Над 640 жени и деца са търсили подкрепа в кризисния център "Самаряни" в Стара Загора след създаването му

Най-големият в страната център за подкрепа на жени и деца, претърпели насилие – кризисният център „Самарянска къща“ към сдружение „Самаряни“ в Стара Загора, навършва 14 години. За това време тук са потърсили подкрепа 640 жени и деца. Над 2100 са обажданията на „горещия телефон“. За дванайсетте месеца на миналата година консултативната телефонна линия е потърсена от  65 нуждаещи се от помощ. В момента в Кризисния център са настанени 4 жени и 3 деца. От октомври тук работят и по нова терапевтична програма, насочена към деца, за справяне с насилието. Намаляват ли случаите на домашно насилие през изминалите 14 години от съществуването на „Самарянска къща“ уточни за Радио Стара Загора Соня Пенева, старши социален работник.
Още от категорията

Изследват безплатно за туберкулоза в Стара Загора

Безплатни скринингови прегледи и изследвания за ранно откриване на туберкулоза ще се провеждат от утре - 18.06. до 22.06.2018г. в Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания – Стара Загора.   Прегледите са в..

публикувано на 17.06.18 в 15:14

Жълт код за обилни валежи в цялата страна

Жълт код за обилни валежи и гръмотевични бури е обявен за днес в цялата страна. Количествата дъжд, в отделни райони, могат да достигнат до 30-35 л/кв.м. Метеоролозите предупреждават, че има условия и за градушки. В резултат дневните..

публикувано на 17.06.18 в 10:30

Излезе второто класиране на първокласницитв в Казанлък

Излезе второто класиране за прием в I-ви клас и подготвителни групи в училищата в Казанлък. Всеки родител може да провери резултатите на https://school.kazanlak.bg   за първи клас и https://school.kazanlak.bg:8443 за подготвителни групи в..

публикувано на 17.06.18 в 10:23

Състави от цялата страна пяха и играха на втория национален събор „С мирис на теменуги“(СНИМКИ/ГАЛЕРИЯ)

Вторият национален фолклорен събор „С мирис на теменуги“ събра близо 30 състава от цялата страна в старозагорското село Яворово. Културната проява, чиято основна цел е да възпее красотата на българските цветя, премина при небивал интерес. Участници..

публикувано на 16.06.18 в 16:36

Американска пеперуда мори дървета в Ямбол

Нашествие от гъсеници на бяла американска пеперуда унищожава короните на дърветата в няколко ямболски квартала. След подадените оплаквания, от общината съобщиха, че започва пръскане на дърветата.  В най-голяма степен от гъсениците са засегнати..

публикувано на 16.06.18 в 14:32
Радио Стара Загора

Национален летен детско-юношески театрален фестивал се провежда в Сливен

За първа година Сливен е домакин на Национален летен детско-юношески фестивал. Поводът за проявата са няколко годишнини: 150  години от началото на театралното дело във ветровития град, 120 години от създаването на първия театрален салон и 100 години..

публикувано на 16.06.18 в 10:25

Последна вечер от програмата на XXIII театрални празници „Невена Коканова“

С постановката „Разделяй двойки по домовете“ на младежки театър „Иван Бинев“ София тази вечер в Ямбол ще бъде сложен край на 23-то издание на театралните празници „Невена Коканова“. Културната проява стартира на 11 юни и в продължение на 5 вечери се..

публикувано на 16.06.18 в 10:13

Труп на мъж е открит край казанлъшкото село Черганово

Труп на мъж е открит в района на казанлъшкото село Черганово. Сигналът е подаден малко след 12 часа днес, потвърдиха от ОД на МВР. Води се разследване за причините на смъртта, но най-вероятно не се касае за пътнотранспортно произшествие. Полицията..

публикувано на 15.06.18 в 17:54

Родители и учители и в Стара Загора обезпокоени от готвените промени в изпита по БЕЛ след 7-ми клас

И в Стара Загора родители и преподаватели са притеснени от замислените промени в изпита по български език и литература за седмокласниците през следващата година.  Те настояват въвеждането на новия формат да бъде отложено, а промените да бъдат..

публикувано на 15.06.18 в 17:17

Нова класна стая за първокласниците в Дълбоки

С нова класна стая ще посрещне своите бъдещи първокласници Основно училище „Иван Мирчев“ в село Дълбоки, община Стара Загора. “Това лято ще се постараем да направим необходимите промени и да обновим стаята на децата, така че те да усетят..

публикувано на 15.06.18 в 15:16