70 хиляди лева за зимно почистване има община Мъглиж

До края на ноември общината представя проект за реконструкция на банята в с. Ягода

Община Мъглиж е готова да осигури ефективно и изключително оптимизирано зимно почистване на общинската пътна мрежа и пътищата в регулация в региона. Това заяви в интервю за Радио Стара Загора заместник-кметът на община Мъглиж Душо Гавазов. Средствата, с които и тази година ще разполага общината за зимно почистване са в размер на 70 000 лева. Почистването на пътя до село Борущица, което е едно от високопланинските села на територията на общината е в приоритетите на Областното пътно управление. Другите тежки участъци са пътищата до селата Селце и Сливито. Там община Мъглиж трябва да почисти 25 км високопланинска общинска пътна мрежа. Именно затова от предишния зимен сезон почистването е поверено на общинско дружество, припомни Душо Гавазов.
До края на месец ноември община Мъглиж ще представи за одобрение в Националния институт за паметниците на културата актуализиран проект за реконструкция на банския комплекс в с. Ягода. Проектирането се финансира изцяло със средства от дарения, защото община Мъглиж не разполага с необходимия финансов ресурс за изготвянето на проект, съобразен с изискванията на института за опазване на паметници на културата от местно значение, каквато е банята в с. Ягода, каза още зам.- кметът на общината Душо Гавазов:Още от категорията

Николай Априлов: В Стара Загора ще видите по-съвременна „Царицата на чардаша”

На 13 и 28 декември от 19:00 часа Държавна опера Стара Загора ще представи последната реализация на оперетата на оперетите „Царицата на чардаша“ от Имре Калман. Режисьор е Николай Априлов, диригент Владимир Бошнаков, сценография и костюми Радина..

публикувано на 13.12.17 в 11:59

Пътят Мъглиж – Селце остава рисков

Пътят Мъглиж – Селце е силно компромиетиран и всеки момент могат да пропаднат два участъка с обща дължина около 300 м. в дълбоки пропасти до 50-60 м. Общината е разработила със свои средства проект за хидрогеоложко проучване на терена, които..

публикувано на 13.12.17 в 10:20

В Районен съд-Стара Загора продължава делото срещу д-р Иван Вуцов

Старозагорският лекар д-р Иван Вуцов днес се изправи пред Районен съд – Стара Загора  в поредното съдебно заседание по образуваното срещу него дело. Той е подсъдим за преправяне на документ след като бе установено, че притежава диплома за кардиолог без..

публикувано на 12.12.17 в 18:14

Добрият самарянин за 2017 год. е Таня Славова

Таня Славова, която се превръща в ангел-спасител за младо момиче от Стара Загора получи Статуетката „Добрият Самарянин“ на церемонията по връчване на наградите за 2017 г. Номинацията на  Таня Славова  бе едно от двете предложения, които направи Радио..

публикувано на 12.12.17 в 18:08

Над 80 казанлъшки двойки отпразнуваха заедно златна сватба /снимки/

На поканата на Община Казанлък заедно да отбележат златната си сватба и 50 години съвместен живот, се отзоваха над   80 двойки, сключили брак през 1967 г. в града на розите. Събитието бе по идея на кмета Галина Стоянова, която лично води церемонията по..

публикувано на 12.12.17 в 17:15

Откриват нумизматична изложба в Регионалния исторически музей

Днес в 17:30 ч. на II експозиционно ниво в Регионалния исторически музей – Стара Загора се открива нумизматична изложба, която представя най-новите научни постижения, свързани с изследванията за готите и Берое, съобщава пресцентърът на община Стара Загора...

публикувано на 12.12.17 в 16:31

Осем са ранените в катастрофата на автобус с работници от ТЕЦ "Марица изток 2"

Автобус превозващ 22 работници към ТЕЦ "Марица изток 2"  катастрофира рано тази сутрин по пътя между новозагорските села Еленово и Сокол. На място са загинали шофьорът и един от пътниците. Осем души са ранени. Превозваните работници са от Ямбол,..

обновено на 12.12.17 в 15:32

Форумът "Смяна на местата - младите реагират" ще продължи почти два месеца

Близо два месеца ще продължи форумът „Смяна на местата – младите реагират“, който народният представител от ГЕРБ Радостин Танев стартира през януари догодина за младежи над 17 години, от Старозагорска област. Идеята на депутата е, чрез интересни срещи,..

публикувано на 12.12.17 в 14:50
Румен Драганов

България бе предпочетена от туристите като тихо и спокойно място тази година

2017 е втората поредна добра година за българския туризъм. Основната причина е геополитическата обстановка, сривът на пътуванията към Турция, Египет и Тунис, терористичните атаки във Франция, Белгия, Испания и Великобритания. 25 милиона по-малко са..

публикувано на 12.12.17 в 12:41
Д-р Моника Сярова

Коледната кампания на БЧК в Сливен ще продължи до 28 декември.

Тази година традиционната коледна кампания, която организира Областният съвет на БЧК в Сливен ще продължи до 28 декември. Една от целите на кампанията е да бъдат набрани средства за закупуването на термо легло за Неонатологичното отделение на..

публикувано на 12.12.17 в 12:21