Нова Загора отново беше обгазена

Жителите на Нова Загора и селата Стоил войвода и Коньово отново бяха обгазени тази сутрин. Мълчанието на институциите по проблема с вредните емисии от биоинсталацията на фирма „Градус“  след блокадата на главния път Нова Загора – Свиленград на 19-ти септември, продължава. РИОСВ след днешния сигнал търси помощ от общината, а общината търси отговор от екоинспекцията. Предстоят разговори с парламентарните комисии по здравеопазване и екология.

"Ако те не вземат необходимите мерки да бъде прекратена незабавно дейността на завода за биогаз и не се намесят премиерът или президентът, които са уведомени за тригодишния проблем,  Гражданският комитет „Нова Загора иска да диша“ ще отнесе въпроса и до ЕК и съд". Това заяви за Радио Стара Загора Кремена Петрова от гражданския комитет:

Инсталацията за биогаз на фирма „Градус“ произвежда ток от животински  торове по съвременна технология, според директора на фирмата. Един мегаватчас струва 445 лв. Това според експертите е с близо 200 лв. по-скъпо от тока произвеждан от фотоволтаиците.


Още от категорията

Уникална изложба пресъздава железопътната линия между Ямбол и Елхово

Уникална изложба, посветена на историята на железницата "Ямбол – Елхово" ще бъде открита тази вечер от 17.30 часа в ямболския Културно-информационен център „Безистен“. Експозицията включва макет на самата железопътна линия със съответните гари и сгради..

публикувано на 20.02.18 в 13:19

Четири общини в областта ще получат финансиране по проект за модернизиране на ВиК мрежата

Зам.-министърът на МРРБ Малина Крумова присъства на работна среща в Стара Загора на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от ВиК ЕООД- Стара Загора. Срещата се проведе под председателството на областния управител Гергана Микова и в нея..

публикувано на 20.02.18 в 12:52

Лятна школа за деца разкрива тайните на комбинаторната и крипто математиката

Започна кампанията по набиране на участници в пролетните и летни школи в различни научни и хуманитарни области, организирани от Фондация „Миню Балкански“ в старозагорското село Оряховица. Тази година желаещите имат възможност да изберат една от общо..

публикувано на 20.02.18 в 11:15

Продължават протестите на съдебни охранители и надзиратели

В цялата страна продължават протестите на служителите от Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ и Главна дирекция "Охрана". Съдебни охранители, надзиратели от Затвора в Стара Загора и служители към следствения арест излязоха отново тази вечер от..

публикувано на 19.02.18 в 18:04

Кметът на Стара Загора награди 18-годишния ученик, намерил и върнал чанта с пари и документи

Кметът Живко Тодоров награди днес със Знака на Община Стара Загора 18- годишния  ученик Величко Донков. През миналата седмица момчето, което е отраснало в  Дома за деца лишени от родителска грижа „Мария Терезия“, намери чанта с голяма..

публикувано на 19.02.18 в 17:31

„Триста милиона“ по Роберто Арлд представят ученици от СУ „Максим Горки"

Постановката „Триста милиона“ по Роберто Арлд ще представят на испански тази вечер в Кукления театър в Стара Загора ученици от паралелките с „Испански и английски език“ в СУ „Максим Горки". Началният час на спектакъла е 19,30. Входът е с..

публикувано на 19.02.18 в 17:00

Изскачат нови нарушения при проверките на общински жилища в Стара Загора

Груби нарушения при отдаване и ползване под наем са установени във всички проверени до момента общински жилища в Стара Загора, съобщи в предаването „Час пик“ председателят на Временната комисия за проверка на социалните жилища към Общинския..

публикувано на 19.02.18 в 15:30

ZaraLab въвежда мрежа за Интернет на нещата в Стара Загора

На 24 февруари ще бъде даден официален старт на мрежа за Интернет на нещата в Стара Загора. Автор на проекта е ЗараЛаб. Част от финансирането поема и Община Стара Загора, която вижда в проекта възможност за подобряване на инвестиционната..

публикувано на 19.02.18 в 14:10
сдс лого

СДС избра комисия, която ще преговаря за обединение на десните партии

Националният изпълнителен съвет на СДС избра комисия от членове на ръководния орган на партията, който да започне преговори с останалите формации от център-дясното политическо пространство за съвместно явяване на следващи избори. Това..

публикувано на 19.02.18 в 13:33

Близо 70 сигнала са подадени на Горещия телефон на Община Стара Загора за 3 дни

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора 0800 157 37, от 16   до 19 февруари са подадени близо 70 сигнала, от тях за неправилно паркирани превозни средства са над 20. На Горещия телефон е съобщено и за бездомни кучета в района на..

публикувано на 19.02.18 в 13:29