Откриха пребазираните клинична лаборатория, болнична аптека и дневен стационар в Комплексния онкологичен център – Стара Загора

С водосвет, отслужен от Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан, днес бяха открити пребазираните клинична лаборатория, болнична аптека и дневен стационар в Комплексния онкологичен център – Стара Загора. Те се намират в отделението по Медицинска онкология на втория етаж на сградата на онкологичния център. На официалното откриване присъстваха областният управител Гергана Микова, председателят на Общинския съвет Таньо Брайков, зам.- кметовете Иванка Сотирова, Красимира Чахова и Янчо Калоянов, секретарят на общината Делян Иванов и др.  260 хиляди лева струва ремонтът на помещенията като средствата са от бюджета на  онкологичния център, а проектът за реконструкцията е финансиран от общината, уточни управителят д-р Петьо Чилингиров и допълни, че новата база предоставя по-добри условия за работа на персонала и улеснява обслужването на пациентите.
Галерия

Още от категорията

Два дни събират опасни битови отпадъци в мобилни пунктове в Стара Загора

За втора поредна година Община Стара Загора и фирма „БалБок Инженеринг“ АД организират кампания за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Два дни ще продължи приемането на отпадъците с опасни свойства - на 27 май от 10.00 часа до..

публикувано на 21.05.19 в 16:54

За 10-ти път село Лозен е домакин на фолклорния фестивал "Кехлибарен грозд"

Читалище „Просвета 1925“ и  кметството в село Лозен, община Любимец организират ежегодния Националния фолклорен фестивал „Кехлибарен грозд“.Той ще се проведе ще се проведе на  22 – 23 юни . Тази година за първи път фестивалът е подкрепен финансово и..

публикувано на 21.05.19 в 16:50

Музей на ВиК откриха в Стара Загора

Музей на водоснабдяването и канализацията отвори врати в Стара Загора. Музейната експозиция се намира на територията на Градската пречиствателна станция за отпадни води, информират от областна управа - Стара Загора. С помощта на макет на урбанизирана..

публикувано на 21.05.19 в 16:37

53-ма не се явиха на матурата в област Стара Загора

53-ма от допуснатите 2 409 дванадесетокласници не се явиха на първия задължителен зрелостен изпит по български език и литература в област Стара Загора. Заявления са подали близо 2 500 зрелостници. Изпитът във всички 30 училища започна навреме и..

публикувано на 21.05.19 в 16:02

Журналистката Венелина Попова спечели делото срещу Община Стара Загора

Старозагорският административен съд се произнесе в полза на бившия кореспондент на БНР в града - журналистката Венелина Попова, по жалбата ѝ срещу кмета на Общината Живко Тодоров. Попова заведе дело срещу местната власт за отказ на общинското..

публикувано на 21.05.19 в 15:40

Красимира Бакалова е носителят на наградата „Аргира Жечкова“ за 2019 г.

Красимира Бакалова е тазгодишният носител на наградата „Аргира Жечкова“. Тя е учител от СУ „Константин Константинов“ в Сливен. Активен културен деец и общественик. Номинацията на Красимира Бакалова е направена от РБ ”Сава Доброплодни” и..

публикувано на 21.05.19 в 15:24

В 488 секции ще се гласува в Старозагорска област

Предизборната кампания в старозагорско върви спокойно. Липсват сигнали за нарушения, съобщи в интервю за Радио Стара Загора Теодора Крумова, председател на Районната избирателна комисия. Бюлетините вече са в Стара Загора от 17 май, предстои да бъдат..

публикувано на 21.05.19 в 15:03

Състезание по български език се проведе в Стара Загора

За пръв път днес в Шесто основно училище „Свети Никола“ се проведе общинският кръг  на състезанието „Българският език е лесен и интересен“. Победителите от училищните състезания в VI ОУ „Свети Никола“, ОУ „Георги Райчев“, ОУ „Кирил Христов“,..

публикувано на 21.05.19 в 13:24

Противниците на стратегията за детето излизат на пореден протест в Стара Загора

Пореден протест „Не на стратегията на детето 2019 – 2030 година“ ще се проведе тази вечер в Стара Загора. Противните на документа   ще се съберат в 18 часа пред сградата на община Стара Загора, уточни за Радио Стара Ива Ангелкова, която е..

публикувано на 21.05.19 в 11:16

96 ветеринарни лекари получиха своите дипломи

96 ветеринарни лекари получиха своите дипломи от Тракийския университет на тържествената промоция на 91-я випуск на специалността в Стара Загора днес. Средният успех на абсолвентите е 4,06. „На някой може да му се стори нисък, защото е „добър“, но..

публикувано на 21.05.19 в 10:19