122-ма абсолвенти вече са дипломирани икономисти

122-ма абсолвенти – бакалаври и магистри от Стопанския факултет на Тракийски университет Стара Загора, получиха своите дипломи за висша образователна степен на церемония в Държавна опера – Стара Загора. Средният успех на завършилите е 4.92, а отличниците са над 50. На събитието присъстваха заместник-министърът на образованието Петър Николов, заместник-ректорът на Тракийския университет професор Гюрга Михайлова, деканското ръководство на Стопанския факултет, преподаватели от други факултети на учебното заведение, заместник-кметът на община Стара Загора Иванка Сотирова, заместник областният управител на Стара Загора Петя Чакърова, както и много представители на образователни, бизнес и банкови институции в Стара Загора. В своето приветствие заместник-министърът на образованието Петър Николов заяви на абсолвентите, че те могат да превърнат България в това, което тя трябва да бъде, преди същинската кулминация на церемонията – връчването на дипломи абсолвентите на Стопанския факултет на Тракийския университет се заклеха като икономисти..
Още от категорията

Бебе в екипа на Радио Стара Загора!

Ден след рождения ден на Радио Стара Загора прекрасна новина зарадва екипа ни!! ! Малко след 20.00 тази вечер проплака  Дария - първородната дъщеричка на водещата на новините Николета Петрова! Малката красавица се роди в МБАЛ "Ниамед" под грижите..

публикувано на 22.05.18 в 21:44

Силвия Томова отличена със "Златен век" на Министерство на културата

Художественият   ръководител на балета на Държавна опера – Стара Загора Силвия Томова бе удостоена в навечерието на  24 май с почетен знак „Златен век“ – звезда и грамота за значим принос в развитието и утвърждаването на българската култура и..

публикувано на 22.05.18 в 15:03
Награда

Започна приема на номинации за наградата "Добрия Самарянин"

Сдружение “Самаряни” започва да приема от днес номинациите за Годишните награди “Добрият Самарянин”. Инициативата се провежда за осми пореден път. Мотото на кампанията тази година е: “Добрият Самарянин - добротворството създава общности”. Партньори..

публикувано на 22.05.18 в 14:51

Измамиха пенсионерка в Сливен по схемата " Мним полицай"

Възрастна жена от Нова Загора е станала жертва на телефонна измама. Тя е дала на представящите се за полицаи сумата от 1500 лева. Телефонните измамници първо са заплашили 73-годишната жена по телефона, а след това мним „полицай“ я убедил да..

публикувано на 22.05.18 в 14:49

Допълнителен транспорт за Черешова задушница

Допълнителен транспорт осигурява Община Стара Загора за нормалното транспортно обслужване на гражданите за възпоменанието “ Задушница ” на 26.05.2018 год./събота/. Общинската фирма „Тролейбусни и автобусни превози” ЕООД ще осигури допълнителни..

публикувано на 22.05.18 в 13:38

Сдружение “Самаряни” отваря номинациите за Годишните награди “Добрият Самарянин”

С малък социален експеримент на тема “Какво е доброто?”, Сдружение “Самаряни” и партньори откриват за осми пореден път  номинациите за Годишните награди “Добрият Самарянин”. “Добрият Самарянин - добротворството създава общности” е..

публикувано на 22.05.18 в 10:41

С 50 до 100 лева на декар е поскъпнала земята в ямболско

Цената на земеделската земя в ямболска област ще продължи да се покачва докато се изравни с цените в Еросъюза. Декар земя се продава за над 1000 лева. Поскъпването в сравнение с предишните години е с 50 - 100 лева на декар, показват..

публикувано на 22.05.18 в 09:59

Розопроизводители блокираха пътя Стара Загора - Казанлък

Розопроизводители изсипаха продукцията си и на практика блокираха пътя Стара Загора – Казанлък при разклона на с. Черганово. Близо 30 производители се събраха, за да изразят своите притеснения от ниската изкупна цена, която към този момент е между..

публикувано на 22.05.18 в 08:52

В 10 часа отваря електронната система за първолаците в Стара Загора

Точно в 10 часа днес отваря системата за електронно подаване на заявления за прием в общинските училища в Стара Загора за първи клас. Тази година 7-годишните деца са 1320, а местата в училищата са 1270, формирани в 59 паралелки. Всички правила..

публикувано на 22.05.18 в 08:30

От днес могат да се сключват трудови договори за 4-часов работен ден

И тази година Старозагорска област  се  очертава да бъде първенец в страната по брой сключени еднодневни трудови договори . Очаква се днес в Държавен вестник да бъдат обнародвани и да влязат в сила промените в Кодекса на труда, които дават..

публикувано на 22.05.18 в 08:18