Заявления за явяване на матури 2018 се подават до 16 март

Снимка: izpiti.net

До 16-ти март ще продължи подаването и регистрацията на заявленията за допускане до матурите за 12-токласниците  и за завършилите средно образование през предходни години. Това съобщи за Радио Стара Загора началникът на Регионалното управление на образованието Татяна Димитрова.

Първият задължителен  държавен зрелостен изпит по български език и литература е на 21-ви май. Вторият задължителен държавен зрелостен изпит, който е по предмет по избор на абитуриентите е на 23-ти май. От 29-ти май до 1-ви юни ще се проведат матурите по желание на завършващите.

На традиционната Панорама на професионалното образование, която се провежда всяка година през април от Регионалното управление на образованието ще представят всички професионални паралелки за следващата учебна година. Според представения в Министерството на образованието и науката план прием в област Стара Загора ще има 42 профилирани и 64 професионални паралелки. "Броят на паралелките е съобразен с броя на седмокласниците в областта през настоящата учебна година -2 844", съобщи още началникът на РУО Татяна Димитрова. 

68 екипа от служители на Регионалното управление на образованието, общинската администрация, РЗИ, социални работници и полицейски служители продължават работа по механизма за издирване, привличане и задържане на децата в образователната система, допълни Татяна Димитрова.

Още за матури 2018 чуйте в първия звуков файл

Подробности за държавния план-прием след седми клас във втория звуков файл


Още от категорията

Специалистите по здравни грижи организират втори протест на 21 март

На 21 март  от 15.00 до 17.00 ч. в редица градове на страната ще се проведе за втори път  протест на медицинските специалисти по здравни грижи. Исканията им остават същите – достойно заплащане и подобряване условията на труд. Специалистите по здравни..

публикувано на 19.03.19 в 16:31

Борисов нареди законодателна промяна, която да не ощети пенсионерите

Премиерът Бойко Борисов е поискал да не се допусне ощетяване на нито един пенсионер при изчисляването на пенсията му. Това стана ясно след среща при министър-председателя със синдикатите, с управителя на НОИ и със социалния министър- информира..

публикувано на 19.03.19 в 15:40

В Сливен посрещат Първа пролет с народната певица Бинка Добрева

Ансамбъл за народни песни и танци „Сливен“ ще изнесе Пролетен концерт на 21 март със специалното участие на Бинка Добрева. Заедно с нея на сцената ще застане и нейният съпруг- музикантът  Александър Райчев. Доц. д-р Бинка Добрева е..

публикувано на 19.03.19 в 15:19

В Хасково гостува изложбата, посветена на 140 години Търновска конституция

Изложба, посветена на 140-годишнината от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция гостува от днес в Хасково. Експозицията бе открита от областния управител Станислав Дечев. "Дължим признателност на първите български..

публикувано на 19.03.19 в 14:09

Община Тунджа кандидатства с проект по ОП "Развитие на човешките ресурси"

Община „Тунджа“ внесе за финансиране по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ нов социален проект. Предложението е за създаване на Център „Домашни грижи“ – интегриран модел на патронажни медико-социални услуги за възрастни хора и лица..

публикувано на 19.03.19 в 14:01

"Недопустимо е НАП да има достъп до медицинското досие на всеки пациент"

Най-неприемливият аспект на промяната на правилата за фискалните устройства е безразборното трупане на неочаквани разходи върху бизнеса. Така коментира за Радио Стара Загора Наредбата за регистриране и отчитане на продажбите в търговските обекти  и..

публикувано на 19.03.19 в 13:52

Продължава изидирването на изчезналото двегодишното дете от с.Равнец

Втори ден над 80 полицаи и доброволци и двама делтапланеристи издирват 2 годишния Юлиан Иванов от бургаското село Равнец. Версията, че детето е отвлечено е отхвърлена от полицията. Репортаж на кореспондента ни Даниела Костадинова: 

публикувано на 19.03.19 в 13:36

Haциoнaлнaтa кандидатстудентска бopca щe гостува утре в Стара Загора

Haциoнaлнaтa ĸaндидaтcтyдeнтcĸa бopca нa виcшитe yчилищa в Бългapия щe гостува в Стара Загора. На нея ще бъде представена aĸтyaлнa инфopмaция, cпpaвoчници и възмoжнocт зa пoдaвaнe нa зaявлeния зa пpeдвapитeлни ĸaндидaтcтyдeнтcĸи изпити. Борсата..

публикувано на 19.03.19 в 09:34

С изграждане на парк продължава модернизацията на центъра в град Шипка

35 000 лева от бюджета на община Казанлък ще бъдат отделени за втория етап от модернизацията на централната градска част в град Шипка. Това съобщи в интервю за предаването „Репортер“ на Радио Стара Загора кметът Василка Панайотова. Средствата..

публикувано на 19.03.19 в 09:24

Прободен в гърдите труп на мъж е намерен в Станционната градина в Стара Загора

Труп на мъж, прободен в гърдите с нож е намерен около 18 часа снощи в Станционната градина в Стара Загора, потвърдиха от ОД на МВР. Мъжът е на видима възраст около 60 години. Трупът е намерен по една от централните алеи в градината. Към момента няма..

публикувано на 19.03.19 в 07:45