Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Стара Загора се провежда кръгла маса с фокус квалификацията на учителите

Снимка: БГНЕС

В Стара Загора днес ще се проведе кръгла маса на тема „Квалификацията на педагогическите специалисти – тенденции и перспективи“. Събитието се провежда в изпълнение на Национална програма „Квалификация” 2017 г. на МОН и се организира от Департaмента за информация и повишаване квалификацията на учителите на Тракийски университет, Стара Загора.

Основната цел на Кръглата маса е да фокусира вниманието на представители на педагогическата общност към ключови аспекти от продължаващата квалификация на педагогическите специалисти относно триадата: квалификация, професионално-квалификационни степени и кариера.

Очаква се участие да вземат около 120 представители на педагогическата общност от цялата страна. Официални гости ще бъдат заместник министър на образованието и науката Таня Михайлова, Лазар Додев – директор на Дирекция „Квалификация и кариерно развитие” на МОН, експерти отговарящи за квалификацията на педагогическите специалисти на МОН, директори, експерти на РУО, специалисти от общински образователни администрации, университетски преподаватели, заинтересовани от проблемът за квалификация на педагогическите специалисти, учители, представители на НПО и синдикални организации и др.

Един от основните проблеми, свързани с политиките за подобряване на качеството на българското училищно образование и съответствието му към европейските образователни стандарти, е проблемът за подобряване на професионализма на педагогическите специалисти, чрез повишаване на тяхната квалификация.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора“

ТД "Сърнена гора" ще почиства парк "Бранителите на Стара Загора"

Туристическо дружество „Сърнена гора“ се включва в пролетно почистване на парка край Самарското знаме. То е насрочено за съботния ден, с начален час от 8.30. Инициативата е организира заедно с групата „Спаси Стара Загора“ и с подкрепата на Община Стара..

публикувано на 29.03.24 в 08:26

Трета седмица спад в съвкупното равнище на цените

Трета поредна седмица се отчита намаление в съвкупното равнище на цените на основните продукти в потребителската кошница, съобщи Владимир Иванов, председател на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. По думите му, има макар и малко..

публикувано на 29.03.24 в 08:23
Снимката е илюстративна

Смяната на часовото време вреди на здравето и икономиката

Смяната на часовото време води до негативи за здравето, икономиката, производителността и трябва да се преосмисли, коментира за Радио Стара Загора Ани Алашка, дългогодишен защитник на отмяната на въртенето на стрелките и автор на петиция против..

публикувано на 29.03.24 в 08:19

Протестно автошествие на миньори и енергетици блокира пътни артерии в Стара Загора и Хасково

Протестната вълна на миньори и енергетици в защита на комплекса "Марица Изток" се разраства. Днес в планираното четвърто  автошествие на работещите от Старозагорска област ще се включат и техни колеги от Хасковския регион. Акцията ще обхване няколко града..

публикувано на 29.03.24 в 07:05

Остарялата водопроводна мрежа и засушаването създават проблеми с питейната вода в община Болярово

В граничната община Болярово очакват с тревога летния сезон. Климатичните промени и продължаващото няколко поредни години засушаване, създават все повече проблеми с водоснабдяването на населените места и налага търсенето на нови водоизточници...

публикувано на 28.03.24 в 17:16

Ден на отворените врати във Военното поделение в Хасково

Заместник-кметът на Община Хасково Динко Тенев поздрави временно изпълняващия длъжността командир на 31 механизиран батальон Георги Пасков и военнослужещите от формирование 52 740 по повод 20 – тата годишнина от приемането на България в НАТО.  Днес и..

публикувано на 28.03.24 в 17:03

Работна среща на шестте града за 50-ия празник „Балканът пее и разказва"

Гурково бе домакин на работна среща за подготовката и организацията на традиционния празник "Балканът пее и разказва", който тази година ще се проведе на 15 юни. Зам.-кметове, секретари и експерти по културата от Елена, Дряново, Трявна, Твърдица и Котел..

публикувано на 28.03.24 в 16:57

Филиалът в Хасково на Тракийския университет дипломира 45 медицински специалисти

На официална церемония днес Филиал Хасково на Тракийски университет изпрати абсолвентите от випуск 2023.  Общо 45 дипломанти  от специалностите „Медицинска сестра“ и „Акушерка“  положиха тържествено клетвата за вярност към професията на Флорънс..

публикувано на 28.03.24 в 16:52

Незаконно оръжие в автосервиз откриха ямболските полицаи

Голямо количество огнестрелно оръжие е открито в автосервиз в ямболското село Дражево. Арестуван е собственикът на автосервиза и му е повдигнато обвинение за незаконно притежание на оръжие. Той твърди, че е колекционер.  При операция на Районната..

публикувано на 28.03.24 в 16:33
снимка: ОД на МВР Стара Загора

Полицията в Стара Загора с нов директор

Областната дирекция на полицията в Стара Загора временно се ръководи от старши комисар Красимир Христов . Заповедта на министъра на вътрешните работи е от 27 март.  Той поема поста от Лазар Христов , който е преназначен на друга ръководна длъжност в..

публикувано на 28.03.24 в 16:10