Засилен пътен контрол по време на студентския празник

От осми декември на територията на област Стара Загора инспектори от „Пътна полиция“ при ОДМВР  започват засилени проверки на шофьори за употреба на алкохол и наркотични вещества. Във връзка с празника на студентите ще бъдат проверявани и питейните заведения. В  интервю за Радио Стара Загора комисар Илиан Илиев - началник на "Охранителна полиция" в Областна дирекция на МВР препоръча:Още от категорията

70 % от тютюна в страна е изкупен в края на годината

70 % от тютюна в страна е изкупен в края на годината, съобщи в интервю за радио Стара Загора Цветан Филев, председател на Националната асоциация на тютюнопроизводителите. В североизточна България двата сорта ориенталския „Каракулак“ и едролистния..

публикувано на 13.12.17 в 15:50

Клиниката по нефрология в УМБАЛ – единствена в Старозагорска област лекува пациенти с остра бъбречна недостатъчност

В момента 3 400 българи се подлагат на хемодиализа, 900 от тях чакат трансплантация на орган. В Стара Загора пациентите на държавната хемодиализа са 40. 11 от тях очакват донор на бъбрек. Месечното лечение на един пациент надхвърля 1700 лева...

публикувано на 13.12.17 в 15:09

РЗИ Стара Загора: Няма грип в областта

Три поредни седмици заболяемостта от остри респираторни инфекции в област Стара Загора се задържа на нива средни за страната от 197,19 на 10 000 население, съобщи за Радио Стара Загора д-р Таня Перчемлиева, директор дирекция „Надзор на заразните..

публикувано на 13.12.17 в 14:59

През следващата година предстои голямото пребазиране на отделения в Университетската многопрофилна болница „Проф. Стоян Киркович“ в Стара Загора

Очаква се Родилното отделение от центъра на града да се премести в основната сграда на болницата. Също там в някогашното отделение по физиотерапия, на първи етаж ще се пребазира и хемодиализа. Досегашната сграда на хемодиализа пък се предоставя на..

публикувано на 13.12.17 в 14:08
Георги Гьоков

Близо 200хил лв. капиталова субсидия е отпуснало здравното ведомство на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“

През настоящата година Министерството на здравеопазването е отпуснало на старозагорската УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ сумата от 194хил лв.. Средствата са капиталова субсидия за изпълнение на дейности, свързани с финансиране на изпълнението на..

публикувано на 13.12.17 в 13:47

Петър Славов: Необходима е политическа воля за КТБ

Не съм изненадан, че делото в Специализирания наказателен съд за източване на   Корпоративна търговска банка бе отложено, заради нередовно призоваване на Цветан Василев, каза в интервю за Радио Стара Загора Петър Славов, адвокат и депутат в 43-тото..

публикувано на 13.12.17 в 13:18

Николай Априлов: В Стара Загора ще видите по-съвременна „Царицата на чардаша”

На 13 и 28 декември от 19:00 часа Държавна опера Стара Загора ще представи последната реализация на оперетата на оперетите „Царицата на чардаша“ от Имре Калман. Режисьор е Николай Априлов, диригент Владимир Бошнаков, сценография и костюми Радина..

публикувано на 13.12.17 в 11:59

Пътят Мъглиж – Селце остава рисков

Пътят Мъглиж – Селце е силно компромиетиран и всеки момент могат да пропаднат два участъка с обща дължина около 300 м. в дълбоки пропасти до 50-60 м. Общината е разработила със свои средства проект за хидрогеоложко проучване на терена, които..

публикувано на 13.12.17 в 10:20

В Районен съд-Стара Загора продължава делото срещу д-р Иван Вуцов

Старозагорският лекар д-р Иван Вуцов днес се изправи пред Районен съд – Стара Загора  в поредното съдебно заседание по образуваното срещу него дело. Той е подсъдим за преправяне на документ след като бе установено, че притежава диплома за кардиолог без..

публикувано на 12.12.17 в 18:14

Добрият самарянин за 2017 год. е Таня Славова

Таня Славова, която се превръща в ангел-спасител за младо момиче от Стара Загора получи Статуетката „Добрият Самарянин“ на церемонията по връчване на наградите за 2017 г. Номинацията на  Таня Славова  бе едно от двете предложения, които направи Радио..

публикувано на 12.12.17 в 18:08