимата

118 машини на 13 опорни пункта ще следят и ще се грижат за зимната поддръжка на пътищата от Републиканската пътна мрежа в област Стара Загора. „Техниката и хората ни   са готови за зимата. Следващите три дни предстоят проверки“, каза Илия Златев,..

публикувано на 23.10.17 в 14:24

Започва кампанията в помощ на бездомните "Изплети топлина"

За шеста поредна година благотворителната кампания "Изплети топлина" призовава доброволци от цялата страна да изплетат за бездомните топли шапки, шалове, ръкавици и чорапи, от които те ще имат нужда през наближаващата зима. До този момент помощ са..

публикувано на 23.10.17 в 14:15
Георги Гьоков

БСП ще прави алтернативен държавен бюджет за следващата година

Проектобюджетът не прави нищо в посока на това да се преодоляват неравенствата и бедността в страната, заяви в студиото   на Радио Стара Загора депутатът от "БСП за България" Георги Гьоков, който е заместник-председател на социалната комисия в..

публикувано на 23.10.17 в 14:09

Лобистки интереси пречат за реализирането на паметника на кан Тервел в Стара Загора, според инициаторите

Архитекти лобират на мястото на Стария съвет в Стара Загора да се изгради търговски комплекс, а не паметник на кан Тервел, заяви в студиото на Радио Стара Загора Венелин Каравичев- секретар на Инициативния комитет. Той поясни, че негативното..

публикувано на 23.10.17 в 12:35