Здравната политика за онкологичните заболявания обсъждаха в Хасково

Конференция на тема: „Здравната политика за онкологичните заболявания и качеството на живот на пациентите у нас и по света“ откри заместник-областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова. Форумът бе организиран от сдружение „Българска асоциация за хора с онкологични заболявания „Живот". „Факт е, че през последните години освен държавата много неправителствени пациентски организации оказват помощ на хората с онкологични заболявания. За мен това е работещата формула, когато държавата и неправителственият сектор си партнират в интерес на здравето на хората“, посочи заместник-областният управител.

Лектор на форума по темата за гинекологичните болести , профилактиката и лечението бе д-р Пламен Йовчев.

Сдружение „Живот“ вече има свой офис, където от началото на юни всеки ден психолог ще оказва помощ на хора с онкологични заболявания. „Това е много важно за нас. Вече имаме място, където можем да се видим, да споделим проблемите си и да си помогнем“, сподели председателят на организацията Минка Арабаджиева. Центърът за здравна помощ на Сдружението се намира в сградата на Малкия бизнесцентър. На 18 май се навършват 17 години от учредяване на сдружение „Живот“.


Още от категорията

Корнелия Нинова: Борисов с по-цинични думи и от Симеонов

Като по-цинични дори от думите на Валери Симеонов лидерът на БСП Корнелия Нинова определи думите на премиера Бойко Борисов, че правителството ще падне, ако поиска оставката на вицепремиера. Изявлението на министър председателя тя коментира в Стара..

публикувано на 22.10.18 в 19:00

Майките в Стара Загора излизат на мълчалив протест

Повече от 100 майки на деца с увреждания и хора, които подкрепят исканията им в Стара Загора излязоха в 18 часа тази вечер на протест пред сградата на Областна администрация. Някои от тях бяха дошли с децата си, въпреки студеното време, за да..

обновено на 22.10.18 в 18:57

Старозагорската опера е с три номинации за Кристална лира

Три са номинациите на Държавна опера-Стара Загора за наградите Кристална лира на Съюза на музикалните и танцови дейци за 2018 г. Номинацията в категория „Постановъчен екип“ е за премиерата на оперно-кукления спектакъл на операта „Турандот” от..

публикувано на 22.10.18 в 17:26

Без октомврийска сесия в Чирпан

Предложението на партия ГЕРБ за преименуване на централния булевард в Чирпан на името на Никола Манев няма да бъде разгледано този месец. Въпреки събраните над 600 подписа и входиране на предложението в общинския съвет местният парламент няма да..

публикувано на 22.10.18 в 17:20

Община Стара Загора не планира промяна в местните данъци и такси за 2019 г.

Община Стара Загора не планира увеличаване на местните данъци и такси за 2019 г. Това съобщи в интервю за Радио Стара Загора председателят на постоянната комисия по бюджет и финанси в Общинския съвет Диян Димитров. „Смея да кажа, че..

публикувано на 22.10.18 в 16:46

Сливенският съд остави в ареста четирима от нападателите, посегнали на полицаи

Сливенският Районен съд остави днес за постоянно в ареста четирима от нападателите, посегнали на полицейски екипи, съобщава БТА. Инцидентът стана на 18 октомври, когато полицаите са реагирали на сигнал за силна музика в ромския квартал "Надежда" в града...

публикувано на 22.10.18 в 16:08

Над 60 сигнала за месец са приели на Горещия телефон в Казанлък

Над 60 сигнала са получени на безплатния Горещ телефон на Община Казанлък 0 700 400 56 през първия месец от неговото обявяване в края на август, обобщават от пресцентъра на общинска администрация. Сред съобщените от граждани неизправности най-голям е..

публикувано на 22.10.18 в 15:52

Правят информационна кампания в защита на Национален парк Пирин

Коалицията от неправителствени организации и граждански групи “За да остане природа в България” провежда утре в Хасково информационна кампания в защита на Национален парк Пирин. От 18,00 часа на площад “Свобода” експерти ще се срещнат с..

публикувано на 22.10.18 в 15:47

Искат повече европейско финансиране за тютюнопроизводителите

Тютюнът като земеделска култура да бъде равнопоставен с останалите култури що се отнася до европейското финансиране след 2020 г. е бил един от акцентите на кръглата маса на провелия се в Брюксел 36-ти Конгрес на Европейската асоциация на..

публикувано на 22.10.18 в 15:39

Корнелия Нинова пристига в Стара Загора за юбилея на общинската организация на БСП

БСП в Стара Загора чества днес125 години от създаването си. Местната организация ще отбележи юбилея с тържествено събрание, на което ще присъства председателят на Националния съвет на партията Корнелия Нинова. Събитието е насрочено за 18 часа и ще се..

публикувано на 22.10.18 в 12:12