Индустриалците оценяват правителствените мерки за гарантиране свободата на либерализирания пазар на електроенергия като навременни

„Действията на правителството за гарантиране свободата на либерализирания пазар за електроенергия са належащи, защото драстичното увеличение, което се предвижда за бизнеса, създаде сериозно напрежение в частния сектор“. Това заяви за Радио Стара Загора Стефан Шоселов- председател на старозагорската организация на КРИБ.

Правителството на премиера Бойко Борисов е предложило няколко стъпки, с които да бъде гарантирана свободата на енергийния пазар. В тях попадат законодателни промени, насочени към либерализирания пазар, на който частните дружества купуват енергия. На среща с работодателски и бизнес организации министър- председателят е обяснил, че се очаква производители на енергия, които до този момент са продавали тока си на НЕК, по регулирани цени, да излязат на свободния пазар. Същевременно ще бъде стартиран процесът по прекратяване на дългосрочните договори за изкупуване на електроенергия от двете американски електроцентрали в Маришкия басейн - ТЕЦ - 1 "AES - Гълъбово" и ТЕЦ - 3 „Контурглобал“.

От Конфедерацията оценяват като навременни действията на правителството, което по думите му може да доведе до преосмисляне на организирания за 28-и февруари протест на бизнеса, уточни Шоселов.Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българската стопанска камара (БСК) и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) обаче са категорични, че министърът на енергетиката Теменужка Петкова трябва да подаде своята оставка, тъй като не успява да намери решение за проблемите в сектора, допълни още Стефан Шоселов


Още от категорията

Ремонтират пътя Хасково - Димитровград

Тежка е обстановката в Хасковска област по отношение на тежките пътно-транспортни произшествия, загиналите и ранените за първото шестмесечие на годината отчетоха днес от Областната комисия по безопасност на движението в областта . В сравнение..

публикувано на 20.06.18 в 13:44

НАП напомня: Завършилите средно сами плащат здравни осигуровки

Учениците, завършващи средно образование дължат здравноосигурителни вноски за периода от 1 юли до постъпване на работа или до записване във висше учебно заведение, редовна форма на обучение в страната или чужбина. Това припомни Елена Манолова, експерт..

публикувано на 20.06.18 в 12:41

Започва ремонт на пътя Чирпан - Симеоновград

По ОП „Региони в растеж“ ще се рехабилитират над 50 км от третокрасния път IIІ-663 Чирпан – Симеоновград , алтернативен маршрут на АМ „Марица“ и на път I-8 Поповица – Хасково . Подписани са договорите за основния ремонт на 35 км от направлението,..

публикувано на 20.06.18 в 11:56

Антон Андонов, ВМРО: Крачката е направена

„Крачката е направена“, по отношение на присъединяването на Западните Балкани към Европейския съюз, това мнение изрази  областният координатор на ВМРО и общински съветник  Антон Андонов.  Той коментира водещата международна тема за споразумението на..

публикувано на 20.06.18 в 11:11

Създава се държавно предприятие за стопанисване на язовирите

Създава се Държавно предприятие "Управление и стопанисване на язовири" , реши парламентът с приемането на второ четене на промени в Закона за водите. То ще е със статут на държавно предприятие по смисъла на Търговския закон. Предприятието не е търговско..

публикувано на 20.06.18 в 10:47

Община Стара Загора записва ученици за "Лятно училище по превенция"

От 8 до 12 юли, в старозагорското село Ягода, Превантивно-информационен център по зависимости, с подкрепата на Общински съвет по наркотични вещества, ще постави началото на ежегодно "Лятно училище по превенция", съобщават от пресцентъра за общината. То се..

публикувано на 20.06.18 в 10:36

Измамиха момче на 13 години от Хасково по телефона

Момче на 13 години от Хасково е измамено по телефона, съобщиха от ОД на МВР. Вчера по обяд непознат мъж позвънил на домашния телефон, представил се за полицай и поискал съдействие за залавянето на телефонни измамници, обясниха от полицията в Хасково...

публикувано на 20.06.18 в 10:29

Вотът на недоверие към правителството, който внася днес БСП няма да мине, е прогнозата на политолога Георги Киряков

БСП внася вот на недоверие към правителството днес.  Според политолога Георги Киряков като основна опозиционна партия в парламента,  БСП е длъжна да „подържа огъня по отношение на управляващите“ и това е една от причините да се поиска втори вот на..

публикувано на 20.06.18 в 10:15

25 евро за вход в „Чинията“ готови да платят туристи

Средно по 25 евро на човек за вход в паметника на връх Бузлуджа са готови да платят туроператорски фирми, съобщи за Радио Стара Загора областният управител Гергана Микова. Офертата е повече от добра, тъй като надвишава значително цената за посещение на..

публикувано на 20.06.18 в 10:13

В археологическия резерват "Кабиле" ще посрещнат деня на лятното слънцестоене с орфически ритуал

Регионалният исторически музей в Ямбол организира на 21 юни - денят на лятното слънцестоене, орфически ритуал по посрещане на Бога - Слънце в Националния археологически резерват "Тракийски и античен град "Кабиле". За това съобщи сътрудникът на Радио Стара..

публикувано на 20.06.18 в 08:59