Около 150 сигнала са постъпили на Горещия телефон на община Стара Загора от 9 до 13 март

Снимка: stzagora.net

Около 150 сигнала са постъпили на Горещия телефон на община Стара Загора в последните четири дни - от 9 до 13 март. Почти половината от тях - над 60 - са за неправилно паркирани автомобили в централната част на града и около парковете. Сигнал е подаден и за четири броя моторни превозни средства, които дрифтят на площада в центъра на курортното селище Старозагорски  минерални бани, както и за силна музика от автомобил, южно от ПГОХ „Райна Княгиня".

Сигнал е постъпил и за агресивни бездомни кучета в парк „5-и октомври". Съобщено е за инцидент с домашно куче, ухапало гражданин, в района на ул . „Стефан Караджа " и „Генерал Столетов". Екипи на общинското звено „Контрол, екология и чистота" и ОД  на МВР  са се срещнали с пострадалия старозагорец . Съставен е Протокол и мястото на инцидента е обходен, но не е намерено агресивното животно или открит стопанинът му. Съставен е Акт за установяване на административно нарушение на гражданин, който разхожда кучето си без повод в района на ул. „Никола Дечев" №18. Подаден е сигнал и за изгубено агресивно домашно куче пред ГПЧЕ „Ромен  Ролан ". Екип на Приюта за безстопанствени животни са заловили и агресивна майка с пет малки кученца в района на Окръжния съд. За бездомни кучета е съобщено и в района на кв. „Самара".

За съмнително прехвърляне на строителни материали и железа през оградата на ДГ „Звънче" в кв. „Три чучура – север" също е постъпила информация, която е насочена към компетентните органи.

След подадена информация за опасна дупка в близост до пешеходната алея до ул. „Димчо Стаев" в кв. „Казански", същата е била обезопасена от екипи на звено „Контрол и обществен ред" и ВиК – Стара Загора. Отремонтирано е и неработещо улично осветлението, очаква се да бъде доставена необходима част за ремонт и на осветителни тела в района на блок №24 в кв. „Казански".  Отремонтирани са няколко паркомата в града, както и почистено замърсено междублоково  пространство.

Съставен е Акт за установяване на административно нарушение за запален огън в новострояща се сграда в кв. „Самара", срещу блок №16.

В неделния ден е съобщено за счупен покрив на автобусна спирка „Спортна зала" на бул. „Никола Петков".

На Горещия телефон е сигнализирано още и за силна музика от няколко заведения в града, шум от строеж, разпиляно слънчогледово семе по пътното платно, в следствие на инцидент и други. Съставен е Акт за установяване на административно  нарушение на собственици на обект за незаконно поставен транспарант  на дърво, рекламиращ заведение. 

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.

Още от категорията

Специалистите по здравни грижи организират втори протест на 21 март

На 21 март  от 15.00 до 17.00 ч. в редица градове на страната ще се проведе за втори път  протест на медицинските специалисти по здравни грижи. Исканията им остават същите – достойно заплащане и подобряване условията на труд. Специалистите по здравни..

публикувано на 19.03.19 в 16:31

Борисов нареди законодателна промяна, която да не ощети пенсионерите

Премиерът Бойко Борисов е поискал да не се допусне ощетяване на нито един пенсионер при изчисляването на пенсията му. Това стана ясно след среща при министър-председателя със синдикатите, с управителя на НОИ и със социалния министър- информира..

публикувано на 19.03.19 в 15:40

В Сливен посрещат Първа пролет с народната певица Бинка Добрева

Ансамбъл за народни песни и танци „Сливен“ ще изнесе Пролетен концерт на 21 март със специалното участие на Бинка Добрева. Заедно с нея на сцената ще застане и нейният съпруг- музикантът  Александър Райчев. Доц. д-р Бинка Добрева е..

публикувано на 19.03.19 в 15:19

В Хасково гостува изложбата, посветена на 140 години Търновска конституция

Изложба, посветена на 140-годишнината от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция гостува от днес в Хасково. Експозицията бе открита от областния управител Станислав Дечев. "Дължим признателност на първите български..

публикувано на 19.03.19 в 14:09

Община Тунджа кандидатства с проект по ОП "Развитие на човешките ресурси"

Община „Тунджа“ внесе за финансиране по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ нов социален проект. Предложението е за създаване на Център „Домашни грижи“ – интегриран модел на патронажни медико-социални услуги за възрастни хора и лица..

публикувано на 19.03.19 в 14:01

"Недопустимо е НАП да има достъп до медицинското досие на всеки пациент"

Най-неприемливият аспект на промяната на правилата за фискалните устройства е безразборното трупане на неочаквани разходи върху бизнеса. Така коментира за Радио Стара Загора Наредбата за регистриране и отчитане на продажбите в търговските обекти  и..

публикувано на 19.03.19 в 13:52

Продължава изидирването на изчезналото двегодишното дете от с.Равнец

Втори ден над 80 полицаи и доброволци и двама делтапланеристи издирват 2 годишния Юлиан Иванов от бургаското село Равнец. Версията, че детето е отвлечено е отхвърлена от полицията. Репортаж на кореспондента ни Даниела Костадинова: 

публикувано на 19.03.19 в 13:36

Haциoнaлнaтa кандидатстудентска бopca щe гостува утре в Стара Загора

Haциoнaлнaтa ĸaндидaтcтyдeнтcĸa бopca нa виcшитe yчилищa в Бългapия щe гостува в Стара Загора. На нея ще бъде представена aĸтyaлнa инфopмaция, cпpaвoчници и възмoжнocт зa пoдaвaнe нa зaявлeния зa пpeдвapитeлни ĸaндидaтcтyдeнтcĸи изпити. Борсата..

публикувано на 19.03.19 в 09:34

С изграждане на парк продължава модернизацията на центъра в град Шипка

35 000 лева от бюджета на община Казанлък ще бъдат отделени за втория етап от модернизацията на централната градска част в град Шипка. Това съобщи в интервю за предаването „Репортер“ на Радио Стара Загора кметът Василка Панайотова. Средствата..

публикувано на 19.03.19 в 09:24

Прободен в гърдите труп на мъж е намерен в Станционната градина в Стара Загора

Труп на мъж, прободен в гърдите с нож е намерен около 18 часа снощи в Станционната градина в Стара Загора, потвърдиха от ОД на МВР. Мъжът е на видима възраст около 60 години. Трупът е намерен по една от централните алеи в градината. Към момента няма..

публикувано на 19.03.19 в 07:45