Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Последна вечер от програмата на XXIII театрални празници „Невена Коканова“

Снимка: архив БТА

С постановката „Разделяй двойки по домовете“ на младежки театър „Иван Бинев“ София тази вечер в Ямбол ще бъде сложен край на 23-то издание на театралните празници „Невена Коканова“. Културната проява стартира на 11 юни и в продължение на 5 вечери се радва на огромен зрителски интерес. Това разкри в ефира на Радио Стара Загора Михаил Лазаров- директор на Драматичен Театър „Невена Коканова“ в Ямбол. И тази година по традиция организаторите връчват приза „Босоногата Жулиета“, свързан с първото участие на легендарната актриса на ямболска сцена.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Днес е крайният срок за регистрация на партиите и коалициите в ЦИК за предстоящите избори

Днес изтича крайният срок за подаване на заявление за регистрация в ЦИК на партиите и коалициите. До момента в Централната изибирателна комисия 10 партии и 8 коалиции са подали документи за участие на изборите. От тях са регистрирани пет партии..

публикувано на 24.04.24 в 11:34

Удължават приема на документи за съдебни заседатели в Стара Загора

Удължава се срокът за прием на документи на кандидати за съдебни заседатели при Районен съд – Стара Загора.  Общинският съвет откри процедура за определяне на 13 заседатели за попълване на списъка за предстоящия мандат 2024 г. - 2028 г. Всеки работен..

публикувано на 24.04.24 в 11:02

С празник в Болярово ученици отбелязаха Световния ден на книгата

Ученици от Средно училище „Д-р Петър Берон“-Болярово и Основно училище „Стефан Караджа“-Стефан Караджово препълниха в Световния ден на книгата залата на НЧ „Възраждане-1912“, а поводът беше състезание между техни връстници по представяне на любим автор..

публикувано на 24.04.24 в 11:02
Христина Морфова в ролята в операта „Двете вдовици“ на Бедржих Сметана

Певчески конкурс на името на българския славей обсъждат ръководството на НУМСИ и маестра Веселина Кацарова

Обявяването на нов специализиран конкурс за пеене е на етап обсъждане в Националното училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“ Стара Загора. Инициативата е съвместна с маестра Веселина Кацарова и се очаква до лятото концепцията да..

публикувано на 24.04.24 в 11:01

Комисар Димитър Яръков е назначен временно за заместник-директор и началник отдел „Криминална полиция“ в ОДМВР-Стара Загора

Със заповед на министъра на вътрешните работи от 23.04.2024г. комисар Димитър Яръков е временно преназначен на длъжността заместник-директор, той и началник отдел „Криминална полиция“ в ОДМВР-Стара Загора. Комисар Яръков е завършил БСУ -..

публикувано на 24.04.24 в 10:57

Ателие „Пъстър Великден" ще се проведе на Велики четвъртък в музея

В навечерието на светлите Великденски празници, Регионален исторически музей – Стара Загора организира художествена работилничка за изработване на шарени декоративни яйца и великденски картички. Преди заниманието малките посетители ще се..

публикувано на 24.04.24 в 10:45

Осъдиха мъж, извършил непристойни действия и произвел изстрел по лек автомобил

Наказание четири месеца лишаване от свобода, чието изпълнение е отложено за срок от три години, получи 58-годишният М. М. С одобреното от Районен съд – Стара Загора споразумение обвиняемият е лишен и от правото да управлява моторно превозно средство..

публикувано на 24.04.24 в 10:36

Компания в областта на машиностроенето в Стара Загора увеличава персонала си с още 50 души

10 милиона лева са инвестирани в завод за механообработка на заготовки за нуждите на машиностроенето, съобщи Славин Янакиев, изпълнителен директор на една от най-големите компании у нас в тази сфера. Почти 100 процента от продукцията на..

публикувано на 24.04.24 в 08:35

БАБХ започва проверки преди Великден

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ)  тръгва на проверки  преди Великденските празници. Инспекторите  ще следят за качеството  на всичко, което бихме сложили на великденската трапеза -  от агнешко месо, яйца, козунаци до пресни..

публикувано на 24.04.24 в 08:29
Радослав Рибарски

Радослав Рибарски: Забавената либерализация на тока не решава проблемите

Народното събрание ще обсъжда на второ четене днес промените в Закона за енергетиката, с които се  отлага либерализацията на пазара на електроенергия на едро с година.  Така мащабната реформа в сектора се очаква да бъде забавена до 1 юли 2025..

публикувано на 24.04.24 в 08:00