Одобрени са проекти в Ивайловград и Харманли, свързани с предстоящото европредседателство

Община Харманли получи финансова подкрепа за своя инициатива, свързана с регионалното измерение на българското председателство на съвета на Европейския съюз. Конкурсът бе обявен от Националното сдружение на общините в България. Харманли ще чества празника на града, под знака на българското председателство. Ще бъде монтирано светещо информационно табло. Организиране на пленери и концерти, отпечатване и разпространение на брошури. Партньори на Общината са училищата: „ Неофит Рилски“ и „Иван Вазов“.  Два са одобрените проекти в конкурса на община Ивайловград. Кореспондентът ни Златка Михайлова уточнява:

Още от категорията

Кметът на Стара Загора награди 18-годишния ученик, намерил и върнал чанта с пари и документи

Кметът Живко Тодоров награди днес със Знака на Община Стара Загора 18- годишния  ученик Величко Донков. През миналата седмица момчето, което е отраснало в  Дома за деца лишени от родителска грижа „Мария Терезия“, намери чанта с голяма..

публикувано на 19.02.18 в 17:31

„Триста милиона“ по Роберто Арлд представят ученици от СУ „Максим Горки"

Постановката „Триста милиона“ по Роберто Арлд ще представят на испански тази вечер в Кукления театър в Стара Загора ученици от паралелките с „Испански и английски език“ в СУ „Максим Горки". Началният час на спектакъла е 19,30. Входът е с..

публикувано на 19.02.18 в 17:00

Изскачат нови нарушения при проверките на общински жилища в Стара Загора

Груби нарушения при отдаване и ползване под наем са установени във всички проверени до момента общински жилища в Стара Загора, съобщи в предаването „Час пик“ председателят на Временната комисия за проверка на социалните жилища към Общинския..

публикувано на 19.02.18 в 15:30

ZaraLab въвежда мрежа за Интернет на нещата в Стара Загора

На 24 февруари ще бъде даден официален старт на мрежа за Интернет на нещата в Стара Загора. Автор на проекта е ЗараЛаб. Част от финансирането поема и Община Стара Загора, която вижда в проекта възможност за подобряване на инвестиционната..

публикувано на 19.02.18 в 14:10
сдс лого

СДС избра комисия, която ще преговаря за обединение на десните партии

Националният изпълнителен съвет на СДС избра комисия от членове на ръководния орган на партията, който да започне преговори с останалите формации от център-дясното политическо пространство за съвместно явяване на следващи избори. Това..

публикувано на 19.02.18 в 13:33

Близо 70 сигнала са подадени на Горещия телефон на Община Стара Загора за 3 дни

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора 0800 157 37, от 16   до 19 февруари са подадени близо 70 сигнала, от тях за неправилно паркирани превозни средства са над 20. На Горещия телефон е съобщено и за бездомни кучета в района на..

публикувано на 19.02.18 в 13:29

Стара Загора сведе глава пред паметта на Васил Левски

С венци и цветя отрупаха днес старозагорци паметника на Васил Левски. Стотици граждани дойдоха да се поклонят пред паметта на Апостола на свободата по повод 145 години от гибелта му. Общоградският ритуал започна със заупокойна литургия,..

публикувано на 19.02.18 в 13:15

Започна Великденският пост

Започна Великденският пост. Той ще продължи до 7 април включително. Това е време, в което можем да пречистим и тялото и душата си.  Великият пост, който започва седем седмици преди Великден, е най-важният от четирите постни периода през годината. Той..

публикувано на 19.02.18 в 12:06

Община Твърдица ще се опита да изгради свой исторически музей

Община Твърдица  е направила постъпки да получи бившата сграда на българо-съветската дружба в града  за създаването на собствен исторически музей. В момента там се съхраняват над 1 000  единици, повечето от които са част от  етнографската..

публикувано на 19.02.18 в 11:30

Ваня Григорова: Вносът на работници ще бъде пречка за увеличаване на възнагражденията у нас

Законопроектът за улеснен внос на работници у нас е поредното свидетелство за непопулярни действия на правителството и на народни представители, прикрити зад европейски документи, коментира в предаването „Репортер“ икономическият съветник..

публикувано на 19.02.18 в 10:15