Приключи конкурсът на "Възраждане" Стара Загора на тема "Будителите днес"

Ученици от цялата страна  са изпратили есета, кратки разкази и стихотворения за  участие в  конкурса на тема: „ Будителите днес“. Жури с председател Слави Котаров- областен лидер на Движение „Възраждане“ и членове Олга Клисурова и Мира Балдаронова от СНЦ  „Пътуващите книги на Стара Загора“ е определило по трима победители в двете възрастови групи.

В първата за деца от 7 до 12 години победител е Сиана Мирославова Събчева от 3-ти клас в НУ „ Димитър Благоев“- Стара Загора, на второ е  Деляра Ферхан Фикретна, а на трето е Кайри Колева Панайотова. И двете момичета са на девет години и са от Град Тервел, област Добрич.

Във втората възрастова група, от 13 до 18 години, победител е Антоанета Маринова Ангелова от СУ „ Гео Милев“ в Раднево. На второ е Данаил Маринов Петков на 14 години от град Тервел. Третото място е за Мартин Тасков на 17 години от Бяла Слатина. В интервю за Радио Стара Загора, инициаторът на конкурса, Слави Котаров сподели, че според децата, истинските будители днес са техните учители, родители и известни личности от спорта:
Още от категорията

Гости от Европейската комисия посетиха Спасителния център за диви животни

Спасителният център за диви животни „Зелени Балкани“ е един от примерите у нас за успешно реализирани проекти в сферата на биоразнообразието. Това обяви заместник-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова при посещението си в Стара..

публикувано на 25.04.18 в 16:36

33 непълнолетни майки от Стара Загора получават помощ в натура

Близо 9 040 семейства от общината са получили през месец март месечни помощи за отглеждане на деца. Изплатената обща сума е  в размер на 895 450 лв. На 33 непълнолетни майки са отпуснати помощи в натура на стойност 3 940 лв,. отчетоха от Дирекция..

публикувано на 25.04.18 в 16:25

Равнището на безработица в Стара Загора е по-ниско от средното за страната

Равнището на безработица в Старозагорска област за месец март е 4.8 %, отчетоха от Агенцията по заетостта. Това е с 2 на сто по-ниско от средното равнище за страната, което е 6,8 %. През предходния месец 818 безработни лица от региона за постъпили на..

публикувано на 25.04.18 в 16:16

Посланик Балтажи ще съдейства за партньорството между български и украински градове

В България липсва обективна информация за Украйна. Необходимо е активизиране на регионалните връзки между нашите две страни, заяви днес в Стара Загора посланикът на Украйна у нас Микола Балтажи. По време на срещата си със зам.-кмета Йордан..

публикувано на 25.04.18 в 16:06

Не са регистрирани случаи на нежелани реакции след ваксинации в Старозагорска област

Имунизацията като лично право и споделена отговорност за намаляване на неимунизираните лица е във фокуса на Европейска имунизационна седмица, 23 - 29 април, тази година. В Старозагорска област през 2017 г. е постигнат обхват на подлежащите на..

публикувано на 25.04.18 в 14:02

60 безработни започват работа в област Ямбол

60 трайно безработни лица от Ямбол, Елхово, Стралджа, Тунджа и Болярово ще започнат работа по Регионалната програма за заетост на област Ямбол за 2018 година. Това стана ясно на проведеното заседание на Комисията по заетост към Областния съвет за..

публикувано на 25.04.18 в 13:56

Няма разпространение на салмонелната инфекция в други групи на детска градина „Бреза“

От вторник в ЦДГ „Бреза“ в Стара Загора се приемат деца, но само при условие че са с отрицателни резултати за бактериално носителство на салмонелна инфекция.  За да бъде прекъснато разпространението на инфекцията, в понеделник градината не работи, а..

публикувано на 25.04.18 в 13:53
За да се получи еко сертификат „Син флаг“ един плаж трябва не само да има чиста вода, но също така да отговаря на още 32 критерия относно чистотата, управлението на околната среда и организация, образование и информация за околната среда, безопасност за посетителите и услуги, както и за защита на природата, на брега и крайбрежната зона.

13 плажа получиха сертификат "Син флаг"

13 плажа по родното Черноморие и едно яхтено пристанище са получили престижния сертификат „Син флаг“ за тази година, съобщи за Радио Стара Загора Станимир Георгиев, председател на управителния съвет на българско сдружение „Син флаг“. Отличието се..

публикувано на 25.04.18 в 11:41

В Димитровград ще се проведат 25-те Дни на поезията "Пеньо Пенев"

От 26 април до 8 май Димитровград ще бъде столица на поезията в България с традиционните Дни на поезията "Пеньо Пенев", които ще се проведат за 25-и път, съобщи Живка Шишкова,  уредник на музей “Пеньо Пенев“- Димитровград.  Програмата стартира с..

публикувано на 25.04.18 в 11:37

Д-р Дамян Миков: Инсинератора в Калояновец е безопасен

Няма екарисаж в старозагорското село Калояновец, подвижната инсталация за изгаряне на трупове на животни е инсинератор и може да се позиционира на различни места, като съоръжението е напълно безопасно, заяви за Радио Стара Загора д-р Дамян Миков,..

публикувано на 25.04.18 в 10:04