Индустриалците оценяват правителствените мерки за гарантиране свободата на либерализирания пазар на електроенергия като навременни

„Действията на правителството за гарантиране свободата на либерализирания пазар за електроенергия са належащи, защото драстичното увеличение, което се предвижда за бизнеса, създаде сериозно напрежение в частния сектор“. Това заяви за Радио Стара Загора Стефан Шоселов- председател на старозагорската организация на КРИБ.

Правителството на премиера Бойко Борисов е предложило няколко стъпки, с които да бъде гарантирана свободата на енергийния пазар. В тях попадат законодателни промени, насочени към либерализирания пазар, на който частните дружества купуват енергия. На среща с работодателски и бизнес организации министър- председателят е обяснил, че се очаква производители на енергия, които до този момент са продавали тока си на НЕК, по регулирани цени, да излязат на свободния пазар. Същевременно ще бъде стартиран процесът по прекратяване на дългосрочните договори за изкупуване на електроенергия от двете американски електроцентрали в Маришкия басейн - ТЕЦ - 1 "AES - Гълъбово" и ТЕЦ - 3 „Контурглобал“.

От Конфедерацията оценяват като навременни действията на правителството, което по думите му може да доведе до преосмисляне на организирания за 28-и февруари протест на бизнеса, уточни Шоселов.Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българската стопанска камара (БСК) и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) обаче са категорични, че министърът на енергетиката Теменужка Петкова трябва да подаде своята оставка, тъй като не успява да намери решение за проблемите в сектора, допълни още Стефан Шоселов


Още от категорията

Владимир Иванов:Поскъпването на газа не се е отразило много на цените

Към момента цените на основните хранителни продукти и основната група плодове и зеленчуци у нас са на по-ниски нива от предходния месец. И следваме световната тенденция за поевтиняване на цените на храните. Това заяви за Радио Стара Загора..

публикувано на 11.12.18 в 16:38

“По-полека symphony” в Стара Загора

Старозагорецът Стефан Вълдобрев ще представи в родния си град хитовия проект "По-полека symphony". Утре на сцената на Държавна опера Стара Загора от 19 часа той и талантливите музиканти от „Обичайните заподозрени“ ще си акомпанират със..

публикувано на 11.12.18 в 15:51

125-ата годишнина от рождението на живописеца Васил Тодоров ще бъдe отбелязанa с изложба

Изложба, посветена 125 годишнината от рождението на художника Васил Тодоров,ще бъде открита в Художествена галерия Стара Загора от 18.00 часа тази вечер. 32 творби, от различните творчески периоди на живописеца включва експозицията, която ще..

публикувано на 11.12.18 в 14:26

Цената на водата в Старозагорско може да поскъпне напролет

Цената на водата в Старозагорско няма да бъде увеличена от 1-ви януари догодина. Това гарантира инж. Румен Райков, директор на ВиК -Стара Загора.  Той обясни, че от дружеството не са искали от КЕВР (Комисия за енергийно и водно регулиране)..

публикувано на 11.12.18 в 14:19

От "Боец" протестираха и пред съдебната палата в Стара Загора

Неколцина представители на ГД „Боец“ разтвориха черни чадъри пред съдебната палата в Стара Загора днес по обяд.   Мирният протест премина под надслов „НЕЗАВИСИМ СЪД – СВОБОДНА ДЪРЖАВА! ДА ЗАЩИТИМ ДОСТОЙНИТЕ“. Той е част от прояви на „Боец“ в..

публикувано на 11.12.18 в 14:07

Успешно приключи кампанията "Изплети топлина“

Успешно приключи седмото издание на кампанията „Изплети топлина“ в Стара Загора.   Тя е организирана от фондация „Има начин“, която осигурява и преждата за изработка на плетива за хората, които нямат дом, хората на улицата, за които можем да..

публикувано на 11.12.18 в 13:56

Изложба „Карикатури и шаржове“ откриват тази вечер в Ямбол

Изложба „Карикатури и шаржове“ ще бъде открита тази вечер в Ямбол. Майстори на жанра ще изложат своите творби в художествената галерия на града „Жорж Папазов“, която е организатор на експозицията заедно с Държавен архив Ямбол.   Изложбата ще се..

публикувано на 11.12.18 в 12:21

Сдружение "Самаряни" организира за трета поредна година инициативата „Помогни на Дядо Коледа“

За трета поредна година Сдружение „Самаряни“ организира в Стара Загора кампания „Помогни на Дядо Коледа“, в която се събират подаръци за деца и жени, пострадали от насилие, деца в социална изолация, деца в риск от изоставяне. Сдружението си..

обновено на 11.12.18 в 11:23

60 казанлъшки двойки ще повторят обетите си на "Златна сватба"

60 двойки ще отбележат днес златната си сватба в Казанлък. Идеята е на кмета на общината Галина Стоянова и се провежда за втора поредна година. В тържеството в ресторант в центъра на града двойките ще повторят обетите си за вярност 50 години след..

обновено на 11.12.18 в 11:07

Деца задигнаха кола в Раднево, в Чирпан момчета източиха банкова сметка

14-годишно момче от Раднево бе задържано зад волана на обявен за откраднат автомобил. В колата пътували и още петима непълнолетни лица. В понеделник в 20,30 часа е подаден сигнал, че противозаконно е отнет лек автомобил „Фолксваген Джета“ “,..

публикувано на 11.12.18 в 10:54