До дни започва ремонтът на водното огледало в "Зеления клин"

Санитарната сеч на Аязмото се извършва контролирано в рамките на проекта

Намаляват кражбите на цветя от лехите
Николай Стоев

Специалисти от Община Стара Загора ежедневно контролират санитарната сеч на Аязмото, която се изпълнява в рамките на проекта за реконструкция и облагородяване на парка, съобщи в предаването „Репортер“ ръководителят на звено „Озеленяване и комунални дейности“ Николай Стоев. Той опроверга опасенията на старозагорци, че в рамките на ремонта се унищожават ценни дървесни видове. Приключват ремонтните работи и в парк "Йордан Капсамунов"- известен като Станционната градина- допълни още Стоев. В самото езеро е извършено запълване на пукнатините по дъното и стените, хидроизолация, замазка и в началото на следващата седмица ще бъде готово за експлоатация. Работници към Звеното редовно подменят кранове или слагат липсващи на чешмите в града. Предстои до дни и подмяната на хидроизолацията на водното огледало в парк "Зеления клин", което не функционира в последните години по технически причини. Николай Стоев апелира към старозагорци да пазят парковете чисти и да не рушат съораженията, защото тяхната поддръжка е скъпа. Три дни след ремонта на шадравана в централната градска градина- парк "Пети октомври", младежи хвърлят пейка във водата и разрушават част от изолацията.  Добра новина е липсата на кражби на цветя от лехите в парковете. Вероятно гражданите са респектирани от красотата на градинките и по- голямото старание на служителите- заключава Николай Стоев.Още от категорията

Над 200 старозагорци с диабет се изследваха безплатно в рамките на национална кампания

Над 200 старозагорци си направиха днес безплатно изследване за гликиран хемоглобин в специална мобилна лаборатория  в рамките на националната информационна кампания за повишаване на вниманието към сърдечносъдовия риск при хора със захарен диабет...

публикувано на 23.10.18 в 16:53

Старозагорската опера с премиера на "Хубавата Елена"

Премиерата на „Хубавата Елена“ опера-буфа от Жак Офенбах ще се състои на 26 октомври от 19 часа на сцената на Държавна опера-Стара Загора. Режисьор на новата постановка е Славчо Николов. Диригент е младият и талантлив Димитър Косев,..

публикувано на 23.10.18 в 16:45

Поредни награди за "Усмивки"-те

Нови две награди спечелиха Вокална студия "Усмивки" при НЧ "Родина-1860" от Националния конкурс за детско-юношеско творчество "С песен и обич творим добро", гр.Пловдив /19-21 октомври 2018г./: ПЪРВА награда за ВС "Усмивки" в категория вокални..

публикувано на 23.10.18 в 16:32

Събират опасни битови отпадъци в Стара Загора

Община Стара Загора и фирма „БалБок Инженеринг“ АД стартират   съвместно Система за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Събирането на опасни битови отпадъци е част от реализация на ангажимента, който общината има в изпълнение..

публикувано на 23.10.18 в 16:21

Има опасност редица земеделски производители да преминат в сивия сектор

Завишените осигуровки на земеделците ще „ударят“ предимно малките производители и не е изключено част от тях да „потънат“ в сивия сектор, прогнозира от ефира на Радио Стара Загора председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите..

публикувано на 23.10.18 в 15:56

Старозагорска област e на второ място по сключени договори в Югоизточен район за планиране

В Областна администрация Стара Загора се проведе заседание на Областен съвет за развитие. На него се представи и прие годишния мониторингов доклад за състоянието на социалните услуги на територията на област Стара Загора за предходната година...

публикувано на 23.10.18 в 14:47

Безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата в Сливен.

Безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата се провеждат в Сливен. Близо 130 жени са се записали за безплатните прегледи, съобщи Милена Велева от екипът на фондация „Една от 8“,която е организатор на събитието. Едновременно с   това тече..

публикувано на 23.10.18 в 14:24

"Зелени Балкани" настояват за промени в Националната програма за саниране

Вече имаме поставени 50 къщички за защитени видове в Стара Загора – на сградата на Областна администрация и на сградата на Регионалната инспекция по околна среда и води, обяви Елена Стоева от Спасителния център за диви животни "Зелени Балкани"...

публикувано на 23.10.18 в 14:13
Чирпан

Референдум да реши името на булеварда в Чирпан

Чрез референдум гражданите на Чирпан, а не общинските съветници, трябва да решат дали булевард „Георги Димитров“ да бъде преименуван на „Никола Манев“, заяви в интервю за Радио Стара Загора кметът на града Кичка Петкова. Според нея,..

публикувано на 23.10.18 в 12:13

Съживяват УМБАЛ "Киркович"

Огромните задължения, трупани през годините от най – голямата държавна болница в Старозагорска област, постепенно се топят. Мениджърският екип на лечебното заведение успява да покрие близо 1/3 от дълговете. Това съобщи в пространно интервю за Радио..

публикувано на 23.10.18 в 10:25