Приключи конкурсът на "Възраждане" Стара Загора на тема "Будителите днес"

Ученици от цялата страна  са изпратили есета, кратки разкази и стихотворения за  участие в  конкурса на тема: „ Будителите днес“. Жури с председател Слави Котаров- областен лидер на Движение „Възраждане“ и членове Олга Клисурова и Мира Балдаронова от СНЦ  „Пътуващите книги на Стара Загора“ е определило по трима победители в двете възрастови групи.

В първата за деца от 7 до 12 години победител е Сиана Мирославова Събчева от 3-ти клас в НУ „ Димитър Благоев“- Стара Загора, на второ е  Деляра Ферхан Фикретна, а на трето е Кайри Колева Панайотова. И двете момичета са на девет години и са от Град Тервел, област Добрич.

Във втората възрастова група, от 13 до 18 години, победител е Антоанета Маринова Ангелова от СУ „ Гео Милев“ в Раднево. На второ е Данаил Маринов Петков на 14 години от град Тервел. Третото място е за Мартин Тасков на 17 години от Бяла Слатина. В интервю за Радио Стара Загора, инициаторът на конкурса, Слави Котаров сподели, че според децата, истинските будители днес са техните учители, родители и известни личности от спорта:
Още от категорията

Демонстрации и много изненади подготвя Аул "Бага-Тур" за третия си рожден ден

Точно три години от създаването на Аул „Бага-Тур“ се навършват днес. Комплексът, който се намира в близост до Старозагорския зоопарк, е изграден в старинен стил като възстановка на прабългарско временно укрепление с тренировъчни  полигони, манеж за..

публикувано на 18.10.18 в 17:59

Деца откриха изложба на толерантността в парламента

  В Народното събрание на България се състоя официалното откриване на фотоизложба посветена на проекта „Мост-Между-Културите“, който се реализира за трета поредна година в град Стара Загора с подкрепата на кмета г-н Живко Тодоров. Инициативата,..

публикувано на 18.10.18 в 16:27

9 са настанените в Кризисния център в Стара Загора

В Кризисния център в Стара Загора в момента има настанени 9 лица. От тях само две са пълнолетни. Те са жертви на домашно насилие, разказа за Радио Стара Загора Радостина  Азманова, психолог в Кризисния център към Сдружение „Самаряни“...

публикувано на 18.10.18 в 16:23

Казанлъчанка сред чакащите за трансплантация

Казанлъчанка, майка на две деца, се бори за живота си. Тя е в листата на чакащите за трансплантация на бял дроб. Диагнозата е муковисцидоза. В България няма лекари, които да извършат трансплантацията. Магдалена Стоянова е пробвала и лечение в..

публикувано на 18.10.18 в 15:39

Старозагорецът Пламен Русев с европейска награда „Герой на малкия и среден бизнес“

Старозагорският предприемач Пламен Русев бе удостоен с европейската награда „Герой на малкия и среден бизнес“. Номинацията за високото отличие е получена от евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел. Наградите „Small and Medium Entrepreneurs of Europe” на..

публикувано на 18.10.18 в 15:16

Община Казанлък събира предложения за отличия на културни дейци

Община Казанлък очаква предложения за отличия на културни дейци.   Подкрепа към идеята бе потърсена от представителите на всички културни институти в града по време на Консултативен съвет по култура и туризъм, провел се в Община Казанлък. Кметът Галина..

публикувано на 18.10.18 в 12:05

42 деца съставиха сборник "Цветовете на лятото"

Днес от 17.30 часа в Културно-информационния център на ул. „Искра“ 4 в Казанлък ще бъде представен сборникът „Цветовете на лятото”.  Той е сътворен изцяло от деца - общо 42-ма автори на текстове и илюстратори, на възраст от 6 до 13 години. Всички те..

публикувано на 18.10.18 в 11:59

В Хасково откриват 43-тите Музикални дни "Проф. Недялка Симеонова"

43-ти Музикални дни "Проф. Недялка Симеонова" ще се проведат от 18 до 21 октомври 2018 г. в Хасково. Дните са организирани и финансирани от Община Хасково. Днес от 17.00 часа в Галерия „Атанас Шаренков“ ще бъде открита Втора самостоятелна изложба на..

публикувано на 18.10.18 в 11:12

Пламен Бараков: Обстановката в Гълъбово остава спокойна

Обстановката в Гълъбово остава спокойна след сблъсъците в ромската махала в началото на седмицата.  „С полицията сме в тясно взаимодействие при възникване на проблеми, но общината няма преки правомощия относно охраната на обществения ред“, заяви за..

публикувано на 18.10.18 в 09:12

Отделението по хемодиализа в Хасковската болница се нуждае от ремонт

Отделението по хемодиализа в хасковската многопрофилна болница се нуждае от спешен ремонт и преустройство.В отделението не е правен сериозен ремонт повече от 10 години. Здравното заведение има проект за 300 000 лв, който предвижда две просторни..

публикувано на 18.10.18 в 08:48