Ден на отворените врати на ФОБИ

Снимка: operasz.bg

Фестивалът на оперното и балетното изкусво - Стара Загора прави днес Ден на отворените врати. Всички посетители ще могат да проследят подбрани архивни кадри, включващи събития от периода 1987-2016 г., макети от декори на постановки и презентация на сценографски проекти. Те ще получат специални отстъпки между 20 и 50% за последните билети от трите събития на фестивалната програма: първото изпълнение в Стара Загора на операта "Алчина" от Хендел днес, Гала концерта на участниците в майсторския клас на Бруна Балиони утре и Девета симфония от Бетовен в събота. Заповядайте във фоайето на операта между 14:00 и 18:00.

Първите часове от Деня на открити врати са за групи от Професионалната гимназия по строителство и Математическата гимназия.
Още от категорията

Вярваме в данните на лабораториите, заявиха от Асоциацията на овцевъдите и козевъдите

Не се съмняваме в данните на френската лаборатория, която изследва пробите от животните в Странджа. Запознати сме с официалните протоколи от изследванията и не можем да отхвърляме очевидното- съобщи Симеон Караколев- председател на Асоциацията на..

публикувано на 19.07.18 в 13:49
Анелия Живкова

Възможности за работа и професионално обучение на младите хора предоставя Бюрото по труда, Стара Загора

Ако сте млад човек на възраст до 24 години и търсите работа, възможностите пред вас са много, както и обученията, в които можете да се включите, съобщават от Бюрото по труда, Стара Загора. Общият брой на работните места, които се предлагат към момента е..

публикувано на 19.07.18 в 12:22

Около 20% от водомерите в Стара Загора са вече подменени с дистанционни

Около 20% от водомерите в Стара Загора са вече подменени с дистанционни , съобщи в интервю за Радио Стара Загора инж. Севдалина Драгова, ръководител отдел „ Водоснабдяване “ във ВиК Стара Загора. Това са близо 24 000 системи с дистанционно..

публикувано на 19.07.18 в 09:19
Радио Стара Загора

80% е изпълнението на бюджета на Сливен

Общинският съвет в Сливен днес се събира на редовно заседание. В дневния ред ще се обсъди и изменение на бюджета на община Сливен за тази година. Близо 80% пък е изпълнението на приходите и разходите в бюджета на община Сливен за 2017..

публикувано на 19.07.18 в 09:09

Няма ветеринарно-медицински основания за избиването на животните в Странджа

Всевъзможни мнения и гледни точки бяха изказани през  последните дни във връзка с предприетите мерки срещу разпространяването на чума по дребните преживни животни в Странджа. Ветеринари изразиха мнение, че болестта е изключително опасна...

публикувано на 19.07.18 в 09:05

Почитат жертвите на старозагорското клане

Община Стара Загора организира общоградско възпоменание на загиналите мирни жители от града и района, при опожаряването на Стара Загора и Старозагорското клане през 1877 г. Денят на възпоменание на жертвите – православни християни, който ще се..

публикувано на 19.07.18 в 07:19

Отлагат планираната за днес евтаназия на животни

МВР отлага планираната евтаназия на животни, която трябваше да започне тази сутрин. Причината за това е, че документите, които доказват положителните проби от чума все още не са пристигнали у нас. Това е решено на проведено снощи второ заседание на..

публикувано на 19.07.18 в 06:27

Почина почетният гражданин на Стара Загора Димо Бухчев

След кратко боледуване на 72-годишна възраст почина Почетният гражданин на Стара Загора Димо Бухчев. Градът загуби изключително достойна личност и добър човек, наследник на един от най-старите и значими старозагорски индустриални родове – строители на нова..

публикувано на 18.07.18 в 16:30

25 двойки от Стара Загора ще получат средства за ин витро процедури

Специална комисия към Общинския съвет в Стара Загора одобри 25 двойки, заявили желание за финансово подпомагане по асистирана репродукция. Всеки кандидат ще получи финансиране от по 2000 лв. за процедури. Кандидатите трябва да отговарят на следните..

публикувано на 18.07.18 в 16:21

В Хасково обучиха ловците да се борят с чумата по свинете

Като начин за недопускане на разпространението на африканска чума по свинете в страната е разрешен отстрела на диви прасета. По този повод през миналата седмица са проведени обучения на представители на ловните дружинки в област Хасково. Ловците са..

публикувано на 18.07.18 в 16:03