Доцент Румен Драганов: За казуса с дискотеките в Слънчев бряг е виновен министърът на туризма

„От средата на юни се очаква да започне активният летен туристически сезон по Южното Черноморие. Така освен културния туризъм в градска историческа среда, който привлича много туристи в страната, атрактивна дестинация ще станат и морските ни курорти“, коментира за Радио Стара Загора доцент Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма. Според него за казуса с дискотеките в Слънчев бряг проблемът е в министъра на туризма, който е издал неправомерни удостоверения за нощен бар, в разрез със Закона за черноморското крайбрежие.

Доцент Румен Драганов добави, че очаква запазване на тенденцията за ръст в черноморския и културния туризъм, като отбеляза, че миналата година страната ни е била посетена от над 11 600 000 чужденци.Още от категорията

Изпълкомът на Българския футболен съюз решава съдбата на Михайлов и Балъков

Днес следобед ще се проведе заседание на Изпълкома на Българския футболен съюз, на което ще бъдат взети изключително важни решения за бъдещето на родния футбол. На заседанието ще бъде обсъдена оставката на президента Борислав Михайлов. Ако..

публикувано на 18.10.19 в 10:09

Централната избирателна комисия разяснява как се гласува в изборното помещение по време на предстоящите местни избори

Централната избирателна комисия разяснява как се гласува в изборното помещение, съобщиха от пресцентъра на комисията. Преди да влезете в изборното помещение се запознайте със списъците на кандидатите и номерата им в бюлетините. Те трябва да са..

публикувано на 18.10.19 в 08:22

Фолксваген отлага окончателното решение за завода в Турция

Фолксваген (Volkswagen) е отложил окончателното си решение за строителството на автомобилен завод в Турция на фона на международните критики срещу военната операция на страната в Северна Сирия и опасенията от възможни неблагоприятни последици за репутацията..

публикувано на 15.10.19 в 11:42

Отбелязваме Световния ден на психичното здраве

На 10 октомври се отбелязва световният ден на психичното здраве.  По данни на Световната федерация по психично здраве на всеки 40 секунди някъде по света човек се опитва да сложи край на живота си. Често това се дължи на нелекувана депресия или друга..

публикувано на 10.10.19 в 09:06

В Стара Загора лишените от свобода ще се поклонят пред чудотворните икони от град Ананиев

Днес в 14:00 часа, Чудотворните икони на Пресвета Богородица Скоропослушница и Пресвета Богородица Касперовска от град Ананиев, Украйна, ще пристигнат в храм „Свети Николай Чудотворец“, намиращ се на територията на Старозагорския затвор. Пред тях, освен..

публикувано на 10.10.19 в 08:29

Проф. Георги Рачев: Най-голямата опасност за страната ни са прекомерното застрояване и наводненията

Честотата и силата на природните бедствия остава сравнително постоянна, но това което със сигурност се увеличава в световен мащаб са материалните загуби. Това коментира за радио Стара Загора климатологът професор Георги Рачев по повод..

публикувано на 09.10.19 в 09:59

Красимир Вълчев: Не е ясно кой е източникът на дезинформация в училищата в Сливенско и Ямболско

Във връзка със зачестилите публикации в социалните мрежи, че Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) щяла да предприема действия за "отнемане" на деца от училищата, ДАЗД категорично отхвърля тази информация. Това се заявява в съобщение до..

публикувано на 08.10.19 в 14:40

Промяна в движението заради Писта Стара Загора 2019

На 28 и 29 септември (събота и неделя) в Стара Загора ще се проведе автомобилното състезание „Писта Стара Загора", четвърти  кръг от Националния шампионат по затворен маршрут. 60 автомобила, разделени в 5 групи – това е рекордно участие за..

обновено на 28.09.19 в 10:07

Тематичен пешеходен тур „По стъпките на българската държавност“ организира Регионалният исторически музей във Велико Търново

Тематичен пешеходен тур „По стъпките на българската държавност“ организира от 14.00 часа Регионалният исторически музей във Велико Търново, посветен на 111 години от обявяването на независимостта на България. Екскурзоводската обиколка, придружена..

публикувано на 22.09.19 в 13:38

Велопоход за Европейската седмица на мобилността в Хасково

Велопоход ще отбележи Европейската седмица на мобилността в Хасково, съобщи сътрудникът ни Златка Михайлова. Организатори са Общината, съвместно с Младежкия център и местната екоинспекция. Началото на тура е в 17.00 ч. пред централния вход на парка..

публикувано на 18.09.19 в 08:15