Над 640 жени и деца са търсили подкрепа в кризисния център "Самаряни" в Стара Загора след създаването му

Най-големият в страната център за подкрепа на жени и деца, претърпели насилие – кризисният център „Самарянска къща“ към сдружение „Самаряни“ в Стара Загора, навършва 14 години. За това време тук са потърсили подкрепа 640 жени и деца. Над 2100 са обажданията на „горещия телефон“. За дванайсетте месеца на миналата година консултативната телефонна линия е потърсена от  65 нуждаещи се от помощ. В момента в Кризисния център са настанени 4 жени и 3 деца. От октомври тук работят и по нова терапевтична програма, насочена към деца, за справяне с насилието. Намаляват ли случаите на домашно насилие през изминалите 14 години от съществуването на „Самарянска къща“ уточни за Радио Стара Загора Соня Пенева, старши социален работник.
Още от категорията

Безплатно протезиране за здравно неосигурени лица предвижда новият рамков договор между Националната здравноосигурителна каса и Българския зъболекарски съюз

От първи септември тази година да започне безплатно протезиране за здравно неосигурените лица между 65 и 69 годишна възраст. Това предвижда новият рамков договор за 2018 г, подписан между Националната здравноосигурителна каса и Българския..

публикувано на 20.03.18 в 13:35

Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Лубор Байер" спечели първо място в Регионалния кръг на състезанието "Млад строител"

Старозагорската професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Лубор Байер“ е с почетното първо място от регионалния етап от Националното състезание „Млад строител“. Конкурсът бе организиран от Министерството на образованието и..

публикувано на 20.03.18 в 12:25

Георги Гьоков: Поради дефицитът в пенсионния фонд размерът на пенсиите не отговаря на нуждите на хората

„Фалит на пенсионната система не може да има, но размерът на пенсиите не може да отговори на актуалните нужди на хората“, коментира депутатът от „БСП – Лява България“ Георги Гьоков , зам.- председател на Комисията по труда, социалната политика и..

публикувано на 20.03.18 в 10:03

Сняг вали на проходите, дъжд - в областта тази сутрин

Сняг вали на проходите Шипка и Република тази сутрин. Пътните настилки са мокри и заснежени и се обработват. Времето е облачно. На Шипка видимостта е намалена до 50 метра поради мъгла. Температурата е -3 градуса. Добра е видимостта на АМ..

публикувано на 20.03.18 в 07:00

Нов протест организират надзирателите в старозагорския затвор

На 23 март(петък) от 09:00 до 10:00 часа служителите на Затвора в Стара Загора излизат на нов протест . Това обяви председателят на синдикалната организация Иван Коцев. Протестът е спонтанен и първоначално не бе заплануван в обявената от Синдиката на..

публикувано на 19.03.18 в 19:43

Стара Загора се включва за втори път в европейската кампания ALL DIGITAL WEEK

За втори път Стара Загора се включва чрез Регионална библиотека „Захарий Княжески“ в европейската ежегодна кампания  ALL DIGITAL WEEK. Тя се организира от 2010 год. и е насочена към повишаване на цифровата грамотност и използването на цифровите..

публикувано на 19.03.18 в 17:20

Няма опасност Тунджа да прелее в Сливенско

Над 12 литра на квадратен метър е падналият дъжд в Сливенско, съобщи инж. Снежана Кънева, началник на отдел „Сигурност и управление при кризи“. В момента духа вятър със скорост от около 15-20 км/ч. Активно се следят нивата на реките и язовирите в..

публикувано на 19.03.18 в 15:00

Водоноска ще захранва с. Казанка с питейна вода. Пробите за уран ще са готови след 30 дни

Няма радиационен риск за населението на старозагорското с. Казанка. Експертите на РЗИ-Стара Загора са взели нови проби от водата в селото вчера и днес, за да се провери съдържанието на уран. Първоначалните проби за   радиоактивния елемент са..

публикувано на 19.03.18 в 14:48
Александър Томаш

"Берое" организира кръводарителска акция

ПФК „Берое“, съвместно с Районен център за трансфузионна хематология – Стара Загора и НФК „Берое“ организира акция по кръводаряване под надслов „Кръвна група „Берое“. Призоваваме всеки желаещ да дари „беройска кръв“ и спаси човешки живот. Събитието..

публикувано на 19.03.18 в 14:17

РЗИ взе нови проби от водата в Казанка, до излизане на резултатите остава забраната за пиене и готвене

Във връзка с установеното наднормено съдържание на естествен уран в питейната вода на село Казанка, от „Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Стара Загора, в присъствието на главен експерт от Дирекция „Обществено здраве” на РЗИ – Стара..

публикувано на 19.03.18 в 12:50