КЗП: Често констатираме фалшиви намаления на цените на стоките

„Много често при нашите проверки инспекторите констатират, че при промоционални кампании е обявено тъй нареченото фалшиво намаление при което търговците изкуствено вдигат цените на стоките и няколко дни след това анонсират определен процент намаление, който звучи бомбастично, но на практика не е реален“, заяви за Радио Стара Загора регионалният директор на Комисията за защита на потребителите Таня Димитрова. Тя допълни, че потребителите трябва да са внимателни при масовите разпродажби и намаления и когато установят нередност да информират контролните органи:

Още от категорията

Събраха средствата за лечението на бебе Мая

За 17 работни дни по дарителската сметка на кампанията „Да помогнем на бебе Мая“ са постъпили 77 858 лв. и 431 евро, съобщи за Радио Стара Загора Моника Маринова, организатор на кампанията за събиране на средства за лечението на Мая. Събрани..

публикувано на 18.12.18 в 13:57

На Игнажден подписват дарението на ресторанта на Аязмото

В четвъртък в сградата на Старозагорската митрополия, в присъствието на Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан, кмета на града Живко Тодоров и председателя на Общинския съвет Таньо Брайков, ще бъде официалното подписване на договора..

публикувано на 18.12.18 в 13:37

422 старозагорци се изследваха за хепатит С по проекта SPHERE-C

Приключиха дейностите по изпълнението на международния проект  SPHERE-C, който се осъществи от Европейския център за профилактика и контрол на заболяванията (ECDC), Института „Роберт Кох“, който е обществен институт по здравеопазване в Германия,..

публикувано на 18.12.18 в 13:28

Стара Загора вече има свой химн

Стара Загора вече официално има свой химн, решиха общинските съветници на последното си за годината заседание днес. „Музикалната емблема на Стара Загора“ с автор Почетният гражданин на Стара Загора професор Петър Жеков ще се изпълнява по всички..

публикувано на 18.12.18 в 12:46

В Шипка ще зарадват възрастни и самотни хора за Рождество Христово

Ръководството на град Шипка организира коледна благотворителна кампания „Да пуснем Коледа в душите си“, за подкрепа на възрастни и самотни хора. Целта на инициативата е да се съберат хранителни продукти, които ще бъдат раздадени на нуждаещите се в..

публикувано на 18.12.18 в 10:55

Благотворителни инициативи в Хасково пред Коледа

330 хора с увреждания в Хасково ще получат пакети с хранителни продукти от първа необходимост за Коледа. Инициативата се организира от клуба на инвалидите в града. Акцията се подкрепя с финансови средства и  храни от местни фирми, които за поредна..

публикувано на 18.12.18 в 10:49

Радостин Танев: Настояваме за нов ОВОС за изграждане на кариера в землищата на селата Едрево, Оряховица и Братя Кунчеви

Нова оценка за наличие на обстоятелства по смисъла на Административно-процесуалния кодекс предстои да бъде извършенаq с цел създаване на нов доклад по оценка въздействието върху околната среда за изграждането на кариера за добив на варовик и доломит в..

публикувано на 18.12.18 в 10:03

Трима са ранените полицаи при опит да задържат мъж в автобус край Стара Загора

Трима полицаи са ранени на пътя между Стара Загора и Нова Загора вчера вечерта, съобщи за Радио Стара Загора директорът на Областната дирекция на полицията старши комисар Георги Хаджиев. 26-годишен мъж опитал да счупи едно от стъклата на..

публикувано на 18.12.18 в 09:54

Електропреносната мрежа на територията на югоизточна България е обезпечена за възможно пренатоварване

Електропреносната мрежа на територията на югоизточна България е обезпечена за възможно пренатоварване по време на Коледно-новогодишните празници, съобщи за Радио Стара Загора Крлум Косев от ЕVN. Екипите на дружеството са в готовност да отреагират на..

публикувано на 18.12.18 в 09:10

Актуалната пътна обстановка в Старозагорска област

На двата старопланински прохода "Шипка" и "Хаинбоаз" вали слаб сняг тази сутрин, съобщи Даниела Стефанова от  Областно пътно управление - Стара Загора. Пътните настилки са заснежени, но обработени. На автомагистралите "Тракия" и "Марица"  вали слаб дъжд...

публикувано на 18.12.18 в 06:54