Основателят на група "Атлас" Петър Писарски: Да защитим българската музика

„Необходими са законодателни промени, за да може новата българска музикална продукция да достига до хората чрез ефира“, коментира Петър Писарски, основател на група „Атлас“ и един от основателите на сдружението „Независими автори, музиканти и продуценти“.  Целта на сдружението е да предизвика промени в законодателството, които да подпомогнат и да защитят българската музикална продукция. Между 5 и 7 процента е българската музикална продукция в нашия радиоефир е родна, сочат официалните данни на Профон /дружество за колективно управление на сродни права в музиката/, което е изключително малко според Петър Писарски.Още от категорията

Предизвикателство за социална промяна идва и в Стара Загора

Предизвикателството за социална промяна приканва активни граждани от Стара Загора, Враца и Пловдив да срещнат реални проблеми на града си офлайн в 4-дневен формат. „Предизвикателството за социална промяна“ е игрови формат, който събира инициативни и..

публикувано на 20.04.18 в 15:00

Кулминацията на Маратона на четенето ще е в Световния ден на книгата и авторското право

За 13-та поредна година Стара Загора се включва в националната инициатива Маратон на четенето, съобщават организаторите от библиотека „Родина“. Инициативите започнаха на 2 април и ще завършат в края на месеца. Маратон „Четяща Стара Загора”..

обновено на 20.04.18 в 13:48

Поетеса съветва в мерена реч внука си Живко Тодоров

Стихосбирка „Звездна изповед“ издаде бабата на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров – Мария Дончева от чирпанското село Винарово. В дебютната си книга е събрала 75 лирични откровения, публикувани от „Литера принт“. Мъката по изгубения..

публикувано на 21.04.18 в 09:50

Между Америка и Стара Загора

Доброволците Джъстин и Айзък са отскоро в България. И двамата са от САЩ – единият идва от градчето Бийвър, щата Юта, а другият е от Портланд, щата Орегон. Говорят съвсем разбираемо български език и не спират да учат думите ни със старание. Впечатлени са..

публикувано на 20.04.18 в 09:47

Веско Ешкенази и Людмил Ангелов представят "Танго"

Двама прочути музиканти гостуват тази вечер в Стара Загора. Цигуларят Веско Ешкенази и пианистът Людмил Ангелов ще представят съвместния си музикален проект – "Танго". Публиката ще чуе произведения на майсторите на аржентинското танго – Астор Пиацола..

публикувано на 19.04.18 в 17:18

Професионалната гимназия по облекло и хранене „Райна Княгиня“ ще се представи в национална надпревара

От днес до 21-ви април на  Международния панаир в   Пловдив ще се проведе поредната X-та Национална панорама на професионалното образование. Събитието е мост между училището и икономиката, който показва знанията  и практическите умения на..

публикувано на 19.04.18 в 15:03
Маргарита Зидарова

„Капчици душа“ представя Маргарита Зидарова пред старозагорци

По покана на СНЦ „Пътуващите книги на Стара Загора“ тази вечер от 18,30ч. в „Нашето място“ поетесата Маргарита Зидарова от Търговище ще представи дебютната си стихосбирка „Капчици душа“. Любопитно е, че представянията си Маргарита предпочита да..

публикувано на 19.04.18 в 15:02

Днес е Световният ден на велосипеда

На 19 април 1943 г. швейцарският химик Алберт Хофман преднамерено използва синтезирания от него наркотик ЛСД. Три дни по-рано Хофман инжектира незначително количество от ЛСД във "възглавничките" на пръстите си. На 19 април Хофман умишлено приема..

публикувано на 19.04.18 в 09:03

Космос и джаз в едно ще предложи обсерваторията "Джордано Бруно" в Димитровград

Космос и джаз на едно място ще предложи на Международния ден на астрономията 21 април обсерваторията и планетариум "Джордано Бруно" в Димитровград, съобщи директорът й Димитър Кокотанеков. Поредицата астрономически наблюдения в настоящите дни ще..

публикувано на 18.04.18 в 12:48

Село Казанка се бори за спасението на къщата на първия убит Ботев четник

На 20 –ина километра северозападно от Стара Загора в полите на Средна гора се намира китното село Казанка, разположено в района на водослива на двете реки – Рахманска и Османска. Малките рекички разделят селото на три основни махали, които..

публикувано на 18.04.18 в 10:59