Ямболската окръжна прокуратура протестира оправдателна присъда за контрабанда на наркотици

Снимка: Жоро Александров

Ямболската окръжна прокуратура протестира оправдателна присъда наложена на 26- годишен мъж от Девня  за контрабанда на наркотични вещества  на стойност над 1 350 000 лв.

Ямболският окръжен съд е преценил, че 26-годишният Илхан, няма нищо общо с пренасянето на 10  пакета с марихуана и  9 пакета с екстази от Германия за Турция и е постановил оправдателната присъда. Престъплението е извършено на  26 януари 2017 г. Тогава на ГКПП Лесово е засечен лек автомобил, в който в специален тайник са открити марихуаната и пакетите с екстази. Автомобилът е собственост на 25- годишният Фикрет от Шумен  и според съда само той е виновен за пренасянето на наркотиците, а Илхан не е знаел за съществуването на дрогата. Присъдата на Фикрет е 8 години лишаване от свобода при първоначален строг режим и 50 000 лева глоба.  Ямболската прокуратура не е съгласна и с неговото наказание и иска да му бъде наложена присъда от 15 години. Делото е насрочено за 15 януари в Бургаския апелативен съд.


Още от категорията

Събраха средствата за лечението на бебе Мая

За 17 работни дни по дарителската сметка на кампанията „Да помогнем на бебе Мая“ са постъпили 77 858 лв. и 431 евро, съобщи за Радио Стара Загора Моника Маринова, организатор на кампанията за събиране на средства за лечението на Мая. Събрани..

публикувано на 18.12.18 в 13:57

На Игнажден подписват дарението на ресторанта на Аязмото

В четвъртък в сградата на Старозагорската митрополия, в присъствието на Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан, кмета на града Живко Тодоров и председателя на Общинския съвет Таньо Брайков, ще бъде официалното подписване на договора..

публикувано на 18.12.18 в 13:37

422 старозагорци се изследваха за хепатит С по проекта SPHERE-C

Приключиха дейностите по изпълнението на международния проект  SPHERE-C, който се осъществи от Европейския център за профилактика и контрол на заболяванията (ECDC), Института „Роберт Кох“, който е обществен институт по здравеопазване в Германия,..

публикувано на 18.12.18 в 13:28

Стара Загора вече има свой химн

Стара Загора вече официално има свой химн, решиха общинските съветници на последното си за годината заседание днес. „Музикалната емблема на Стара Загора“ с автор Почетният гражданин на Стара Загора професор Петър Жеков ще се изпълнява по всички..

публикувано на 18.12.18 в 12:46

В Шипка ще зарадват възрастни и самотни хора за Рождество Христово

Ръководството на град Шипка организира коледна благотворителна кампания „Да пуснем Коледа в душите си“, за подкрепа на възрастни и самотни хора. Целта на инициативата е да се съберат хранителни продукти, които ще бъдат раздадени на нуждаещите се в..

публикувано на 18.12.18 в 10:55

Благотворителни инициативи в Хасково пред Коледа

330 хора с увреждания в Хасково ще получат пакети с хранителни продукти от първа необходимост за Коледа. Инициативата се организира от клуба на инвалидите в града. Акцията се подкрепя с финансови средства и  храни от местни фирми, които за поредна..

публикувано на 18.12.18 в 10:49

Радостин Танев: Настояваме за нов ОВОС за изграждане на кариера в землищата на селата Едрево, Оряховица и Братя Кунчеви

Нова оценка за наличие на обстоятелства по смисъла на Административно-процесуалния кодекс предстои да бъде извършенаq с цел създаване на нов доклад по оценка въздействието върху околната среда за изграждането на кариера за добив на варовик и доломит в..

публикувано на 18.12.18 в 10:03

Трима са ранените полицаи при опит да задържат мъж в автобус край Стара Загора

Трима полицаи са ранени на пътя между Стара Загора и Нова Загора вчера вечерта, съобщи за Радио Стара Загора директорът на Областната дирекция на полицията старши комисар Георги Хаджиев. 26-годишен мъж опитал да счупи едно от стъклата на..

публикувано на 18.12.18 в 09:54

Електропреносната мрежа на територията на югоизточна България е обезпечена за възможно пренатоварване

Електропреносната мрежа на територията на югоизточна България е обезпечена за възможно пренатоварване по време на Коледно-новогодишните празници, съобщи за Радио Стара Загора Крлум Косев от ЕVN. Екипите на дружеството са в готовност да отреагират на..

публикувано на 18.12.18 в 09:10

Актуалната пътна обстановка в Старозагорска област

На двата старопланински прохода "Шипка" и "Хаинбоаз" вали слаб сняг тази сутрин, съобщи Даниела Стефанова от  Областно пътно управление - Стара Загора. Пътните настилки са заснежени, но обработени. На автомагистралите "Тракия" и "Марица"  вали слаб дъжд...

публикувано на 18.12.18 в 06:54