Нова Загора отново беше обгазена

Жителите на Нова Загора и селата Стоил войвода и Коньово отново бяха обгазени тази сутрин. Мълчанието на институциите по проблема с вредните емисии от биоинсталацията на фирма „Градус“  след блокадата на главния път Нова Загора – Свиленград на 19-ти септември, продължава. РИОСВ след днешния сигнал търси помощ от общината, а общината търси отговор от екоинспекцията. Предстоят разговори с парламентарните комисии по здравеопазване и екология.

"Ако те не вземат необходимите мерки да бъде прекратена незабавно дейността на завода за биогаз и не се намесят премиерът или президентът, които са уведомени за тригодишния проблем,  Гражданският комитет „Нова Загора иска да диша“ ще отнесе въпроса и до ЕК и съд". Това заяви за Радио Стара Загора Кремена Петрова от гражданския комитет:

Инсталацията за биогаз на фирма „Градус“ произвежда ток от животински  торове по съвременна технология, според директора на фирмата. Един мегаватчас струва 445 лв. Това според експертите е с близо 200 лв. по-скъпо от тока произвеждан от фотоволтаиците.


Още от категорията

Над 100 000 лева годишно плаща за пътни знаци област Ямбол

Между 100 и 150 000 лева годишно струва подмяната на пътните знаци в Ямболска област. Голяма част от тях са умишлено увредени, са категорични от Областното пътно управление. Всяка година се сменят около 500 пътни знаци, показват данните от..

публикувано на 17.10.17 в 13:21

Безплатни прегледи в Световния ден за борба с рака на гърдата в Болница „Тракия“

На 19 октомври отбелязваме Световния ден за борба с рака на гърдата, напомняйки, че това коварно заболяване може да бъде преборено с навременна профилактика и лечение. На този ден хирургът д-р Гео Цировски от Хирургично отделение на Болница..

публикувано на 17.10.17 в 12:46

Мащабни ремонти дейности в община Стралджа

Ремонти на учебни заведения, прилежащата инфраструктура и изграждане на медицински центрове са само част от дейностите, които Община Стралджа реализира непосредствено преди началото на зимния сезон. В обхвата на дейностите попадат изграждането..

публикувано на 17.10.17 в 10:33

Нова статуетка и обновен формат за Третото издание на Националните театрални награди „ Любимец 13“

С нова статуетка и с обновен формат ще бъде Третото издание на Националните театрални награди „ Любимец 13“ в Димитровград. Тази година мотото на номинациите е „ Многоликият талант на българският актьор. Церемонията по връчването на отличените..

публикувано на 17.10.17 в 10:30

До 10 февруари се приемат творби за участие в Петия национален литературен конкурс на „Алеф“

До 10 февруари 2018 година е срокът за изпращане на творби за участие в Петото издание на Националния литературен конкурс на Центъра за еврейско-българско сътрудничество "Алеф". Конкурсът тази година се провежда под надслов “Който спаси..

публикувано на 17.10.17 в 09:52

Граждански протест в Сливен срещу "Синята зона"

Гражданите  протестират срещу високите такси за абонамент  в т.нар. „Синя зона" за паркиране  от работещите в центъра, безплатен достъп на лекарски автомобили в зоната и др., както и срещу високите данъци на сградите, увеличаване на такса смет и..

публикувано на 17.10.17 в 09:44

Община Нова Загора няма проблеми с изпълнението на приходите и с просрочени задължения

Капиталовата програма на община Нова Загора през последните няколко години е в размер на около 7,5 млн. лв.“ Приоритети в изпълнението й са ремонтът на уличната мрежа, която за общинския център е 49 км, рехабилитацията на четвъртокласната пътна..

публикувано на 17.10.17 в 09:38

Показаха проекта за паметник на кан Тервел в Стара Загора

Работна среща , на която бе представен проектът, спечелил конкурса за паметник на кан Тервел в центъра на Стара Загора, се проведе днес в Общината. Идеята за издигането на монумента и реализацията ѝ е на Инициативен комитет от старозагорски общественици..

публикувано на 16.10.17 в 18:21

Родителите на десет непълнолетни са глобени по Закона за закрила на детето в Сливен

Родителите на десет непълнолетни са глобени  по Закона за закрила на детето, защото децата им са открити от полицията в заведения и игрални зали в късните часове на почивните дни, съобщават от Областната дирекция на Министерство на вътрешните..

публикувано на 16.10.17 в 17:03
Архив

Основният пешеходен мост над река Тунджа в Ямбол ще бъде изцяло реконструиран

Основният пешеходен мост над река Тунджа в Ямбол ще бъде изцяло реконструиран по трансграничен проект между България и Турция на стойност половин милион лева. Мостът, който свързва централната част на града с парка, не е ремонтиран повече от..

публикувано на 16.10.17 в 16:58