Дни без санкции и пребазиране на читални през януари в Регионална библиотека „Захарий Княжески“

До 28 януари 2018г. продължават Дните без санкции в Регионална библиотека „Захарий Княжески“, Стара Загора. Всички читатели, задържали заетите книги по-дълго от регламентирания едномесечен срок, могат да ги върнат, без да бъдат глобени. Цената на годишната читателска карта остава непроменена със стойност 5лв. и право на ползване за период от една календарна година.

В дните до края на настоящия месец ще се извърши пребазиране на двете читални – Точни и приложни науки и Хуманитарни науки с цел по-доброто обслужване. Някои от отделите временно ще бъдат затваряни, за да бъде преместен фондът на Библиотеката, който наброява повече от 430 000 документа, които пък предстои да бъдат пренесени и пренаредени.

Така до края на февруари сегашните две читални ще бъдат слети и ще бъде обособена отделна нова читалня за ползващите текущата периодика. Там ще има и информационен кът с компютри за свободно ползване на интернет.

Промените в базата на Библиотеката ще продължат и през най-краткия месец на годината, когато заемната за възрастни ще премине от партерния към първия етаж на сградата, а читателите временно ще могат да връщат книгите си и да заемат от върнатите и най-ползваните, които са в обращение.

Идеята е сутеренните помещения да станат хранилища, а заемната да бъде разположена на първия етаж за по-голямото удобство на своите читатели.

И още за промените в Регионална библиотека „Захарий Княжески“, както и кои са номинираните най-активни читатели за 2017г. чуйте в интервюто на Мария Стефанова с директора на Регионалната библиотека - Надя Груева:
Повече за промените и работното време на читалните можете да следите на сайта на Библиотеката https://www.libsz.org/


Още от категорията

Учебната година започна и в единствената на Балканите гимназия по каменообработване

Знаете ли, че единственото на Балканския полуостров и второ в Европа професионално училище по каменообработване се намира в България. То е създадено с държавен указ през 20-те години на XX век. Скалистите масиви, каньони, плата, развитието на..

публикувано на 17.09.18 в 11:38

Пожарникар е благородна професия и в нея има място за жени

В навечерието на Професионалния празник на пожарната в предаването 60 минути повече разговаряхме с две дами избрали професията огнеборец. Как инспекторите "Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност" Надя Трифонова от Районната служба в Стара..

публикувано на 13.09.18 в 13:55

„АЗ съм Българка“ влезе и в родния дом на Яворов в Чирпан

В търсене на повдигащи родния дух и самочувствие сюжети авторът на националния проект „АЗ съм българка“ Радослав Първанов, стигна до родния дом на Яворов в Чирпан, където е осъществи поредната си красива фотосесия. Продължението на проекта си..

публикувано на 13.09.18 в 13:50

Кметът Живко Тодоров се срещна с медалистите от математическите олимпиади

Младите старозагорски математици зарадваха с отлични постижения от азиатските олимпиади това лято. Осем старозагорски ученици завоюваха общо  10 медала – 2 златни, 3 сребърни и 5 бронзови, от международни олимпиади по математика, проведени в..

публикувано на 12.09.18 в 14:44

Зрелищно шоу и 17 гола сътвориха участниците в мача "Актьори срещу „Берое“

Хиляди старозагорци дойдоха, за да станат съпричастни с благотворителната кауза на  Международния студентски театрален фестивал “Данаил Чирпански”. Фестивалът е посветен на Данаил Чирпански, вдъхновяващ човек и студент в НАТФИЗ, който загуби живота..

публикувано на 10.09.18 в 13:46

Веселина Кацарова: Истината е мъдрост, която ме съхрани

Световноизвестната оперна певица, старозагорката, Веселина Кацарова проведе първия си международен майстроски клас в България, от 27.08. до 07.09.2018 г., в родна Стара Загора. Неслучаен избор на артистичният директор на Старозагорската опера с амбицията да..

публикувано на 10.09.18 в 13:27

Търсят новата Царица на Августиада

Търговско-промишлена палата - Стара Загора и компания OINORAMA, в партньорство с Община Стара Загора, за седми пореден път организират Фестивал на виното и културното наследство Августиада, който ще се проведе в Стара Загора от 12 до 14 октомври 2018..

публикувано на 07.09.18 в 14:15

В Харманли започва фестивалът "На хармана"

      „На хармана“ – така се казва фестивалът, който за втора поредна година започва  утре, 8 септември, в Харманли. Проявата има за цел да подпомогне възстановяването на традиционни за този край занаяти и дейности. Организаторите – Бизнесът за..

публикувано на 07.09.18 в 14:05

"Стара хартия за нова книга" 2018

За шеста поредна година в шест града от страната ще се проведе националната екокампания „Стара хартия за нова книга“. Общините Бургас, Хасково, София, Русе, Плевен и Пловдив ще бъдат домакини на настоящoто издание на инициативата, която дава..

публикувано на 07.09.18 в 10:30

Художествена галерия „Жорж Папазов“ – Ямбол гостува в София до края на септември

Експозицията гостува в залите на Националната художествена галерия до края на септември - месецът, посветен на европейските дни на културното наследство. Специално създадената изложба има за цел да представи високите постижения на художници, творили..

публикувано на 07.09.18 в 09:30