Стара Загора отбелязва празника на славянската писменост- 24 май

Традиционното шествие за 24 май в Стара Загора няма да се проведе заради мащабния ремонт в центъра на града. Липсата на манифестация обаче Общината ще компенсира с богата програма по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Началото й ще бъде поставено в 9:30.  Тази година тържественото честване ще се проведе в източната част на античния форум „Августа Траяна“ до Регионална библиотека „Захарий Княжески“, където ще се съберат представителни групи от старозагорските училища, граждани и гости. Подробностите обобщава Иван Славов

Още от категорията

В Стара Загора затварят част от централна улица заради ремонт

До 15 юни 2019 г. ще бъде затворена за движение на моторни превозни средства централната отсечка на ул. „Цар Иван Шишман“, от ул. „Ген. Гурко“ до ул. „Пазарска“ в Стара Загора . Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Целта е да бъде осигурено..

публикувано на 22.05.19 в 17:05

Поставят операта "Трубадур" на стадион "Берое" на 7 юли

„Трубадур“ ще бъде поставен като опера на Стадиона под липите това лято. На 7 юли от 21.00 часа на Стадион „Берое“ операта на Джузепе Верди ще оживее със сценографията на Тодор Демеров, костюмите са дело на Денис Иванов, режисьор е директорът на..

публикувано на 22.05.19 в 17:03

Изложба на ателие по иконопис ще бъде открита в Художествена галерия - Стара Загора

Изложба на ателие по иконопис при храм „Света Троица“ ще бъде открита в 17.30 ч. в Художествена галерия - Стара Загора. „Тази изложба е петата поред изложба на ателието. В началото събирахме средства за сградата на Неделното училище,  в което..

публикувано на 22.05.19 в 16:55

Трети ден безводие в Мъглиж заради авария

Трети ден голяма част от Мъглиж е без питейна вода, алармираха слушатели на Радио Стара Загора. Причината е авария, възникнала в понеделник при започване на изкопни работи за подмяната на основен водопровод по ул. „Ген. Гурко“ в града. От екипа, работещ..

публикувано на 22.05.19 в 16:19

Заради капризите на времето се очаква малко количество розов цвят тази година

Късна, къса и лоша откъм рандеман и качество на розовия цвят кампания, очакват розопроизводителите от Казанлъшки регион. Т ази година розоберът започва с около десетина дни по-късно от предходни години, каза за Радио Стара Загора доц. Ганка Баева,..

публикувано на 22.05.19 в 16:18

Лекция за раждането ще се проведе утре в Хасково

Лекция на тема „Какво е важно да знаем при естествено раждане и оперативно родоразрешение” ще изнесе Мая Атанасова , акушерка, член на Алианса на българските акушерки. Мястото на беседата е Младежки център – Хасково от 17,00 часа на 23-ти май.  Тя..

публикувано на 22.05.19 в 15:21

“Заедно срещу дрогата” на 29 май от 19 часа на Античния форум

Kонцерт “Заедно срещу дрогата” ще се проведе на 29 май от 19 часа на Античния форум в Стара Загора. Входът е свободен. Организатор на събитието е неправителствената организация Инер Уил клуб – Стара Загора. Техни партньори са Обществен..

публикувано на 22.05.19 в 15:08

Започна приемът в Професионалната гимназия по ветеринарна медицина в Стара Загора

Стартира кампанията по прием на ученици в Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван Петрович Павлов“ в Стара Загора. Направленията, в които ще бъдат паралелките, са две паралелки в специалност „Ветеринарен техник“, едната от..

публикувано на 22.05.19 в 14:48

МС одобри 300 хиляди лева, за да може община Стара Загора да откупи частни улици в бившето АТЗ

Правителството одобри допълнителни трансфери по бюджета на община Стара Загора за 2019 г. в размер на 300 хил. лв, съобщават от пресцентъра на Министерски съвет. Средствата са за придобиване на поземлени имоти с обща площ 83 266 кв. м., находящи се в..

публикувано на 22.05.19 в 11:35

Атанас Киров: Проблемът с междуселищния транспорт скоро ще бъде разрешен

Проблемът със смяната на превозвача по междуселищните линии в област Ямбол и с ползването на спирките на градския транспорт в областния град от новите фирми,   поемащи транспортните връзки, е на път да се разреши. Това съобщи за Радио Стара..

публикувано на 22.05.19 в 11:00