Вътрешното потребление на ток няма нужда от АЕЦ „Белене“, категоричен е експерт

Снимка: БГНЕС

Рестартирането на проекта „Белене“ за сметка на топлинната енергия, произвеждана в Маришкия басейн, е грубо нарушение на националния интерес на България. Това заяви за Радио Стара Загора експертът към „Демократична България“ Мартин Димитров. Бившият народен представител подчерта, че ако АЕЦ „Белене“ бъде реализирана, цената на произведената от нея електро енергия ще по- скъпа дори и от някои ВЕИ-та.

Димитров за пореден път напомни, че площадката в Белене се намира в сеизмичен район, което е непреодолим риск за здравето на милиони хора. Специалистът в областта на икономиката и енергетика изрази съмнение, че информациите за наличието на стратегически инвеститор отговарят на истината.

„Наблюдаваме пълно единомислие между водещите политически сили по темата. Още преди година предупреждавах, че гласувайки за ГЕРБ и БСП получаваш Белене. Това хората в Стара Загора трябва много ясно да го разберат“, обясни Мартин Димитров.


Още от категорията

"Възпитателният" шамар не се плаши от затвор

„Заплахата от затвор за телесно наказание на дете у дома не е достатъчна, необходимо е съчетание от законодателни мерки и образование“ , така коментира за Радио Стара Загора Националната програма за превенция и защита от домашното насилие д-р..

публикувано на 18.01.19 в 08:35

Освобождение и храмов празник отбелязват в Харманли

Харманли отбелязва днес 141 годишнина от освобождението си от османско владичество. От 8:00 часа в църквата "Свети Атанасий" по повод храмовия празник ще бъде отслужена Света Божествена литургия оглавена от Негово Високопреосвещенство Старозагорския..

публикувано на 18.01.19 в 06:55

Министърът на отбраната ще посети Казанлък за 130-тата годишнина на 23-ти Шипченски полк

През тази година се навършват 130 години от създаването на 23-и пехотен Шипченски полк. В проявите днес в Казанлък, посветени на годишнината, ще участва министърът на отбраната Красимир Каракачанов, информират от пресцентъра на министерство на..

публикувано на 18.01.19 в 06:28

Едносменният режим на обучение ще затрудни някои старозагорски училища

Изискването на Министерството на образованието за едносменен режим на обучение създава трудности на няколко старозагорски училища- съобщи зам.-кметът Иванка Сотирова. ГПЧЕ „Ромен Ролан“ намалиха приема си с една паралелка и от следващата година ще..

публикувано на 17.01.19 в 17:47

Системата за прием в детските ясли и градини отваря на 21 януари

На 21 януари ще бъде отворена системата за електронно записване на децата в яслите и детските гради в община Стара Загора- съобщи зам.-кметът Иванка Сотирова. От началото на декември миналата година се провежда ежегодната профилактика, която е по..

публикувано на 17.01.19 в 17:37

Клуб по гобленарство откриват в Градска библиотека „Пеньо Пенев“ в Димитровград

Клуб по гобленарство откриват тази вечер Градска библиотека „Пеньо Пенев“ и Народно читалище  „Култура 2002“ в Димитровград. След клуба по плетива, създаден през декември миналата година за любителите на ръкоделия, това е втората форма, която..

публикувано на 17.01.19 в 17:25

Дариха брайлови машини за обучение на незрящи

Регионалният център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование - Стара Загора получи днес 2 нови брайлови машини на стойност 2700 лв, дарени от общинския съветник от ГЕРБ Виктор Драголов. Машините са изключително ценни за обучителния персонал,..

публикувано на 17.01.19 в 16:47

Бум на пневмонии и бронхити след грип и ОРЗ

Бум на пневмонии и бронхити след прекаран грип и остри респираторни заболявания, отчитат от старозагорската университетска болница „Проф. Стоян Киркович“. В момента приетите за лечение пациенти в отделението по пулмология надвишават двойно броя на..

публикувано на 17.01.19 в 16:45

Скейтборд площадката до Младежкия дом отново работи

След извършени ремонтни дейности скейтборд площадката до Младежкия дом отново работи. Частично остават оградени участъци, в които все още се извършват възстановителни дейности. Нарушените рампи са ремонтирани с по-устойчив материал, шперплатът е..

публикувано на 17.01.19 в 16:35

Грипна епидемия и в Ямболска област

Грипна епидемия е обявена в Ямболска област. Учебните занятия се преустановяват от 18 до 23 януари включително. Заболеваемостта в региона достигна 328 болни на 10 000 души, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция Ямбол д-р Лиляна Генчева,..

публикувано на 17.01.19 в 15:52