Правят символична първа копка на благоустрояването на парк "Митрополит Методий Кусев"

| обновено на 15.11.17 в 07:18

Днес в 12 часа  ще бъде дадено началото на реконструкцията и благоустрояването на  парк „Митрополит Методий Кусев"  в рамките на втория етап от реализацията на проекта „Зелена и достъпна градска среда за жителите на Стара Загора”. Проектът е на обща стойност 7, 052 млн.лв. и се осъществява по Оперативна програмаРегиони в растеж“.

Паркът е разположен на  3 200 декара, от които 60 хектара са със  статут на паметник на градинското и парково изкуство от национално значение. Сред паспортизираните 2 800 дървесни видове  има и дърветата с особен статут, и такива, които са засадени лично от Митрополит Методий Кусев.

Предвиждат се възстановяване и реконструкция на входното пространство около фонтана „Жабките”, шадраваните и настилките по централната алея, Малкото „Аязмо“, Алековия кът и детската площадка под летния театър. Както и пространството около параклиса и фонтана, игрищата, детската площадка по западната алея и перголата с розите. Предвижда се въжена градина на поляната под Кривите огледала, нова спортна площадка под „Хижата“ с кът с велоатракции и оформяне на места за пикник и заслони. Новата паркова мебел на  „Аязмото“ е с уникален дизайн, създаден специално за парка. Това съобщи за Радио Стара Загора инж. Веска Узунова, ръководител на проекта.Фирмата изпълнител на проекта „Водстрой 98“ АД, гр. София., трябва да приключи ремонта за 270 календарни дни.Още от категорията

Двама са задържани в Казанлък за незаконно притежание на златно съкровище

Двама криминално проявени казанлъчани, които и преди са се занимавали с иманярство,  са задържани за незаконно притежаваното от тях златно съкровище , за което вече ви съобщихме. То е открито при случайна проверка на джипа, с който са пътували –..

обновено на 17.11.17 в 17:06

Няма риск за здравето на жителите на Сливен и Твърдица

Няма риск за здравето на хората в района на бившите уранови мини край Сливен и Твърдица. Това обяви днес областния управител Чавдар Божурски, позовавайки се на резултатите от поръчан от областна администрация радиологичен мониторинг, направен от..

публикувано на 17.11.17 в 17:01

МОН обсъжда въвеждането на атестационна форма за директори

Атестационната форма с възможност за прекратяване на правомощията на директорите на училища е по-добра от въвеждането на мандатност . Това каза в Бургас министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Той уточни, че целта е да се..

публикувано на 17.11.17 в 16:49
Георги Гьоков

Георги Гьоков: „Готови сме да поставим ново начало на парламентаризма"

„Готови сме да поставим ново начало на парламентаризма . Готови сме на дебат по същество, с аргументи по важните теми за България“ – това коментира в ефира на Радио Стара Загора народният представител от БСП Георги Гьоков. След поисканата и..

публикувано на 17.11.17 в 16:01

Тревожна статистика: Всяко десето бебе се ражда недоносено

9-10% от новородените у нас деца са недоносени . При ниската раждаемост и при стойност на лечението за първите 2 месеца от раждането им около 10 000 лв., това се превръща в изключително сериозен медицински и социален проблем за България. Това..

обновено на 17.11.17 в 13:30

Надзиратели към старозагорския затвор излязоха на протест

Надзирателите към Затвора в Стара Загора и неговите подразделения излязоха тази сутрин   пред сградата на затвора, за да проведат  открито протестно събрание . То е част от поредицата протестни действия, предприети от Синдиката на служителите в..

публикувано на 17.11.17 в 12:02

Нашумялата постановка "Всичко или нищо" - тази вечер!

Христо Шопов, Лилия Маравиля и Ирини Жамбонас гостуват тази вечер от 19ч. на сцената на старозагорската опера с най-новата си постановка „Всичко или нищо”. Автор и режисьор на пиесата е сестрата на популярния ни актьор – Лиза Шопова. След успешното..

публикувано на 17.11.17 в 11:28

Коледен конкурс в Ямбол събра над 700 детски рисунки

736 детски рисунки постъпиха в обявения от Община Ямбол традиционен конкурс на тема „Коледа“ .  Известни са вече и победителите в отделните категории. Техните рисунки ще бъдат отпечатани на коледни поздравителни картички, които ще бъдат..

публикувано на 17.11.17 в 11:05

Собственици на кучета недоволстват от нова наредба на ОбС Стара Загора

Нова наредба на Общински съвет – Стара Загора за реда и условията на отглеждане на животни-компаньони на територията на общината и за организацията на работа на Общинския приют за безстопанствени животни предизвиква напрежение сред собствениците..

публикувано на 17.11.17 в 10:42

ВМРО- Стара Загора с благотворителна инициатива

Благотворителна инициатива, насочена към всички вярващи, организира старозагорската организация на ВМРО . В Деня на християнското семейство 21 ноември пред два старозагорски храма ще бъде раздавано брашно, тъй като обредният хляб е  неизменна част..

публикувано на 17.11.17 в 10:33