Шест младежи и девойки са ползвали услугата "Наблюдавано жилище" в Стара Загора през 2017 година

Успешна 2017 година за услугата „Наблюдавано жилище“ отчитат  от сдружение „Самаряни“. Шестима са били ползвателите като четирима вече са поели по своя самостоятелен път.

Услугата „Наблюдвано жилище“ е насочена към младежи и девойки, излезли от социални домове на територията на община Стара Загора. Те получават специализирана подкрепа за продължаване на образованието си, намирането на работа и формиране на умения за самостоятелно справяне с живота.

В момента в „Наблюдавано жилище“ има свободни места  - съобщи за Радио Стара Загора  социалният работник Пенчо Минакиев и уточни условията, на които трябва да отговарят кандидатите.Още от категорията

Граждани задават въпроси след боя в Казанлък

Малобройна група граждани се събра тази вечер на площада пред община Казанлък, за да търси отговор на въпросите си след вчерашния инцидент, в който взеха участие ромски младежи в центъра на града.  Чуйте подробности от репортажа на Светлана..

публикувано на 18.09.18 в 18:53

Стара Загора ще има първия в страната "Млад омбудсман"

Стара Загора ще бъде единственият град с „Млад омбудсман“. Новата инициатива цели повишаване правната култура в гражданското образование на младите хора , съобщи в интервю за Радио Стара Загора общественият посредник на Стара Загора Надежда Чакърова..

публикувано на 18.09.18 в 17:02

Ще бъде извършена повторна оценка относно изграждането на кариера в местността "Кереч Търла"

Ще бъде извършена повторна оценка относно наличието на нови обстоятелства, касаещи пряко изграждането на кариера за добив на варовици и доломити от находище „Кереч Търла“, в землището на селата Едрево, Братя Кунчеви и Оряховица. Това става ясно от..

публикувано на 18.09.18 в 16:58

Напрежение в Казанлък заради проблеми с ромската общност

Граждани на Казанлък се събират тази вечер пред сградата на Общината, за да обсъдят проблемите с ромската общност в региона. Повод за това стана разпространеното видео, на което се вижда как на вчерашния първи учебен ден стотина роми участваха в..

публикувано на 18.09.18 в 16:52

Още една условна присъда за д-р Иван Вуцов постанови Районен съд-Стара Загора

Присъда от година и шест месеца лишаване от свобода условно с изпитателен срок от 3 години постанови Районен съд – Стара Загора срещу д-р Иван Вуцов, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив. Това е втората присъда за старозагорския..

публикувано на 18.09.18 в 15:14

Държавно горско стопанство - Стара Загора кандидатства за европейско финансиране

Около 9 000 кубика дърва доставя ежегодно Държавно горско стопанство – Стара Загора на своите клиенти. Цената на един кубик дъбова дървесина е 49 лева и 50 стотинки с ДДС. Транспортът се заплаща и организира от всеки клиент. Това заяви в интервю за..

публикувано на 18.09.18 в 10:02

Не се очаква повишение на цената на меда

Добивите на мед в голяма част от страната са потресаващо лоши. Основна причина за това са климатичните аномалии, които наблюдаваме с всяка изминала година. Това заяви в ефира на Радио Стара Загора председателят на Пчеларско дружество „Липа“..

публикувано на 18.09.18 в 09:04

50 000 земеделски производители не са декларирали доходите си от субсидии

Над 1 000 земеделски производители от ямболска област не са декларирали коректно пред НАП дохода си от субсидии. В национален мащаб 50 хиляди регистрирани земеделски производители са получили общо 120 милиона лева през миналата година, но не са..

публикувано на 18.09.18 в 08:00

10 библиотеки в Хасковско ще получат финансиране от културното министерство

10 библиотеки в област Хасково ще обновят фонда си благодарение на Министерството на културата. 8 200 лева е финансовата помощ за Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково, 3 000 лева получава Градската библиотека „Пеньо Пенев“ в..

публикувано на 18.09.18 в 07:10

В училище „Димитър Благоев“ в Стара Загора искат по-голям прием

58 първокласници прекрачиха прага на Начално училище „Димитър Благоев“ в Стара Загора. Училището е единствено в града с обучение до четвърти клас. „Тази година ще поискаме от Министъра на образованието на ни отпусне по-голяма бройка за прием,..

публикувано на 17.09.18 в 16:17