Стара Загора първа в категорията "Малки региони на бъдещето – ефективност на разходите" на Файненшъл Таймс

В проучване за най-обещаващи инвестиционни дестинации в Европа за преки чуждестранни инвестиции, проведено от Файненшъл Таймс, Стара Загора отново попадна в престижната класация. Градът ни зае първо място в категория "Малки региони на бъдещето – ефективност на разходите".

Това се случи, само година след като Стара Загора бе класирана на пето място в същата категория.

„Растежът се дължи на обединените усилия на институции и инвеститори, и на това, че регионът успява да следва правилната посока“ – коментира за Радио Стара Загора изпълнителният директор на Агенцията за регионално икономическо развитие Румяна Грозева.

Тя допълни, че церемонията по награждаването ще се проведе на 13 март във френския град Кан – 


Още от категорията

Медицината остава най-желаната специалност в Тракийския университет

Ден на отворените врати на Тракийския университет се състоя днес в централната сграда на висшето учебно заведение. Той бе посетен от много кандидат-студенти, решили да се запознаят отблизо с възможностите, специалностите и условията, които предлага..

публикувано на 23.02.18 в 17:27

Индустриална зона „Загоре“ ще бъде първата в страната с предварително изградена инфраструктура

Меморандум за сътрудничество за изграждане на Индустриална зона „Загоре“ подписаха днес, в присъствието на министъра на икономиката Емил Караниколов, кметът Живко Тодоров и директорът на „Национална компания индустриални зони” ЕАД г-жа Антоанета..

публикувано на 23.02.18 в 17:08

В началото на май в Стара Загора ще се проведе обучителен курс по проект „Неактивни младежи в нужда"

Активиране на млади хора, които не са заети на трудовия пазар и не са в процес на обучение, както и да им помогне за бъдеща реализация в трудов и обучителен план, са целите на проекта „Неактивни младежи в нужда“, реализиран от Превантивен център по..

публикувано на 23.02.18 в 14:54

Рекорден брой участници на "Кукерландия" тази година

Рекорден брой от общо 77 маскарадни групи участват в ХІХ-то издание на Международния маскараден фестивал „Кукерландия Ямбол 2018“, който се провежда от 22 до 25 февруари тази година. Целта на организаторите от община Ямбол и община „Тунджа“, с..

публикувано на 23.02.18 в 14:48

Завършват тази година реставрацията на параклиса „Свети Теодор Тирон“ в парк "Аязмото"

През тази година ще бъде завършена реставрацията на параклиса „Свети Теодор Тирон“ в парк "Аязмото" в Стара Загора. Храмът, построен в края на 19 век по идея на старозагорския митрополит Методий, е уникален със стила и начина на рисуване с имитация на..

публикувано на 23.02.18 в 14:41

Над 1 300 души са потърсили помощ от Кризисния център към Сдружение "Самаряни" от 2004 г. досега

647 лица, преживели насилие, са потърсили подкрепа през последните 14 години в Кризисния център “Самарянска къща“ към Сдружение „Самаряни“, съобщи в предаването „Репортер“ на Радио Стара Загора Иванка Попова, председател на Управителния съвет на..

публикувано на 23.02.18 в 14:35

Надзиратели и охранители от Стара Загора отново настояха за изпълнение на исканията им. Готвят се за национален протест утре

Над 50 служители от Затвора в Стара Загора , съдебна охрана и следствения арест ще участват утре в националния протест в София , който ще се проведе пред Министерство на правосъдието, съобщи Иван Коцев, председател на организацията на Синдиката на..

публикувано на 23.02.18 в 11:34

Четвърт век от регистрацията на родовата фондация „Митрополит Методий Кусев“

25 години от създаването си отбелязва родовата фондация „Митрополит Методий Кусев“. Основано от наследници на архиерея, сдружението e регистрирано от Старозагорския окръжен съд на 23 февруари 1993. Негови учредители са д-р Алекси Кусев, Маргарита..

публикувано на 23.02.18 в 10:05

България е страната с най-малък процент на почасова заетост в ЕС

Регламентиране на почасовото заплащане на труда у нас би дало възможност на работодателите за по-гъвкава политика при оползотворяването на трудовия ресурс на страната , коментира за Радио Стара Загора икономическият анализатор Явор Алексиев. В..

публикувано на 23.02.18 в 09:58

Подписват за изграждането на индустриална зона Загоре

Днес в Стара Загора пристига министърът на икономиката Емил Караниколов във връзка със създаването на индустриална зона Загоре, съобщават от пресцентъра на общината. В 13,30 ч. в общинската зала 2 кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще подпише..

обновено на 23.02.18 в 07:08