Ямболската окръжна прокуратура протестира оправдателна присъда за контрабанда на наркотици

Снимка: Жоро Александров

Ямболската окръжна прокуратура протестира оправдателна присъда наложена на 26- годишен мъж от Девня  за контрабанда на наркотични вещества  на стойност над 1 350 000 лв.

Ямболският окръжен съд е преценил, че 26-годишният Илхан, няма нищо общо с пренасянето на 10  пакета с марихуана и  9 пакета с екстази от Германия за Турция и е постановил оправдателната присъда. Престъплението е извършено на  26 януари 2017 г. Тогава на ГКПП Лесово е засечен лек автомобил, в който в специален тайник са открити марихуаната и пакетите с екстази. Автомобилът е собственост на 25- годишният Фикрет от Шумен  и според съда само той е виновен за пренасянето на наркотиците, а Илхан не е знаел за съществуването на дрогата. Присъдата на Фикрет е 8 години лишаване от свобода при първоначален строг режим и 50 000 лева глоба.  Ямболската прокуратура не е съгласна и с неговото наказание и иска да му бъде наложена присъда от 15 години. Делото е насрочено за 15 януари в Бургаския апелативен съд.


Още от категорията

Очакват се високи води по поречието на Тунджа край Ямбол

Днес има предупреждение за жълт код за високи води на река Тунджа около Ямбол. Вероятно в сряда то ще бъде на ниво оранжев код, съобщи министър Нено Димов. Ако кметовете не могат да поддържат язовирите, те трябва да преминат към държавата, заяви още..

публикувано на 19.03.18 в 12:32

Старозагорският куклен театър ще отбележи международния ден на кукленото изкуство с премиерата "Чорапкова приказка"

Датата 21-ви март се отбелязва като Международен ден на кукления театър. По този повод Държавен куклен театър-Стара Загора кани всички свои почитатели на своята най-нова премиера – постановката „Чорапкова приказка“.  Началният час на представлението е..

публикувано на 19.03.18 в 12:14

Нов дом ще имат щъркелите от село Бял Извор

Отстранено е щъркеловото гнездо на куполния покрив на църквата „ Успение Богородично“ в село Бял Извор. До принудителното сваляне на гнездото се стигна заради увреждането на  голяма част от покривната конструкция на православния храм и наложените..

публикувано на 19.03.18 в 10:09

Гъста мъгла и поледици на прохода Шипка

Частично заледяване на пътните настилки на проходите Шипка и Прохода на Републиката. За това информира дежурният в областно пътно управление Лъчезар Костов. Заледявания има още в районите на Павел баня и Мъглиж, но машини на пътното управление..

публикувано на 19.03.18 в 06:25

23 групи от цялата страна пристигнаха в Стара Загора за 20-тото издание на Фестивала на маскарадните игри

23 групи от цялата страна пристигнаха в Стара Загора за 20-тото издание на Фестивала на маскарадните игри днес. В игрите се включиха групи от областите Благоевград, Перник, София, Пазарджик, Пловдив, Шумен, Разград, Сливен, Ямбол, Бургас, Варна,..

публикувано на 18.03.18 в 13:32
чешма

РЗИ- Стара Загора забранява употребата на питейна вода в село Казанка

При мониторинг на водата, извършен на централен водоизточник в село Казанка, община Стара Загора, е установено отклонение в химичните показатели на водата за питейно-битови цели (съгласно Приложение №1 на Наредба №9 на Министерството на..

публикувано на 17.03.18 в 16:47

Нов протест в Бургас срещу мръсния въздух

В Бургас близо 50 души, с маски и плакати, протестираха срещу мръсния въздух пред сградата на общината. Протестиращите поискаха оставката на директорът на Регионалната екоинспекция инж.Тонка Атанасова заради несправяне с проблема. Според тях..

публикувано на 17.03.18 в 14:10

Стара Загора е домакин на юбилеен събор на тамплиерите

Десетият духовен събор е посветен на началото на Ордена на Рицарите- Тамплиери преди 900 години. За негов основоположник се счита Свети Бернар от Клерво. От Средновековието до днес основните цели се свеждат до борба за обединение на Християнството,..

публикувано на 17.03.18 в 12:18
Ивайловград

Ивайловград е домакин на фестивала "Пътят на художника"

Днес в 13.00 в Ивайловград ще бъде открит фестивалът "Пътят на художника" . Той е кулминацията на един едногодишен проект на сдружение "Гражданска инициатива за обществено развитие и интеграция". Неправителствената организация си партнира в проекта с..

публикувано на 17.03.18 в 10:11

От днес в Стара Загора започва традиционното изложение на занаятите "Българско е"

Традиционното изложение на занаятите „Българско е“ започва от днес и ще продължи до неделя, когато ще се проведе и 20-тото издание на Маскарадните игри в Стара Загора. Изложението е ситуирано на запад от булевард "Руски" по продължение на..

публикувано на 16.03.18 в 17:27