Обявиха пожароопасен сезон за горите в Ямболско от тази седмица до края на октомври

Засилени мерки за осигуряване на пожарна безопасност са предприети в горските територии в Ямболска област. 

Със заповед на областния управител на Ямбол Димитър Иванов от началото на тази седмица в горите е обявен пожароопасен сезон, който ще продължи до 31 октомври.


В посочения пожароопасен сезон се забранява паленето на открит огън и извършването на огневи работи на разстояние, по-малко от 100 м от границите на горските територии.


Териториалните поделения, горските стопанства, кметовете, собствениците и ползвателите на горски територии, както и лицата извършващи дейности в тях, трябва да създадат необходимата организация за осигуряване на пожарната безопасност в горските територии, се казва още в заповедта на областния управител. Задължения са разписани и на земеделските кооперации и арендатори, както и на ръководителите на сдружения на ловците, риболовците и туристите при пребиваване в горски територии. 


За повишена бдителност и активност през пожароопасния сезон, както от страна на ангажираните институции, така и от страна на гражданите призовава областният управител. Още от категорията

Жителите на три старозагорски села са в готовност за нов протест заради изграждане на кариера за варовик и доломит

Готовност за протести имат жителите на три старозагорски села – Едрево, Братя Кунчеви и Оряховица – ако отпадне мораториумът за изграждането в техните землища на кариера за добив на варовик и доломит. Само след седмица - на 19 декември - изтича..

публикувано на 13.12.18 в 09:10

5 % е поскъпването на земеделската земя в България през 2018 година

5 % е поскъпването на земеделската земя в България през 2018 година. Продължава тенденцията на търсене на по-големи парцели, с цел създаване на масиви за отглеждане на трайни насаждения, рози и лавандула, коментира в интервю за Радио Стара Загора..

публикувано на 13.12.18 в 09:05

Спират водата в част от Стара Загора

Водоснабдяване и Канализация” ЕООД гр. Стара Загора  съобщава на гражданите, обществените и болнични заведения, предприятия и фирми, че във връзка с  извършван ремонт на уличен водопровод по бул. „Руски“ ще бъде спряно водоподаването от 09.00 до..

обновено на 13.12.18 в 07:30

Отварят коледна работилничка в Музея в Свиленград

Коледна работилница организира днес и утре Историческият музей в Свиленград. От 15,30 часа в залата на музея стартират заниманията, насочени към учениците в града. Идеята на домакините е да бъдат изработени играчки за коледна украса с..

публикувано на 13.12.18 в 08:30

Национален фестивал на коледната и новогодишна песен ще се проведе в Хасково

За трети път Хасково ще бъде домакин на Националния фестивал на коледната и новогодишна песен. Хоровият празник ще се проведе от 14 до 16 декември. Фестът цели издирване и популяризиране, а също написване на нови коледни и новогодишни песни от..

публикувано на 13.12.18 в 08:00

Базар, футболен мач и концерт в подкрепа на бебе Мая

Благотворителен базар, част от кампанията „Да помогнем на бебе Мая“ ще се проведе   в Регионална Библиотека „Захарий Княжески“ в Стара Загора на 13 и 14 Декември от 10.00 до 19.00 часа, съобщи Моника Маринова, организатор на кампанията за..

обновено на 13.12.18 в 06:53

Назначиха съдебно-медицинска експертиза за починалото в Сливен бебе

Районна прокуратура Сливен е сезирана за случая с мъртвото бебе в родилното отделение на сливенската болница „Д-р Иван Селимински“. Жалбата е подадена от съпруга на родилката Пламен Желязков. По случая е образувано досъдебно производство, съобщи..

публикувано на 12.12.18 в 16:50

С 12 до 18 лв. ще поскъпне данъкът за старите автомобили в Казанлък

Данъкът на старите автомобили в Казанлък от догодина ще поскъпне с 12 до 18 лв. Това съобщи за Радио Стара Загора кметът на общината Галина Стоянова. Увеличението се налага след промените в данъчните закони за догодина, според които се..

публикувано на 12.12.18 в 16:23

Средства за поддръжка на противопожарната техника няма

Последната доставка на нова техника и защитно облекло за служителите на противопожарните служби в областта е била през 2013 год. и използването им вече е извън гаранционния срок, а пари за поддръжка няма. Това заяви в интервю за Радио Стара..

публикувано на 12.12.18 в 15:31
Ана Петрова

За втори път отложиха делото против заличаването на стопанството на Ана от Болярово

Изнесено съдебно заседание да бъде проведено в стопанството на Ана и Тодор от град Болярово , за да се докаже, че животните са здрави, поискаха адвокатите на семейството. В Административния съд в Ямбол днес отново беше гледано делото срещу жалбата за..

публикувано на 12.12.18 в 14:53