КЗП: Често констатираме фалшиви намаления на цените на стоките

„Много често при нашите проверки инспекторите констатират, че при промоционални кампании е обявено тъй нареченото фалшиво намаление при което търговците изкуствено вдигат цените на стоките и няколко дни след това анонсират определен процент намаление, който звучи бомбастично, но на практика не е реален“, заяви за Радио Стара Загора регионалният директор на Комисията за защита на потребителите Таня Димитрова. Тя допълни, че потребителите трябва да са внимателни при масовите разпродажби и намаления и когато установят нередност да информират контролните органи:

Още от категорията

Граждани задават въпроси след боя в Казанлък

Малобройна група граждани се събра тази вечер на площада пред община Казанлък, за да търси отговор на въпросите си след вчерашния инцидент, в който взеха участие ромски младежи в центъра на града.  Чуйте подробности от репортажа на Светлана..

публикувано на 18.09.18 в 18:53

Стара Загора ще има първия в страната "Млад омбудсман"

Стара Загора ще бъде единственият град с „Млад омбудсман“. Новата инициатива цели повишаване правната култура в гражданското образование на младите хора , съобщи в интервю за Радио Стара Загора общественият посредник на Стара Загора Надежда Чакърова..

публикувано на 18.09.18 в 17:02

Ще бъде извършена повторна оценка относно изграждането на кариера в местността "Кереч Търла"

Ще бъде извършена повторна оценка относно наличието на нови обстоятелства, касаещи пряко изграждането на кариера за добив на варовици и доломити от находище „Кереч Търла“, в землището на селата Едрево, Братя Кунчеви и Оряховица. Това става ясно от..

публикувано на 18.09.18 в 16:58

Напрежение в Казанлък заради проблеми с ромската общност

Граждани на Казанлък се събират тази вечер пред сградата на Общината, за да обсъдят проблемите с ромската общност в региона. Повод за това стана разпространеното видео, на което се вижда как на вчерашния първи учебен ден стотина роми участваха в..

публикувано на 18.09.18 в 16:52

Още една условна присъда за д-р Иван Вуцов постанови Районен съд-Стара Загора

Присъда от година и шест месеца лишаване от свобода условно с изпитателен срок от 3 години постанови Районен съд – Стара Загора срещу д-р Иван Вуцов, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив. Това е втората присъда за старозагорския..

публикувано на 18.09.18 в 15:14

Държавно горско стопанство - Стара Загора кандидатства за европейско финансиране

Около 9 000 кубика дърва доставя ежегодно Държавно горско стопанство – Стара Загора на своите клиенти. Цената на един кубик дъбова дървесина е 49 лева и 50 стотинки с ДДС. Транспортът се заплаща и организира от всеки клиент. Това заяви в интервю за..

публикувано на 18.09.18 в 10:02

Не се очаква повишение на цената на меда

Добивите на мед в голяма част от страната са потресаващо лоши. Основна причина за това са климатичните аномалии, които наблюдаваме с всяка изминала година. Това заяви в ефира на Радио Стара Загора председателят на Пчеларско дружество „Липа“..

публикувано на 18.09.18 в 09:04

50 000 земеделски производители не са декларирали доходите си от субсидии

Над 1 000 земеделски производители от ямболска област не са декларирали коректно пред НАП дохода си от субсидии. В национален мащаб 50 хиляди регистрирани земеделски производители са получили общо 120 милиона лева през миналата година, но не са..

публикувано на 18.09.18 в 08:00

10 библиотеки в Хасковско ще получат финансиране от културното министерство

10 библиотеки в област Хасково ще обновят фонда си благодарение на Министерството на културата. 8 200 лева е финансовата помощ за Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково, 3 000 лева получава Градската библиотека „Пеньо Пенев“ в..

публикувано на 18.09.18 в 07:10

В училище „Димитър Благоев“ в Стара Загора искат по-голям прием

58 първокласници прекрачиха прага на Начално училище „Димитър Благоев“ в Стара Загора. Училището е единствено в града с обучение до четвърти клас. „Тази година ще поискаме от Министъра на образованието на ни отпусне по-голяма бройка за прием,..

публикувано на 17.09.18 в 16:17