Внезапното застудяване е нанесло поражения на кайсиите и ранните сортове праскови в Сливенско

Между 30% и 80% са измръзванията по ранните прасковени насаждения в Сливенско. Пораженията са основно в землищата на селата по поречието на река Тунджа. Това съобщи председателят на сдружение „Българска праскова“ Коста Петров.

Най-засегнатите площи са в районите на селата Самуилово, Глуфишево, Панаретовци и част от Крушаре. В тези райони 100 % от кайсиевите насаждения са измръзнали, каза Коста Петров.

Той коментира, че едва след 20 април ще стане ясно колко продукция от праскови, сливи и череши може да се очаква да бъде реализирана на пазара у нас и в чужбина. Според Коста Петров наложеното ембарго към Русия, гражданската война в Украйна  и инвазията на гръцки фирми на българския пазар, са основния проблем пред българския производител на праскови.Още от категорията

Спират движението в централен участък на бул."Руски"

На 11.12.2018 г., за периода от 07:30 ч. до 18:30 ч. се спира  движението на всички видове транспорт по бул. „Руски“, в участъка между ул. „Христо Ботев“ и ул. „Генерал Гурко“. Промяната в движението се налага поради извършването на строително- монтажни..

публикувано на 10.12.18 в 15:24

60 казанлъшки двойки празнуват заедно "Златна сватба"

60 двойки ще отбележат утре златната си сватба в Казанлък. Идеята е на кмета на общината Галина Стоянова и се провежда за втора поредна година. В тържеството в ресторант в центъра на града двойките ще повторят обетите си за вярност 50 години след..

публикувано на 10.12.18 в 15:18

До края на декември можем да сменим личния лекар

Общият брой на здравноосигурените лица от област Ямбол, направили смяна на личния лекар през месец юни е 4 304, съобщи за Радио Стара Загора сътрудникът ни Румяна Стефанова. РЗОК-гр. Ямбол напомня на всички здравноосигурени лица за възможността до 31..

публикувано на 10.12.18 в 14:31

Открита е контрабандна дървесина в Хан Аспарухово и са образувани 6 бързи производства

Близо 30 куб. незаконно придобит дървен материал са иззети до момента при акцията на полицията и жандармерията в старозагорското село Хан Аспарухово и са започнати 6 бързи производства. Акцията на МВР и Горското стопанство започна късно снощи и е..

публикувано на 10.12.18 в 12:07

Арестуваха четирима млади автоджамбази

На 06.12.2018 г. във връзка с извършени противозаконни отнемания на МПС, за които са образувани и се водят досъдебни производства, от служители на Първо РУ – Стара Загора за срок до 24 часа са задържани четирима младежи на възраст между 18 и 19..

публикувано на 10.12.18 в 11:41

Камион се запали на АМ "Тракия"

В ремарке на товарен автомобил, движещ се по автомагистралата "Тракия" в посока София, в района на с ело Зимница е възникнал пожар, съобщи говорителят на ОД на МВР-Ямбол Татяна Павлова.  Няма пострадали.  Огънят е загасен преди да се прехвърли върху..

публикувано на 10.12.18 в 11:28

Мащабна полицейска акция в старозагорското село Хан Аспарухово

Мащабна полицейска акция се провежда тази сутрин в село Хан Аспарухово, намиращо се между Стара Загора и Нова Загора. Село Хан Аспарухово е буквално под обсада на силите на реда – на място са жандармерия и полиция . Криминалисти са навлезли в селото, а..

публикувано на 10.12.18 в 11:19

Пет новозагорски села и част от Сливен са без вода

Пет новозагорски села и част от Сливен са без вода, съобщиха от ВиК - Сливен. Поради авария на магистрален водопровод ще бъде прекъснато водоподаването в новозагорските села Любенец, Любенова махала, Млекарево, Радецки и Бял кладенец до 16.30ч. Поради..

публикувано на 10.12.18 в 10:43

В Ямбол бе открита традиционната коледна изложба-базар

С произведения от музикалната класика, изпълнени от тенора Георги Динев и сопраното Цветомира Гицова, в художествената галерия "Жорж Папазов" в Ямбол бе открита традиционната коледна изложба-базар. В ежегодната проява участват 28 творци от региона с 66..

публикувано на 10.12.18 в 10:40

Хасково без вода

Половин Хасково е без водоподаване от снощи. Причината е авария на напорен водопровод от помпена станция "Източна зона". До отстраняване на повредата без вода ще останат пет квартала и Източната промишлена зона. Частично засегнати са централната..

публикувано на 10.12.18 в 10:26