Дамският хор на библиотекарите „Библиофония“ в Стара Загора празнува своя 2-ри рожден ден

Дамският хор на библиотекарите „Библиофония“ в Стара Загора празнува своя 2-ри рожден ден през февруари. Той е единственият по рода си камерен женски хор и в България няма друга подобна формация. „Библиофония“ е създаден от талантливи библиотечни специалисти с диригент д-р Дончо Донев.

До сега имат 3 реализирани концерта, участие в 3 фестивала, два от които международни. Старозагорският хор е част и от различните събития на Стара Загора. Репертоарът им е разнообразен и включва сакрална музика, църковно-славянски творби и много други.

Хор „Библиофония“ е един от обичаните хорове в България и през новата година ни очакват нови изяви и пътувания, сподели в ефира на РСЗ диригентът д-р Дончо Донев.


Още от категорията

Четвърт век от регистрацията на родовата фондация „Митрополит Методий Кусев“

25 години от създаването си отбелязва родовата фондация „Митрополит Методий Кусев“. Основано от наследници на архиерея, сдружението e регистрирано от Старозагорския окръжен съд на 23 февруари 1993. Негови учредители са д-р Алекси Кусев, Маргарита..

публикувано на 23.02.18 в 10:05

България е страната с най-малък процент на почасова заетост в ЕС

Регламентиране на почасовото заплащане на труда у нас би дало възможност на работодателите за по-гъвкава политика при оползотворяването на трудовия ресурс на страната , коментира за Радио Стара Загора икономическият анализатор Явор Алексиев. В..

публикувано на 23.02.18 в 09:58

Подписват за изграждането на индустриална зона Загоре

Днес в Стара Загора пристига министърът на икономиката Емил Караниколов във връзка със създаването на индустриална зона Загоре, съобщават от пресцентъра на общината. В 13,30 ч. в общинската зала 2 кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще подпише..

обновено на 23.02.18 в 07:08

„Ден на отворените врати“ в Тракийския университет

Тракийският университет в Стара Загора обяви  днес „Ден на отворените врати“ за кандидат-студенти, техните семейства и приятели. На два тура - от 11:00 часа и от 14:00 часа,  желаещите  ще бъдат запознати с новостите в тазгодишния прием на..

публикувано на 23.02.18 в 06:15

Продължават протестите на надзирателите в Затвора в Стара Загора

Точно в 09.00 пред старозагорския затвор започва поредният протест на надзирателите в града. Недоволството на служителите в затвора ще продължи в рамките на час, а с действията си те заявяват своето несъгласие с водената от Министерството на..

публикувано на 23.02.18 в 05:30

Нови 13 паметници ще бъдат вписани в Областния регистър на военните паметници в Хасково

Нови 13 паметници ще бъдат вписани в Областния регистър на военните паметници. Решението бе взето днес на първото за годината заседание на Областната комисия „Военни паметници“ при Областния управител на Хасково, съобщават от пресцентъра на..

публикувано на 22.02.18 в 12:41

Над 50 предложения гласуваха общинските съветници в Стара Загора за февруари

Над 50 предложения разгледаха и гласуваха общинските съветници на Стара Загора за по-малко от 3 часа на проведеното днес 30-то редовно заседание. Сесията  премина без особени дискусии, тъй като още в началото стана ясно, че кметът Живко..

публикувано на 22.02.18 в 12:20

Стара Загора има 11 медалисти от Тайландската математическа олимпиада

Стара Загора има 11 медалисти от финала на Международната олимпиада по математика, която се проведе на 21 февруари в столицата на Тайланд. В нея участваха 1500 ученици от 12 страни. България беше представена от 48 деца от 13 града, на..

публикувано на 22.02.18 в 12:16

13 служители от ОД на МВР - Стара Загора ще се занимават с инциденти с животни

13 служители от Областната дирекция на МВР – Стара Загора са специализирани в работа по разкриване на инциденти с животни.   Предстои оперативни полицаи да преминат обучение в Холандия, където ще се запознаят отблизо с опита на тамошните служби при..

публикувано на 22.02.18 в 12:12

Радка Кусева: Музеят на Аязмото трябва да бъде място за възпитание в духа на християнските ценности

Църковният музей с природонаучна част, който Старозагорската митрополия смята да изгради на върха на Аязмото, след като получи в дарение сградата на бившия ресторант, трябва   да представя историята на християнството в старозагорска епархия и..

публикувано на 22.02.18 в 10:05