Детска градина в Казанлък въвежда иновативно обучение

По нови международни проекти, ориентирани към възпитанието на децата, започва работа детска градина „Мечо Пух“ в Казанлък. През следващите 2 години градината ще осъществи три мащабни образователни проекта – 2 нови и един, чието изпълнение вече е в ход – за творческо иновативно обучение, базирано на дигитални материали и игри. Единият от новите проекти носи името „Тера Вита“ и е финансиран от Европейската комисия. Той е с екологична насоченост, разкри в интервю за Радио Стара Загора директорът на детската градина Аксения Тилева. Тя допълни, че скоро ще започне реализацията и на европейски проект, насочен към здравословния начин на живот в учебното заведение. Директорът на детска градина „Мечо Пух“ Аксения Тилева каза още, че във всичките си дейности ръководството на детското заведение среща подкрепа от родителите на децата, а основната цел е децата да станат пълноценни граждани на 21-ви век.Още от категорията

Следващата седмица подписват дарението за ресторанта на Аязмото

„Следващата седмица ще бъде подписан официално договора за дарение на бившия ресторант на Аязмото от Община Стара Загора на Старозагорска митрополия“, съобщи в предаването „Час пик“ председателят на Общинския съвет Таньо Брайков. Той допълни, че са..

публикувано на 13.12.18 в 17:18

Издирват началника на Пътна полиция в Казанлък

Началникът на Пътна полиция в Казанлък Тодор Николов е изчезнал. Той е в неизвестност от 16 часа вчера. Днес не се е явил на работа и в момента се издирва от полицията, научи "Хоризонт".  Сигналът в полицията за изчезването на Николов е подаден от сестра..

публикувано на 13.12.18 в 16:44

Временни прекъсвания на светофарите в Казанлък през почивните дни

През съботния и неделния ден в град Казанлък предстои да бъдат извършени промени в програмния режим на светофарите, поради което тяхната работа ще бъде нарушена. Новите настройки на светофарите ще въведат по-добра организация на движението за МПС и..

публикувано на 13.12.18 в 15:20

Четири общини в Хасковска област са класирани по проект за безжичен интернет

Четири общини в Хасковска област са класирани по проект за безжичен интернет. Общините Димитровград, Ивайловград, Минерални бани и Стамболово ще имат безплатен интернет по европейската инициатива. Те ще получат ваучери от Европейската комисия..

публикувано на 13.12.18 в 15:18

Почетният гражданин Христо Стоичков ще помага за развитието на спорта в Стара Загора

Днес Христо Стоичков получи символите на званието „Почетен гражданин на община Стара Загора“. Кметът Живко Тодоров му ги връчи лично на церемония, която градоначалника започна с благодарствени думи към легендарния футболист за приноса му към..

публикувано на 13.12.18 в 14:14

Община Казанлък отличи най-красивите есенни фотоси и коледни украси

В празник за любителите на красивите гледки се превърна награждаването на победителите в конкурсите на Община Казанлък за най-красиви фотографии от есента в Казанлък и най-оригинално украсена елха. Церемонията се състоя в сряда вечерта в..

публикувано на 13.12.18 в 13:00

Кметът на Сливен отправи апел да не се чупи коледната украса

Кметът на Сливен Стефан Радев отправи апел към съгражданите си да не чупят градската коледна украса. Повод за това станаха неколкократните вандалски прояви към украсата, която тази година струва на общината близо 160 хиляди лева. Последните счупени..

публикувано на 13.12.18 в 12:54

С 12 дружества съгласуват всяка стъпка при ремонтите на мост и жп надлез

Ремонтът на надлеза на бул. „Патриарх Евтимий“ в Стара Загора и този над жп линията трябва да приключат в края на месец март. Според подписания на 31 май договор с изпълнителя, реконструкцията трябва да бъде изпълнена в деветмесечен срок, от..

публикувано на 13.12.18 в 15:00

Успешна година отчитат от община Нова Загора

„И тази година се справихме на сто процента с изпълнението на капиталовата програма на общината, която съвпада с желанието на нашите съграждани за промени във всички населени места“ , съобщи за Радио Стара Загора кметът на Нова Загора Николай..

публикувано на 13.12.18 в 11:07

Успешна година за изпълнителите от Детска вокална студия "Усмивки"

Двадесет и две награди от национални фестивали и конкурси са спечелили тази година младите таланти от Детска вокална студия „Усмивки“ при Народно читалище „Родина – 1860“ в Стара Загора. На 15-ти декември те ще участват в празника на Коледната..

публикувано на 13.12.18 в 11:05