Стефан Данаилов представя книгата за своя живот в Стара Загора

600 броя от биографичната книга “Романът на моя живот“ на журналиста Георги Тошев за живота и творчеството на големия български актьор Стефан Данаилов ще бъдат подарени тази вечер на старозагорските му почитатели. 140 книги ще бъдат подарени и на всички читалища и библиотеки в старозагорска област. Това съобщи Стефан Данаилов пред старозагорските журналисти. Причината да избере Стара Загора сред трите града, където лично да представи романа  на своя живот, са личното отношение на кмета Живко Тодоров към него и приятелството му със старозагорския депутат от БСП Драгомир Стойнев, призна актьорът и политик:


Неслучайно е избрано и мястото на представянето - Старозагорската опера, за която като министър на културата, Стефан Данаилов съдейства за отпускането на 1,5 млн. лв. за възстановяването й. Гостите на премиерата на книгата ще бъдат посрещнати от изложба, посветена на творческата кариера на големия актьор и любимец на поколения българи. Началото на срещата на актьора с неговите почитатели e от 19 часа.

На премиерата ще присъстват всички студенти от неговия клас в НАТФИЗ, както и актьорите Силвия Лулчева, Ненчо Илчев, братята Дарин и Деян Ангелови, Божидар Мицев.Още от категорията

Жителите на три старозагорски села са в готовност за нов протест заради изграждане на кариера за варовик и доломит

Готовност за протести имат жителите на три старозагорски села – Едрево, Братя Кунчеви и Оряховица – ако отпадне мораториумът за изграждането в техните землища на кариера за добив на варовик и доломит. Само след седмица - на 19 декември - изтича..

публикувано на 13.12.18 в 09:10

5 % е поскъпването на земеделската земя в България през 2018 година

5 % е поскъпването на земеделската земя в България през 2018 година. Продължава тенденцията на търсене на по-големи парцели, с цел създаване на масиви за отглеждане на трайни насаждения, рози и лавандула, коментира в интервю за Радио Стара Загора..

публикувано на 13.12.18 в 09:05

Спират водата в част от Стара Загора

Водоснабдяване и Канализация” ЕООД гр. Стара Загора  съобщава на гражданите, обществените и болнични заведения, предприятия и фирми, че във връзка с  извършван ремонт на уличен водопровод по бул. „Руски“ ще бъде спряно водоподаването от 09.00 до..

обновено на 13.12.18 в 07:30

Отварят коледна работилничка в Музея в Свиленград

Коледна работилница организира днес и утре Историческият музей в Свиленград. От 15,30 часа в залата на музея стартират заниманията, насочени към учениците в града. Идеята на домакините е да бъдат изработени играчки за коледна украса с..

публикувано на 13.12.18 в 08:30

Национален фестивал на коледната и новогодишна песен ще се проведе в Хасково

За трети път Хасково ще бъде домакин на Националния фестивал на коледната и новогодишна песен. Хоровият празник ще се проведе от 14 до 16 декември. Фестът цели издирване и популяризиране, а също написване на нови коледни и новогодишни песни от..

публикувано на 13.12.18 в 08:00

Базар, футболен мач и концерт в подкрепа на бебе Мая

Благотворителен базар, част от кампанията „Да помогнем на бебе Мая“ ще се проведе   в Регионална Библиотека „Захарий Княжески“ в Стара Загора на 13 и 14 Декември от 10.00 до 19.00 часа, съобщи Моника Маринова, организатор на кампанията за..

обновено на 13.12.18 в 06:53

Назначиха съдебно-медицинска експертиза за починалото в Сливен бебе

Районна прокуратура Сливен е сезирана за случая с мъртвото бебе в родилното отделение на сливенската болница „Д-р Иван Селимински“. Жалбата е подадена от съпруга на родилката Пламен Желязков. По случая е образувано досъдебно производство, съобщи..

публикувано на 12.12.18 в 16:50

С 12 до 18 лв. ще поскъпне данъкът за старите автомобили в Казанлък

Данъкът на старите автомобили в Казанлък от догодина ще поскъпне с 12 до 18 лв. Това съобщи за Радио Стара Загора кметът на общината Галина Стоянова. Увеличението се налага след промените в данъчните закони за догодина, според които се..

публикувано на 12.12.18 в 16:23

Средства за поддръжка на противопожарната техника няма

Последната доставка на нова техника и защитно облекло за служителите на противопожарните служби в областта е била през 2013 год. и използването им вече е извън гаранционния срок, а пари за поддръжка няма. Това заяви в интервю за Радио Стара..

публикувано на 12.12.18 в 15:31
Ана Петрова

За втори път отложиха делото против заличаването на стопанството на Ана от Болярово

Изнесено съдебно заседание да бъде проведено в стопанството на Ана и Тодор от град Болярово , за да се докаже, че животните са здрави, поискаха адвокатите на семейството. В Административния съд в Ямбол днес отново беше гледано делото срещу жалбата за..

публикувано на 12.12.18 в 14:53