Непълнолетен е поставил камерата в дамската тоалетна на математическата гимназия в Стара Загора

Архив

Районна прокуратура-Стара Загора наблюдава досъдебно производство за използване на специално техническо средство без разрешение, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.

Районна прокуратура-Стара Загора наблюдава досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 339а, ал. 1 от Наказателния кодекс, за това, че на 9 ноември 2017 г. в гр. Стара Загора, без надлежно разрешително, което се изисква по закон, е използвано специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация. Техническото средство е било монтирано в дамска тоалетна на ППМГ „Гео Милев“-гр. Стара Загора.

Извършителят на деянието е установен. Той е непълнолетен. Предстои по случая да бъдат извършени съответните процесуално-следствени действия под ръководството на Районна прокуратура -Стара Загора. Срокът за разследване по досъдебното производство е до 10 януари 2018 г.Още от категорията

Двама са задържани в Казанлък за незаконно притежание на златно съкровище

Двама криминално проявени казанлъчани, които и преди са се занимавали с иманярство,  са задържани за незаконно притежаваното от тях златно съкровище , за което вече ви съобщихме. То е открито при случайна проверка на джипа, с който са пътували –..

обновено на 17.11.17 в 17:06

Няма риск за здравето на жителите на Сливен и Твърдица

Няма риск за здравето на хората в района на бившите уранови мини край Сливен и Твърдица. Това обяви днес областния управител Чавдар Божурски, позовавайки се на резултатите от поръчан от областна администрация радиологичен мониторинг, направен от..

публикувано на 17.11.17 в 17:01

МОН обсъжда въвеждането на атестационна форма за директори

Атестационната форма с възможност за прекратяване на правомощията на директорите на училища е по-добра от въвеждането на мандатност . Това каза в Бургас министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Той уточни, че целта е да се..

публикувано на 17.11.17 в 16:49
Георги Гьоков

Георги Гьоков: „Готови сме да поставим ново начало на парламентаризма"

„Готови сме да поставим ново начало на парламентаризма . Готови сме на дебат по същество, с аргументи по важните теми за България“ – това коментира в ефира на Радио Стара Загора народният представител от БСП Георги Гьоков. След поисканата и..

публикувано на 17.11.17 в 16:01

Тревожна статистика: Всяко десето бебе се ражда недоносено

9-10% от новородените у нас деца са недоносени . При ниската раждаемост и при стойност на лечението за първите 2 месеца от раждането им около 10 000 лв., това се превръща в изключително сериозен медицински и социален проблем за България. Това..

обновено на 17.11.17 в 13:30

Надзиратели към старозагорския затвор излязоха на протест

Надзирателите към Затвора в Стара Загора и неговите подразделения излязоха тази сутрин   пред сградата на затвора, за да проведат  открито протестно събрание . То е част от поредицата протестни действия, предприети от Синдиката на служителите в..

публикувано на 17.11.17 в 12:02

Нашумялата постановка "Всичко или нищо" - тази вечер!

Христо Шопов, Лилия Маравиля и Ирини Жамбонас гостуват тази вечер от 19ч. на сцената на старозагорската опера с най-новата си постановка „Всичко или нищо”. Автор и режисьор на пиесата е сестрата на популярния ни актьор – Лиза Шопова. След успешното..

публикувано на 17.11.17 в 11:28

Коледен конкурс в Ямбол събра над 700 детски рисунки

736 детски рисунки постъпиха в обявения от Община Ямбол традиционен конкурс на тема „Коледа“ .  Известни са вече и победителите в отделните категории. Техните рисунки ще бъдат отпечатани на коледни поздравителни картички, които ще бъдат..

публикувано на 17.11.17 в 11:05

Собственици на кучета недоволстват от нова наредба на ОбС Стара Загора

Нова наредба на Общински съвет – Стара Загора за реда и условията на отглеждане на животни-компаньони на територията на общината и за организацията на работа на Общинския приют за безстопанствени животни предизвиква напрежение сред собствениците..

публикувано на 17.11.17 в 10:42

ВМРО- Стара Загора с благотворителна инициатива

Благотворителна инициатива, насочена към всички вярващи, организира старозагорската организация на ВМРО . В Деня на християнското семейство 21 ноември пред два старозагорски храма ще бъде раздавано брашно, тъй като обредният хляб е  неизменна част..

публикувано на 17.11.17 в 10:33