Васил Станишев: Няма съвършени лица

Той е млад, креативен и провокативен. В ранна възраст е бил отдаден на танца. И това не е случайно. Внук е на известна примабалерина. Повече от десет години покорява наши и чуждестранни подиуми, печели куп престижни награди. „С моята партньорка пътувахме по състезания из цяла България и чужбина, и бяхме отдадени на мисълта за победа“, споделя Васил Станишев. Двамата достигат високо ниво с класа и оригиналност. Наред с танците, Васил учи и класическо пеене в Музикалното училище в Стара Загора. Наученото в елитното школо допълва работата му. Неведнъж се е случвало да грабне вниманието на своя клиентка с песен, докато прави макиажа й. Но пеенето му идва отвътре, само ако не препуска в галоп с времето. А светският живот е също толкова динамичен и изисква бързина. В такива случаи залага на динамика в работата, не на музиката.  Напоследък съчетава лекциите по „Връзки с обществеността“ в Нов български университет със своята любима работа.

За младия гримьор истинско предизвикателство са лицата с белези или нетипични черти. Случвало се е да гримира освен хора с несъвършенства, и жени от други раси и националности. Тогава излиза от рутината, защото всяко нетрадиционно лице учи на нещо ново и различно.

Васил Станишев твърди, че всеки има различно виждане за съвършенство, но перфектното лице трябва да е с гладка кожа, прав нос и изразителни вежди. За красотата са важни хармонията и мярата, както и неповторимото излъчване. А съвършени хора няма, заключава Васил Станишев. 

Разговора води Таня Балабанова Още от категорията

Учебната година започна и в единствената на Балканите гимназия по каменообработване

Знаете ли, че единственото на Балканския полуостров и второ в Европа професионално училище по каменообработване се намира в България. То е създадено с държавен указ през 20-те години на XX век. Скалистите масиви, каньони, плата, развитието на..

публикувано на 17.09.18 в 11:38

Пожарникар е благородна професия и в нея има място за жени

В навечерието на Професионалния празник на пожарната в предаването 60 минути повече разговаряхме с две дами избрали професията огнеборец. Как инспекторите "Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност" Надя Трифонова от Районната служба в Стара..

публикувано на 13.09.18 в 13:55

„АЗ съм Българка“ влезе и в родния дом на Яворов в Чирпан

В търсене на повдигащи родния дух и самочувствие сюжети авторът на националния проект „АЗ съм българка“ Радослав Първанов, стигна до родния дом на Яворов в Чирпан, където е осъществи поредната си красива фотосесия. Продължението на проекта си..

публикувано на 13.09.18 в 13:50

Кметът Живко Тодоров се срещна с медалистите от математическите олимпиади

Младите старозагорски математици зарадваха с отлични постижения от азиатските олимпиади това лято. Осем старозагорски ученици завоюваха общо  10 медала – 2 златни, 3 сребърни и 5 бронзови, от международни олимпиади по математика, проведени в..

публикувано на 12.09.18 в 14:44

Зрелищно шоу и 17 гола сътвориха участниците в мача "Актьори срещу „Берое“

Хиляди старозагорци дойдоха, за да станат съпричастни с благотворителната кауза на  Международния студентски театрален фестивал “Данаил Чирпански”. Фестивалът е посветен на Данаил Чирпански, вдъхновяващ човек и студент в НАТФИЗ, който загуби живота..

публикувано на 10.09.18 в 13:46

Веселина Кацарова: Истината е мъдрост, която ме съхрани

Световноизвестната оперна певица, старозагорката, Веселина Кацарова проведе първия си международен майстроски клас в България, от 27.08. до 07.09.2018 г., в родна Стара Загора. Неслучаен избор на артистичният директор на Старозагорската опера с амбицията да..

публикувано на 10.09.18 в 13:27

Търсят новата Царица на Августиада

Търговско-промишлена палата - Стара Загора и компания OINORAMA, в партньорство с Община Стара Загора, за седми пореден път организират Фестивал на виното и културното наследство Августиада, който ще се проведе в Стара Загора от 12 до 14 октомври 2018..

публикувано на 07.09.18 в 14:15

В Харманли започва фестивалът "На хармана"

      „На хармана“ – така се казва фестивалът, който за втора поредна година започва  утре, 8 септември, в Харманли. Проявата има за цел да подпомогне възстановяването на традиционни за този край занаяти и дейности. Организаторите – Бизнесът за..

публикувано на 07.09.18 в 14:05

"Стара хартия за нова книга" 2018

За шеста поредна година в шест града от страната ще се проведе националната екокампания „Стара хартия за нова книга“. Общините Бургас, Хасково, София, Русе, Плевен и Пловдив ще бъдат домакини на настоящoто издание на инициативата, която дава..

публикувано на 07.09.18 в 10:30

Художествена галерия „Жорж Папазов“ – Ямбол гостува в София до края на септември

Експозицията гостува в залите на Националната художествена галерия до края на септември - месецът, посветен на европейските дни на културното наследство. Специално създадената изложба има за цел да представи високите постижения на художници, творили..

публикувано на 07.09.18 в 09:30