Щастлив край за кученцето, което беше простреляно от ловджии в село Ковачево

Близо месец след случката, при която група ловджии от радневското село Ковачево простреляха напълно беззащитно петмесечно женско куче, животното е напълно възстановено от травмите. Специалистите в Клиниката за дребни домашни животни на Тракийския университет са извадили от тялото на 5-месечното куче общо 31 ловни сачми, оперирали са и счупена кост на задния крак на животното. Най-трудна за лечение се е оказала раната, получена в резултат на една от сачмите, попаднала в близост до гръбначния стълб. За протеклото лечение ни информира създателят на фейсбук групата „За хората и животните“ Сотир Евтимов. Той се ангажира и с кампания по събиране на средства, с които да бъдат заплатени лекарските грижи за 5-месечния пациент. Сотир Евтимов отправи специални благодарности към проф. Борисов и д-р Тонев, които по думите му имат основна заслуга за положителната развръзка. 
Целият разговор със Сотир Евтимов може да чуете в прикачения звуков файл. 

Още от категорията

Протегни ръка за живот в Стара Загора

По случай Международния ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител - 14 юни, екипът на "Моята е-Община", в партньорство със Сдружение "Самаряни" и Районен център по трансфузионна хематология-Стара Загора, организира кръводарителска акция..

публикувано на 15.06.18 в 12:10

Ентеровирусите - опасност за децата през лятото

Лятото е сезонът, който, освен с време за почивка и пътувания, за съжаление свързваме и с бързото разпространение на ентеровирусите. Те са най-честите причинители на на летния грип и стомашно-чревните разстройства, а най-потърпевши са децата. Какво..

публикувано на 14.06.18 в 17:30

Нова интернет платформа помага в намирането на липсващи лекарства

За първи път у нас заработи специална интернет платформа, която дава възможност за подаване на сигнал за липсващо лекарство и намирането му в аптечната и дистрибуторска мрежа в страната. Платформата е създадена от Българската асоциация за развитие..

публикувано на 13.06.18 в 14:10

Донка Жекова: Прекъсне ли се нишката, с възел не върви

Читалище “Развитие“ в село Дълбоки, община Стара Загора отбелязва наесен своята 140-та годишнина. Читалището се идентифицира основно с представителния си   ансамбъл за автентичен фолклор. В него има още Детско-юношеска фолклорна формация,..

публикувано на 11.06.18 в 14:41

Има комични преводи на местности в старозагорско

Като „прекалена политическа пристрастност при преминаване на границите на нормалността“ определи решението на Старозагорския общински съвет да преименува 868 турско-арабски топоними проф. Милко Палангурски. В интервю за Радио Стара Загора той..

публикувано на 04.06.18 в 16:05

Виктор Драголов: "Предстои да закупим нови две брайлови машини за децата със зрителни проблеми"

В международния ден на детето Живко Иванов се срещна с общинския съветник Виктор Драголов, който само преди 2 седмици успя да осигури така нужните на домовете за деца без родителски грижи в Стара Загора фризери и хладилници. Инициативата е поредната..

обновено на 04.06.18 в 14:55

Изтеглят от сесия ПУП-а за Старозагорските бани

Проектът за Подробния устройствен план на Старозагорските минерални бани ще бъде изтеглен от дневния ред на редовната сесия на Общинския съвет утре, съобщи в предаването „Час пик“ съветникът от Група за истината за Стара Загора Янко Янков. Това..

публикувано на 30.05.18 в 16:05

Представят стихосбирката "Завой" на Иван Вълев тази вечер в Стара Загора

Тази вечер къща-музей "Гео Милев" в Стара Загора е домакин на среща-разговор с поета Иван Вълев. Неговата стихосбирка "Завой" бе отличена с първа награда за поезия по време на 46-то издание на литературните дни "Южна пролет" в Хасково. Срещата е..

публикувано на 29.05.18 в 16:55

АЕЦ „Белене“ – риск за въглищните централи

При всички случаи изграждането на нова енергийна мощност ще се отрази на бъдещето на въглищните централи и ще представлява сериозен риск за работата им, заяви в интервю за Радио Стара Загора икономистът от ИПИ Калоян Стайков . Наличието на..

публикувано на 29.05.18 в 09:10

Повече от 20 фолклорни състава ще вземат участие в събора "С мирис на теменуги"

Повече от 20 състава от страната са завили участието си във второто издание на фолклорния събор "С мирис на теменуги", което ще се проведе на 16 юни в китното старозагорско село Яворово . Организатор на проявата е местното НЧ "Ахинора"- 2006, с..

публикувано на 28.05.18 в 16:47