Индустриалците оценяват правителствените мерки за гарантиране свободата на либерализирания пазар на електроенергия като навременни

„Действията на правителството за гарантиране свободата на либерализирания пазар за електроенергия са належащи, защото драстичното увеличение, което се предвижда за бизнеса, създаде сериозно напрежение в частния сектор“. Това заяви за Радио Стара Загора Стефан Шоселов- председател на старозагорската организация на КРИБ.

Правителството на премиера Бойко Борисов е предложило няколко стъпки, с които да бъде гарантирана свободата на енергийния пазар. В тях попадат законодателни промени, насочени към либерализирания пазар, на който частните дружества купуват енергия. На среща с работодателски и бизнес организации министър- председателят е обяснил, че се очаква производители на енергия, които до този момент са продавали тока си на НЕК, по регулирани цени, да излязат на свободния пазар. Същевременно ще бъде стартиран процесът по прекратяване на дългосрочните договори за изкупуване на електроенергия от двете американски електроцентрали в Маришкия басейн - ТЕЦ - 1 "AES - Гълъбово" и ТЕЦ - 3 „Контурглобал“.

От Конфедерацията оценяват като навременни действията на правителството, което по думите му може да доведе до преосмисляне на организирания за 28-и февруари протест на бизнеса, уточни Шоселов.Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българската стопанска камара (БСК) и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) обаче са категорични, че министърът на енергетиката Теменужка Петкова трябва да подаде своята оставка, тъй като не успява да намери решение за проблемите в сектора, допълни още Стефан Шоселов


Още от категорията

Камери за всички села в община Тунджа

До края на тази година община Тунджа ще оборудва с камери за видео наблюдение всички 44 села. Финансирането е със средства от общинския бюджет. Камерите ще бъдат монтирани поетапно . Първият етап, който трябва да приключи през лятото, ще струва..

публикувано на 21.03.18 в 09:20

Оставката на Божидар Лукарски поискаха членове на СДС

Оставката на председателя на СДС Божидар Лукарски ще бъде поискана на 17 април на заседание на Националния съвет- това заяви Николай Александров- областен председател на СДС-Стара Загора. Решението е взето  на съвещание на партийните структури от..

публикувано на 20.03.18 в 23:11

Информират хората по селата за приоритетите на Българското председателство на Европейския съюз

Проект „Председателството – близо до хората“ изпълнява Община Стара Загора. Той се провежда съвместно с Гимназия с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“, Сдружение с нестопанска цел „Агенция за регионално икономическо развитие – Стара Загора“, и..

публикувано на 20.03.18 в 17:28

Български Червен кръст Стара Загора и Районният център по трансфузионна хематология организират безвъзмездна кръводарителска акция

„Дари кръв, дари живот от себе си!“ е мотото на националната безвъзмездна кръводарителска акция, която организира Българският Червен кръст всяка година на Цветница. Областният съвет на организацията в Стара Загора и Районният център по..

публикувано на 20.03.18 в 17:21

Започна раздаването на индивидуални пакети с продукти по хранителната програма на Европейския съюз

12 267 нуждаещи се от 188 селища в старозагорска област ще получат индивидуални пакети с продукти по хранителната програма на Европейския съюз. Раздаването започна и ще продължи до 4-ти май. Правоимащите са определени по критерии, посочени от..

публикувано на 20.03.18 в 17:05

Община Стара Загора работи по проект "Вълшебна класна стая"

Община Стара Загора работи по проект „Вълшебна класна стая“. Днес директори и учители от 5 детски градини отчетоха междинните резултати по дейностите, предвидени в реализацията му. Проектът е финансиран по Оперативна програма „Наука и..

публикувано на 20.03.18 в 16:10

Проф. Боян Дуранкев: Мигрантите не трябва да изместват българите на трудовия пазар

„Ако дойдат прекалено много икономически мигранти  в нашата страна, то българите ще могат да поемат към отворените пазари на работна сила в европейските страни. Това не трябва да се допуска“, категоричен бе икономистът проф. Боян Дуранкев в..

публикувано на 20.03.18 в 14:58

Ден на отворените врати в социалните услуги се провежда в Хасково

Ден на отворените врати в социалните услуги се провежда днес в Хасково. Поводът е Световният ден на социалната работа. До 15.00 часа гражданите ще могат да се запознаят с работата на социалните работници в Центъра за обществена подкрепа...

публикувано на 20.03.18 в 14:09

Бурен вятър и снегонавявания в Сливенска област

Бурен вятър духа в района на Твърдица и прохода „Вратник“ и образува снегонавявания, съобщават от Областно пътно управление Сливен. Сняг вали в планинската част на Сливенска област. Снежната покривка е между 10 и 15 см. Няма затворени за..

публикувано на 20.03.18 в 13:54
Арх. Александър Кирев (вляво) и проф. д-р арх. Недялко Бончев

Аязмото има ПУП от 70-те години, а инвестиционният проект за ремонта му е законен, твърдят архитекти

Инвестиционният проект за ремонт на Аязмото не е незаконен, защото дейностите по него не са застрояване по смисъла на Закона за устройство на териториите и не се отразяват в Подробен устройствен план. Наред с това тази територия има действащ..

публикувано на 21.03.18 в 08:45