Стара Загора първа в категорията "Малки региони на бъдещето – ефективност на разходите" на Файненшъл Таймс

В проучване за най-обещаващи инвестиционни дестинации в Европа за преки чуждестранни инвестиции, проведено от Файненшъл Таймс, Стара Загора отново попадна в престижната класация. Градът ни зае първо място в категория "Малки региони на бъдещето – ефективност на разходите".

Това се случи, само година след като Стара Загора бе класирана на пето място в същата категория.

„Растежът се дължи на обединените усилия на институции и инвеститори, и на това, че регионът успява да следва правилната посока“ – коментира за Радио Стара Загора изпълнителният директор на Агенцията за регионално икономическо развитие Румяна Грозева.

Тя допълни, че церемонията по награждаването ще се проведе на 13 март във френския град Кан – 


Още от категорията

Премиера на "Самолетът беглец" от Камен Донев в Стара Загора

Премиерата на „Самолетът беглец“ от  Камен Донев ще представят тази вечер актьорите от Младежката театрална студия „Сцена 99“ в зрителната зала на читалище „Родина“. Утре е втората премиера. Началото е в 19 чaсa, входът е 5 лева. Средствата..

публикувано на 26.05.18 в 15:37

Празник на розата в село Горно Черковище

С ритуала Розобер започва традиционният празник на розата в село Горно Черковище. Ритуалът се провежда от 1903 година в областите Карлово и Казанлък. По традиция хора от местните училища и читалища се обличат в традиционни носии и пресъздават..

публикувано на 26.05.18 в 13:49

150 години от гибелта на Стефан Караджа

150 години от гибелта на Стефан Караджа ще бъдат тържествено отбелязани днес в родното му село Стефан Караджово. В църквата "Успение богородично", където е кръщаван героят-революционер, бе отслужена заупокойна молитва. В този час започва и..

публикувано на 26.05.18 в 13:17

Спектакълът "Споделена приказка" ще представи балетна школа "Феерия" на сцената на операта

Близо 90-сет балерини от 3 до 17-сет  годишна възраст от школа "Феерия" ще покажат красотата на танцовото изкуство на сцената на Старозагорската опера. Мащабният спектакъл ще започне от 19 часа на 27 май. В постановката  "Споделена приказка" ще звучи музика..

публикувано на 26.05.18 в 12:54

Свиленград е домакин на интеркултурна среща с делегация на посланиците на Европейския съюз

В Свиленград днес се очаква да пристигне делегация на посланиците на Европейския съюз. Гостите ще разгледат града и ще  участват в информационна интеркултурна среща. Местни хора от България и Турция ще споделят междусъседски истории от двете..

публикувано на 26.05.18 в 12:09

Община Болярово ще отбележи с научна конференция 150 години от гибелта на Стефан Караджа

С научна конференция Община Болярово ще отбележи утре /26.05.2018 г./ 150 години от гибелта на воеводата Стефан Караджа.  Основна тема на форума ще бъде: „Бъдещето има минало - отбелязване на 150 години от смъртта на Стефан Караджа по време на..

публикувано на 25.05.18 в 16:50

Болници сигнализират за намалени бюджети за април

Многопрофилните болници за активно лечение в Карлово, Гоце Делчев, Чирпан, Троян, Казанлък и др. са изпратили писма до Българския лекарски съюз /БЛС/, в които сигнализират, че за дейността си през април са получили от НЗОК занижени и недостатъчни..

публикувано на 25.05.18 в 16:41

Увеличава се процентът на болните от диабет тип 1 и 2

Тенденция за увеличаване  на процента на болните от диабет от тип 1 и тип 2 у нас показва статистиката , съобщи в интервю за Радио Стара Загора проф. Ивона Даскалова - ендокринолог, председател на Българската диабетна асоциация...

публикувано на 25.05.18 в 16:38

Допълнителен транспорт за Черешова задушница

За нормалното транспортно обслужване на гражданите за Задушница на 26 май /събота/, общинската фирма „Тролейбусни и автобусни превози” ЕООД ще осигури допълнителни автобуси до Гробищен парк. Линия № 17 – кв. „Три чучура – север” –..

обновено на 25.05.18 в 14:11

Рекордна пратка хероин е задържана на "Капитан Андреево"

Рекордна за последната година пратка от 191,220 кг. хероин на стойност 12,415 милиона лева е разкрита и задържана от митничари на пункта с Турция "Капитан Андреево". Случаят бе обявен от директора на Агенция "Митници" Георги Костов, главния секретар..

публикувано на 25.05.18 в 13:46