Засилен пътен контрол по време на студентския празник

От осми декември на територията на област Стара Загора инспектори от „Пътна полиция“ при ОДМВР  започват засилени проверки на шофьори за употреба на алкохол и наркотични вещества. Във връзка с празника на студентите ще бъдат проверявани и питейните заведения. В  интервю за Радио Стара Загора комисар Илиан Илиев - началник на "Охранителна полиция" в Областна дирекция на МВР препоръча:Още от категорията
Виолета Матева, Константин Върбанов - Тино, Христо Господинов и Деян Карашманлъков (от ляво надясно)

Песен на старозагорците от LED 7 влиза в голямата класация Топ 20 на БНР

Песен на старозагорската група LED 7 влиза в голямата класация Топ 20 на Българското национално радио . Парчето „Getting over you“ е по текст и музика на вокалиста на бандата Константин Върбанов – Тино. В репертоара на групата има класически..

публикувано на 16.02.18 в 13:52

Националният парк-музей „Шипка-Бузлуджа” открива изложба, посветена на 140-годишнината от Освобождението

На 1 март в залата на Художествената галерия-Казанлък, Националният парк-музей „Шипка-Бузлуд жа” открива изложба, посветена на 140-годишнината от Освобождението. Съвместно с ИМ „Искра” музеят подготвя издание – каталог с литографии, свързани с..

публикувано на 16.02.18 в 13:41

Община Стара Загора подготвя богата юбилейна програма за Освобождението на България

Община Стара Загора подготвя богата програма, посветена на 140-годишнината от Освобождението на България. Тържествата по традиция започват дни по-рано, съобщи Диана Атанасова от отдел „Култура“.   На 21 февруари Регионалният исторически..

публикувано на 16.02.18 в 13:06

Спасиха закъсали в преспите на затворения път Шипка-Бузлуджа

Автомобил с трима младежи от Пловдив беше изваден от преспите на затворения път Шипка - Бузлуджа. Младежите са подали сигнал към 3.30 сутринта, но спасителната операция на пожарната е била затруднена заради силния вятър и големите..

публикувано на 16.02.18 в 10:00

Проучват нуждите на бизнеса от кадри

Агенцията по заетостта, съвместно с областните Комисии по заетост, започват пилотно проучване на потребността на бизнеса от кадри, съобщи в предаването "Репортер" на Радио Стара Загора временно изпълняващият длъжността директор на Бюрото по труда в Стара..

публикувано на 16.02.18 в 09:50

Родителски срещи в бар в проект срещу употребата на алкохол от деца

Националната програмата „Родителски срещи: малки разговори на големи теми“, която цели превенция на ранната употребата на алкохол от деца и подрастващи, бе представена днес пред училищни психолози, педагози и представители на училища в Стара Загора...

публикувано на 15.02.18 в 17:20

Нов Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства в Харманли

Центърът ще работи в полза на развитието на деца с психични и физически заболявания и ще предлага адекватна за възрастта им интеграция в общообразователната и възпитателната система. В центъра, подкрепа ще получават и родителите на децата –..

публикувано на 15.02.18 в 14:21

Безплатна беседа и обиколка, посветени на престоя и делото на Васил Левски в Стара Загора

Специална безплатна беседа и обиколка, посветени на престоя и делото на Васил Левски в Стара Загора, заедно с местните революционери и възрожденци ще се състои в неделя (18.02, когато се навършват 145 години от обесването на Левски)  от 16.00 час..

публикувано на 15.02.18 в 13:16

Отхвърлиха предложение за финансиране на видеонаблюдение в детските градини в Стара Загора

На своето извънредно заседание вчера Постоянната комисия по образование, наука и защита правата на децата отхвърли предложението на съветника от ВМРО Антон Андонов за създаване на фонд от 30 хиляди лева с общински средства за видеонаблюдение в..

публикувано на 15.02.18 в 10:28

На интересни находки се натъкнаха археолози в центъра на Стара Загора

Единадесет гробни съоръжения са открили до момента археолозите на центъра на Стара Загора при ремонта на площада и пешеходния участък на бул. „Цар Симеон Велики“. Находките са част от югозападния некропол на Августа Траяна, уточни в предаването..

публикувано на 15.02.18 в 10:23