122-ма абсолвенти вече са дипломирани икономисти

122-ма абсолвенти – бакалаври и магистри от Стопанския факултет на Тракийски университет Стара Загора, получиха своите дипломи за висша образователна степен на церемония в Държавна опера – Стара Загора. Средният успех на завършилите е 4.92, а отличниците са над 50. На събитието присъстваха заместник-министърът на образованието Петър Николов, заместник-ректорът на Тракийския университет професор Гюрга Михайлова, деканското ръководство на Стопанския факултет, преподаватели от други факултети на учебното заведение, заместник-кметът на община Стара Загора Иванка Сотирова, заместник областният управител на Стара Загора Петя Чакърова, както и много представители на образователни, бизнес и банкови институции в Стара Загора. В своето приветствие заместник-министърът на образованието Петър Николов заяви на абсолвентите, че те могат да превърнат България в това, което тя трябва да бъде, преди същинската кулминация на церемонията – връчването на дипломи абсолвентите на Стопанския факултет на Тракийския университет се заклеха като икономисти..
Още от категорията
Виолета Матева, Константин Върбанов - Тино, Христо Господинов и Деян Карашманлъков (от ляво надясно)

Песен на старозагорците от LED 7 влиза в голямата класация Топ 20 на БНР

Песен на старозагорската група LED 7 влиза в голямата класация Топ 20 на Българското национално радио . Парчето „Getting over you“ е по текст и музика на вокалиста на бандата Константин Върбанов – Тино. В репертоара на групата има класически..

публикувано на 16.02.18 в 13:52

Националният парк-музей „Шипка-Бузлуджа” открива изложба, посветена на 140-годишнината от Освобождението

На 1 март в залата на Художествената галерия-Казанлък, Националният парк-музей „Шипка-Бузлуд жа” открива изложба, посветена на 140-годишнината от Освобождението. Съвместно с ИМ „Искра” музеят подготвя издание – каталог с литографии, свързани с..

публикувано на 16.02.18 в 13:41

Община Стара Загора подготвя богата юбилейна програма за Освобождението на България

Община Стара Загора подготвя богата програма, посветена на 140-годишнината от Освобождението на България. Тържествата по традиция започват дни по-рано, съобщи Диана Атанасова от отдел „Култура“.   На 21 февруари Регионалният исторически..

публикувано на 16.02.18 в 13:06

Спасиха закъсали в преспите на затворения път Шипка-Бузлуджа

Автомобил с трима младежи от Пловдив беше изваден от преспите на затворения път Шипка - Бузлуджа. Младежите са подали сигнал към 3.30 сутринта, но спасителната операция на пожарната е била затруднена заради силния вятър и големите..

публикувано на 16.02.18 в 10:00

Проучват нуждите на бизнеса от кадри

Агенцията по заетостта, съвместно с областните Комисии по заетост, започват пилотно проучване на потребността на бизнеса от кадри, съобщи в предаването "Репортер" на Радио Стара Загора временно изпълняващият длъжността директор на Бюрото по труда в Стара..

публикувано на 16.02.18 в 09:50

Родителски срещи в бар в проект срещу употребата на алкохол от деца

Националната програмата „Родителски срещи: малки разговори на големи теми“, която цели превенция на ранната употребата на алкохол от деца и подрастващи, бе представена днес пред училищни психолози, педагози и представители на училища в Стара Загора...

публикувано на 15.02.18 в 17:20

Нов Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства в Харманли

Центърът ще работи в полза на развитието на деца с психични и физически заболявания и ще предлага адекватна за възрастта им интеграция в общообразователната и възпитателната система. В центъра, подкрепа ще получават и родителите на децата –..

публикувано на 15.02.18 в 14:21

Безплатна беседа и обиколка, посветени на престоя и делото на Васил Левски в Стара Загора

Специална безплатна беседа и обиколка, посветени на престоя и делото на Васил Левски в Стара Загора, заедно с местните революционери и възрожденци ще се състои в неделя (18.02, когато се навършват 145 години от обесването на Левски)  от 16.00 час..

публикувано на 15.02.18 в 13:16

Отхвърлиха предложение за финансиране на видеонаблюдение в детските градини в Стара Загора

На своето извънредно заседание вчера Постоянната комисия по образование, наука и защита правата на децата отхвърли предложението на съветника от ВМРО Антон Андонов за създаване на фонд от 30 хиляди лева с общински средства за видеонаблюдение в..

публикувано на 15.02.18 в 10:28

На интересни находки се натъкнаха археолози в центъра на Стара Загора

Единадесет гробни съоръжения са открили до момента археолозите на центъра на Стара Загора при ремонта на площада и пешеходния участък на бул. „Цар Симеон Велики“. Находките са част от югозападния некропол на Августа Траяна, уточни в предаването..

публикувано на 15.02.18 в 10:23