Организират благотворителен концерт за Детската читалня на колела

| обновено на 11.04.18 в 15:20


Благотворителният търг, който Сдружение „Пътуващите книги на Стара Загора“ започна преди повече от година, продължава да набира средства с мисия да се подпомогнат финансово Детските читални на колела и да бъдат зарадвани още дечица от малки населени места. Актуалните предложения можете да намерите тук.

Много са събитията, които са организирали от Сдружението досега, но споделят, че за първи път ще организират концерт. Той ще се проведе в Регионална библиотека "Захарий Княжески", Стара Загора на 11 април от 18,30ч.

В него ще вземат участие квинтет „Траяна глас” с ръководител Лиляна Дойчева, хор „Библиофония”, талантливи деца от НУМСИ „Христина Морфова“ – Стара Загора и децата от театъра към СНЦ „Пътуващите книги на Стара Загора. По време на концерта ще има и благотворителен базар.

До този момент идеята „Детска читалня на колела“ на СНЦ „Пътуващите книги на Стара Загора“ бе подкрепена чрез дарения от националната кампания „Избери, за да помогнеш“ и осъществена през лятото на 2017г. През топлите месеци на годината (от март до октомври) „Детска читалня на колела“ пътува до децата в малките населени места на България.

Досега събраните дарения от търга ( който продължава) бяха оползотворени за закупуване на нови детски книжки. Но голямото желание на организаторите е „Детска читалня на колела“ да продължи да пътува и през това лято. Какъв е интересът към нея, какви са разходите и има ли вече заявки за посещения в региона, както и за това с какво можем да помогнем и подкрепим инициативата, Мария Стефанова разговаря с председателя на Сдружение „Пътуващите книги на Стара Загора“ – Олга Клисурова:


Още от категорията

Предизвикателство за социална промяна идва и в Стара Загора

Предизвикателството за социална промяна приканва активни граждани от Стара Загора, Враца и Пловдив да срещнат реални проблеми на града си офлайн в 4-дневен формат. „Предизвикателството за социална промяна“ е игрови формат, който събира инициативни и..

публикувано на 20.04.18 в 15:00

Кулминацията на Маратона на четенето ще е в Световния ден на книгата и авторското право

За 13-та поредна година Стара Загора се включва в националната инициатива Маратон на четенето, съобщават организаторите от библиотека „Родина“. Инициативите започнаха на 2 април и ще завършат в края на месеца. Маратон „Четяща Стара Загора”..

обновено на 20.04.18 в 13:48

Поетеса съветва в мерена реч внука си Живко Тодоров

Стихосбирка „Звездна изповед“ издаде бабата на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров – Мария Дончева от чирпанското село Винарово. В дебютната си книга е събрала 75 лирични откровения, публикувани от „Литера принт“. Мъката по изгубения..

публикувано на 21.04.18 в 09:50

Между Америка и Стара Загора

Доброволците Джъстин и Айзък са отскоро в България. И двамата са от САЩ – единият идва от градчето Бийвър, щата Юта, а другият е от Портланд, щата Орегон. Говорят съвсем разбираемо български език и не спират да учат думите ни със старание. Впечатлени са..

публикувано на 20.04.18 в 09:47

Веско Ешкенази и Людмил Ангелов представят "Танго"

Двама прочути музиканти гостуват тази вечер в Стара Загора. Цигуларят Веско Ешкенази и пианистът Людмил Ангелов ще представят съвместния си музикален проект – "Танго". Публиката ще чуе произведения на майсторите на аржентинското танго – Астор Пиацола..

публикувано на 19.04.18 в 17:18

Професионалната гимназия по облекло и хранене „Райна Княгиня“ ще се представи в национална надпревара

От днес до 21-ви април на  Международния панаир в   Пловдив ще се проведе поредната X-та Национална панорама на професионалното образование. Събитието е мост между училището и икономиката, който показва знанията  и практическите умения на..

публикувано на 19.04.18 в 15:03
Маргарита Зидарова

„Капчици душа“ представя Маргарита Зидарова пред старозагорци

По покана на СНЦ „Пътуващите книги на Стара Загора“ тази вечер от 18,30ч. в „Нашето място“ поетесата Маргарита Зидарова от Търговище ще представи дебютната си стихосбирка „Капчици душа“. Любопитно е, че представянията си Маргарита предпочита да..

публикувано на 19.04.18 в 15:02

Днес е Световният ден на велосипеда

На 19 април 1943 г. швейцарският химик Алберт Хофман преднамерено използва синтезирания от него наркотик ЛСД. Три дни по-рано Хофман инжектира незначително количество от ЛСД във "възглавничките" на пръстите си. На 19 април Хофман умишлено приема..

публикувано на 19.04.18 в 09:03

Космос и джаз в едно ще предложи обсерваторията "Джордано Бруно" в Димитровград

Космос и джаз на едно място ще предложи на Международния ден на астрономията 21 април обсерваторията и планетариум "Джордано Бруно" в Димитровград, съобщи директорът й Димитър Кокотанеков. Поредицата астрономически наблюдения в настоящите дни ще..

публикувано на 18.04.18 в 12:48

Село Казанка се бори за спасението на къщата на първия убит Ботев четник

На 20 –ина километра северозападно от Стара Загора в полите на Средна гора се намира китното село Казанка, разположено в района на водослива на двете реки – Рахманска и Османска. Малките рекички разделят селото на три основни махали, които..

публикувано на 18.04.18 в 10:59