Старозагорската опера с нова премиера

Нети играе Мюзета на Пучини

Актрисата Антоанета Добрева - Нети ще дебютира в ролята на Мюзета в операта "Бохеми" на Джакомо Пучини. Спектакълът ще бъде представен на сцената на Старозагорската държавна опера от 19.00 часа днес. Режисьор на постановката е директорът на операта, сценографията е на румънския художник Каталин Йонеску-Арборе. Костюмите са на Цветанка Петкова-Стойнов. Диригент е Ивайло Кринчев

За първи път зрителите ще видят популярната актриса и певица в оперна постановка. За дебюта си Нети разучавала партитурата на Мюзета няколко месеца. Поканата за участие в спектакъла е на Огнян Драганов, който е преподавател на Нети в Музикалната академия в София, където тя учи оперно пеене. Това сподели певицата за слушателите на Радио Стара Загора преди премиерата тази вечер.

Главните роли са поверени на Елена Баръмова като Мими, Петър Костов – Рудолфо, Валери Турманов – Марсел, Теодор Петков – Шонар, Пламен Кумпиков-Колин,оркестъра и хора на Държавна опера-Стара Загора, деца от вокалната студия „Маргаритки“ при Държавна опера-Стара Загора.

Специално за дамите, предпочели класическата музика в Международния ден на жената, цената на билета е 6 лева, съобщиха от Старозагорската опера.

Още от категорията

Дарителска кампания набира книжки и играчки за деца

До дни стартира дарителска кампания за набиране на книжки и играчки за деца от 0 до 6 годишна възраст в рамките на проекта "Учим се и растем заедно". И с тази дейност продължава работата по инициативата, която цели да се засили интереса на..

публикувано на 20.06.18 в 15:48

Иван Гидиков е нoвият управител на рудник „Трояново - север”

С решение на Съвета на директорите на „Мини Марица-изток” за управител на рудник „Трояново - север” е назначен Иван Гидиков , съобщават от пресцентъра на дружеството. От поста е освободен досегашният управител Стойко Башалов . Решенията влизат..

публикувано на 20.06.18 в 15:12

Наградиха студенти от Тракийския университет

Днес в Аграрния факултет на Тракийския университет бяха наградени участниците във втория конкурс за азотното хранене на растенията, организиран от фирма за производство на азотни торове. Победителките Зорница Русева и Гергана Петкова спечелиха..

публикувано на 20.06.18 в 14:43

Кръводарителска акция в Стара Загора

Кръводарителска акция под надслов "Протегни ръка за живот"организират Сдружение "Самаряни", Моята е- Община и Районен център по трансфузионна хематология-Стара Загора. Акцията ще се проведе на 21-ви юни от 08.30 до 13.30 часа в централното..

публикувано на 20.06.18 в 14:20

Ремонтират пътя Хасково - Димитровград

Тежка е обстановката в Хасковска област по отношение на тежките пътно-транспортни произшествия, загиналите и ранените за първото шестмесечие на годината отчетоха днес от Областната комисия по безопасност на движението в областта . В сравнение..

публикувано на 20.06.18 в 13:44

НАП напомня: Завършилите средно сами плащат здравни осигуровки

Учениците, завършващи средно образование дължат здравноосигурителни вноски за периода от 1 юли до постъпване на работа или до записване във висше учебно заведение, редовна форма на обучение в страната или чужбина. Това припомни Елена Манолова, експерт..

публикувано на 20.06.18 в 12:41

Започва ремонт на пътя Чирпан - Симеоновград

По ОП „Региони в растеж“ ще се рехабилитират над 50 км от третокрасния път IIІ-663 Чирпан – Симеоновград , алтернативен маршрут на АМ „Марица“ и на път I-8 Поповица – Хасково . Подписани са договорите за основния ремонт на 35 км от направлението,..

публикувано на 20.06.18 в 11:56

Антон Андонов, ВМРО: Крачката е направена

„Крачката е направена“, по отношение на присъединяването на Западните Балкани към Европейския съюз, това мнение изрази  областният координатор на ВМРО и общински съветник  Антон Андонов.  Той коментира водещата международна тема за споразумението на..

публикувано на 20.06.18 в 11:11

Създава се държавно предприятие за стопанисване на язовирите

Създава се Държавно предприятие "Управление и стопанисване на язовири" , реши парламентът с приемането на второ четене на промени в Закона за водите. То ще е със статут на държавно предприятие по смисъла на Търговския закон. Предприятието не е търговско..

публикувано на 20.06.18 в 10:47

Община Стара Загора записва ученици за "Лятно училище по превенция"

От 8 до 12 юли, в старозагорското село Ягода, Превантивно-информационен център по зависимости, с подкрепата на Общински съвет по наркотични вещества, ще постави началото на ежегодно "Лятно училище по превенция", съобщават от пресцентъра за общината. То се..

публикувано на 20.06.18 в 10:36