ДИПКУ е домакин на XVIII-тия Национален педагогически форум

Джойс Калъс от Малта е международният гост на събитието в Стара Загора

Над 70 учители от цялата страна са заявили участие в  XVIII-тия  Национален педагогически форум на тема: „Стратегии и сътрудничество за устойчиви образователни политики“, организиран от Департамента за  информация и повишаване квалификацията на учителите при Тракийски университет в  Стара Загора, съобщи проф. д-р Галя Кожухарова, директор ДИПКУ. Събитието ще се проведе на 21 юни от 9.00 часа в хотел "Мериан палас" в града.
Джойс Калъс от Малта ще е международният гост на събитието и ще представи на Пленарната сесия „Стратегии за окуражаващо взаимодействие в образованието“, а в работната сесия ще даде и конкретни ситуации и възможности за реакции в тях, каза проф. д-р Кожухарова.

Новости като компютърното моделиране и Google  класната стая ще бъдат разгледани в отделен модул на форума от лектори, представители на Центъра за творческо обучение. В рамките на националния форум ще бъде представена и актуалната тема за дуалното образование, което стартира у нас от март 2015 година. Презентацията ще бъде на ръководителя на проекта „ДОМИНО“ Петя Евтимова. Кръглата маса на форума е на тема: “Устойчиво развитие и просоциално поведение за превенция на отпадането от училище“. Тя е свързана с европейско проекти, по които ДИПКУ е или бенефициент, или партньор. Три текущи международни проекти, по които Департаментът работи, ще бъдат представени на форума от Вера Тодорова, експерт „Проекти и проектна дейност“.

През 2019-та година Департаментът ще отбележи своята шейсета годишнина, информира още проф. д-р Галя Кожухарова. 11 души е екипът на ДИПКУ към момента. През миналата година през курсовете за професионално квалификационни степени са преминали над 3000 човека, отделно около 500 са участвали в дългосрочните форми на обучение и 5000 души през краткосрочните форми на обучение.


Още от категорията

Неизвестни унищожиха с моторна резачка дървета в Казанлък

Градинката до Медицински център „Мазалат“ в Казанлък осъмна без три красиви дървета, жестоко посечени с моторна резачка тази нощ. Явно целта на вандалите е била чисто и просто да ги унищожат, да загрозят едно от приятните междублокови пространства в..

публикувано на 17.10.19 в 17:16

Организацията на евреите в България реагира остро на расисткия скандал

Организацията на евреите в България реагира остро със самостоятелна декларация на расистките поздрави и обиди от сектора на българските привърженици спрямо английските футболисти по време на европейската квалификация между двата национални отбора...

публикувано на 17.10.19 в 17:08

Здравният министър не се ангажира с конкретни срокове по исканията на протестиращите сестри

"Здравният министър не се ангажира с конкретни срокове и действия нито писмено, нито устно за изпълненията на основните искания от протестната ни декларация. Всички договорки имат пожелателен характер. Посочените  200 млн. лв.ще дойдат с..

публикувано на 17.10.19 в 17:03

Започна обезопасяването на щъркелови гнезда

"Eлектроразпределение Юг" започна  от 15 октомври дейностите по обезопасяване на щъркеловите гнезда по електроразпределителната мрежа. Обезопасяването се извършва чрез монтиране на метална платформа, стандартизирана съгласно вътрешните технически..

публикувано на 17.10.19 в 16:54

В Казанлък се проведе първи национален индивидуален турнир по пожароприложни спортове

Зам. областният управител Димитър Драчев откри днес Първия национален индивидуален турнир по пожароприложни спортове за купата „Севт III“, който се проведе в Казанлък. 24 състезатели – пожарникари от регионални служби от цялата страна и членове на..

публикувано на 17.10.19 в 16:49

Американски специалисти предават опит на работещите с деца в Казанлък

От 14 до 18 октомври 2019 година Дневен център за деца с увреждания, град Казанлък е домакин на обучения, насочени към повишаване на компетенциите на хората, които работят с деца в детските ясли, градини, училища и социалните услуги. Темите на..

публикувано на 17.10.19 в 16:45

Започна изнасянето на пестициди от склада в село Горски извор

Започна преопаковането и изнасянето на пестициди и препарати за растителна защита с изтекъл срок на годност от склада в димитровградското село Горски извор. До декември месец вероятно ще приключи изнасянето на близо 115 тона течни и прахообразни..

публикувано на 17.10.19 в 16:39

В община Елхово от днес започна изплащането за избитите прасета

В община Елхово от днес започна изплащането на държавното финансово подпомагане за стопаните, умъртвили доброволно домашните си прасета на територията на общината, заради заразата с африканска чума по свинете. Сумите от 300 лева определени за дезинфекция..

публикувано на 17.10.19 в 16:20

20 творци събра традиционната есенна изложба в Чирпан

С традиционната есенна изложба художествена галерия „Георги Данчов – Зографина“ в Чирпан посреща празника на художниците. В нея свои картини са представили 20 творци. „Експозицията е богата на жанрове, за посетителите тя е интересна и..

публикувано на 17.10.19 в 16:16
Димитър Ганев

Димитър Ганев: В по-голямата част от областните градове ще има балотажи

В по-голямата част от областните градове на местните избори ще има балотажи, които ще бъдат доста оспорвани. Това заяви в интервю за Радио Стара Загора политологът Димитър Ганев. Според него мобилизацията на електоратите на отделните партии е..

публикувано на 17.10.19 в 16:10