Ямболската окръжна прокуратура протестира оправдателна присъда за контрабанда на наркотици

Снимка: Жоро Александров

Ямболската окръжна прокуратура протестира оправдателна присъда наложена на 26- годишен мъж от Девня  за контрабанда на наркотични вещества  на стойност над 1 350 000 лв.

Ямболският окръжен съд е преценил, че 26-годишният Илхан, няма нищо общо с пренасянето на 10  пакета с марихуана и  9 пакета с екстази от Германия за Турция и е постановил оправдателната присъда. Престъплението е извършено на  26 януари 2017 г. Тогава на ГКПП Лесово е засечен лек автомобил, в който в специален тайник са открити марихуаната и пакетите с екстази. Автомобилът е собственост на 25- годишният Фикрет от Шумен  и според съда само той е виновен за пренасянето на наркотиците, а Илхан не е знаел за съществуването на дрогата. Присъдата на Фикрет е 8 години лишаване от свобода при първоначален строг режим и 50 000 лева глоба.  Ямболската прокуратура не е съгласна и с неговото наказание и иска да му бъде наложена присъда от 15 години. Делото е насрочено за 15 януари в Бургаския апелативен съд.


Още от категорията

Граждани задават въпроси след боя в Казанлък

Малобройна група граждани се събра тази вечер на площада пред община Казанлък, за да търси отговор на въпросите си след вчерашния инцидент, в който взеха участие ромски младежи в центъра на града.  Чуйте подробности от репортажа на Светлана..

публикувано на 18.09.18 в 18:53

Стара Загора ще има първия в страната "Млад омбудсман"

Стара Загора ще бъде единственият град с „Млад омбудсман“. Новата инициатива цели повишаване правната култура в гражданското образование на младите хора , съобщи в интервю за Радио Стара Загора общественият посредник на Стара Загора Надежда Чакърова..

публикувано на 18.09.18 в 17:02

Ще бъде извършена повторна оценка относно изграждането на кариера в местността "Кереч Търла"

Ще бъде извършена повторна оценка относно наличието на нови обстоятелства, касаещи пряко изграждането на кариера за добив на варовици и доломити от находище „Кереч Търла“, в землището на селата Едрево, Братя Кунчеви и Оряховица. Това става ясно от..

публикувано на 18.09.18 в 16:58

Напрежение в Казанлък заради проблеми с ромската общност

Граждани на Казанлък се събират тази вечер пред сградата на Общината, за да обсъдят проблемите с ромската общност в региона. Повод за това стана разпространеното видео, на което се вижда как на вчерашния първи учебен ден стотина роми участваха в..

публикувано на 18.09.18 в 16:52

Още една условна присъда за д-р Иван Вуцов постанови Районен съд-Стара Загора

Присъда от година и шест месеца лишаване от свобода условно с изпитателен срок от 3 години постанови Районен съд – Стара Загора срещу д-р Иван Вуцов, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив. Това е втората присъда за старозагорския..

публикувано на 18.09.18 в 15:14

Държавно горско стопанство - Стара Загора кандидатства за европейско финансиране

Около 9 000 кубика дърва доставя ежегодно Държавно горско стопанство – Стара Загора на своите клиенти. Цената на един кубик дъбова дървесина е 49 лева и 50 стотинки с ДДС. Транспортът се заплаща и организира от всеки клиент. Това заяви в интервю за..

публикувано на 18.09.18 в 10:02

Не се очаква повишение на цената на меда

Добивите на мед в голяма част от страната са потресаващо лоши. Основна причина за това са климатичните аномалии, които наблюдаваме с всяка изминала година. Това заяви в ефира на Радио Стара Загора председателят на Пчеларско дружество „Липа“..

публикувано на 18.09.18 в 09:04

50 000 земеделски производители не са декларирали доходите си от субсидии

Над 1 000 земеделски производители от ямболска област не са декларирали коректно пред НАП дохода си от субсидии. В национален мащаб 50 хиляди регистрирани земеделски производители са получили общо 120 милиона лева през миналата година, но не са..

публикувано на 18.09.18 в 08:00

10 библиотеки в Хасковско ще получат финансиране от културното министерство

10 библиотеки в област Хасково ще обновят фонда си благодарение на Министерството на културата. 8 200 лева е финансовата помощ за Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково, 3 000 лева получава Градската библиотека „Пеньо Пенев“ в..

публикувано на 18.09.18 в 07:10

В училище „Димитър Благоев“ в Стара Загора искат по-голям прием

58 първокласници прекрачиха прага на Начално училище „Димитър Благоев“ в Стара Загора. Училището е единствено в града с обучение до четвърти клас. „Тази година ще поискаме от Министъра на образованието на ни отпусне по-голяма бройка за прием,..

публикувано на 17.09.18 в 16:17