Николай Колев- Босия: Имам принципи и ценности, заради които ще стигна до края

Босия: Благодаря на Стара Загора за подкрепата

| обновено на 05.07.18 в 12:09
3
Снимка: БГНЕС

Искам оставката на министър Ивайло Московски и разтурването на това Народно събрание, което престъпи клетвата си и не работи в името на народа- заяви за Радио Стара Загора обявилият гладна стачка преди 22 дни  Николай Колев -Босия. Той потвърди, че е готов да стигне до край, в отстояване на исканията си и припомни, че е протестирал по този начин и преди 10 ноември, като е спечелил каузите си. Николай Колев- Босия се обяви срещу корупционните схеми при издаването на шофьорски книжки, което е и една от причините за катастрофите по пътищата.

Очакваха, че съм симулант, но аз наистина гладувам, защото имам принципи

Известният дисидент  разказа пред Радио Стара Загора, че настоява за среща с председателя на Народното събрание от 4 седмици, за да покаже документите, с които разполага и които разкриват корупционните схеми в Министерството на транспорта, но не е получил покана от г-жа Цвета Караянчева. "Надяваха се, че съм симулант и медицинските изследвания ще покажат това, но показателите ми доказват крайно изтощение и лекарите искаха да ме оставят в Правителствена болница, но аз отказах"- заяви още Николай Колев-Босия.

Искаха да ме убедят, че в министерството не знаят нищо за корупционни схеми

Той потвърди, че е имал среща с министъра на транспорта Московски, на която са присъствали зам.- министърът Ангел Попов, гл. секретар Войновски и шефката на кабинета Красимира Стоянова. На срещата те са заявили, че не знаят нищо за корупционните схеми с шофьорски книжки в Министерството на транспорта и са поискали документи като доказателство. Според Николай Колев- Босия, документите, с които разполага, са предоставени от самото министерство и ако министърът не знае за тях, трябва да си разпусне екипа и да подаде оставка. Не отговаря на истината, че се вземат сериозни мерки за ограничаване на пътните произшествия. Осакатените и убитите по пътищата стават все повече, което говори за фалшиви мерки или предписания, които не се изпълняват.

Благодаря на старозагорци, че ме подкрепят. Това е родният ми град

Известният дисидент благодари на съгражданите си от Стара Загора за подкрепата и заяви, че получава окуражителни обаждания от много други градове.


Биография


Николай Ганчев Колев, известен като Николай Колев - Босия, е български дисидент, поет и журналист; създател на първия независим синдикат в България, председател на Независимото дружество за защита правата на човека - от юни 1990 г. до юли 1992 г.

Завършва Руската езикова гимназия в Стара Загора, учи руска филология в Софийския държавен университет, след което работи почти всичко - от хамалин до поет.[1][2]

Лежал е няколко пъти в Старозагорския и Софийския затвори за политическа дейност преди 10 ноември 1989 година. Автор е на вицове и епиграми за Тодор Живков. Известен е с многобройните си гладни стачки, нестандартните си виждания и своенравния си характер. Той е автор на 4 книги и много публикации. Баща е на 5 дъщери


Галерия

Още от категорията

Учредиха национална гражданска инициатива "Системата ни убива всички"

Национална гражданска инициатива „Системата ни убива всички“ учредиха родителите на деца с увреждания , с основна цел извършване на цялостна реформа в провежданите политики за хората с увреждания в България, чрез основни законодателни промени.   С..

публикувано на 11.12.18 в 14:10

Писателят Димитър Никленов: Обичам децата и в началото на новата година ще ги зарадвам с книга

Тазгодишният носител на Националната награда за детска литература „Петя Караколева“ е писателят Димитър Никленов от Стара Загора.   Престижната награда му е връчена преди броени дни на тържествена церемония в НЧ „Обединение 1913“ град Кърджали. Книгата..

публикувано на 10.12.18 в 09:10

Костадин Костадинов: До края на февруари правителството ще си подаде оставката

Най-късно до края на февруари правителството ще си подаде оставката, за да влезе после ГЕРБ в общата кампания за предсрочни парламентарни избори, прогнозира в интервю за Радио Стара Загора лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов...

публикувано на 05.12.18 в 11:08

50 души участват в доброволното формирование за пожарна безопасност към община Стара Загора

„Към момента доброволното формирование, което подпомага Районната служба за пожарна безопасност в Стара Загора се състои от 50 човека, от които 6 са жени“ , съобщи инженер Валентин Георгиев – главен експерт Защита на населението и ръководител на..

публикувано на 05.12.18 в 11:01

АЕЦ „Белене“ ще закрие половината българска енергетика

Половината българска енергетика ще бъде закрита, ако властта успее да построи АЕЦ „Белене“, прогнозира пред Радио Стара Загора бившият председател на енергийната комисия в Народното събрание Мартин Димитров. Той опроверга твърдението, че..

публикувано на 04.12.18 в 13:07

Промени на Изборния кодекс в последния момент преди избори са вредни

Електронното гласуване е пробив в честността и гарантирането на сигурността на изборния процес. Така коментира за Радио Стара Загора готвените промени в Изборния кодекс политологът доц. д-р Стойчо Стойчев . Електронен вот би трябвало да се въведе..

публикувано на 04.12.18 в 08:35

Казанлък е домакин на третия Национален музикален фестивал "Петко Стайнов"

Традиционно, около рождената дата на българския композитор и музикален общественик академик Петко Стайнов, Казанлък се превръща в център на хоровото изкуство у нас. От днес до 3-ти декември Градът на розите домакинства на 8 хорови състави от страната в..

публикувано на 30.11.18 в 13:25

СУ "Васил Левски" Стара Загора чества 130 години от създаването си

             Едно от най-старите училища в Стара Загора – СУ „Васил Левски“-  чества  своята 130 годишнина. През 1887 година двама родолюбиви старозагорци Никола Алтънков и Георги Бенев предлагат да се открие ново училище в града. На свое заседание..

публикувано на 26.11.18 в 11:02

Лилия Маравиля: Ще гостуваме и с продължението на "Догодина по същото време"

За втори пореден път актьорите Христо Шопов и Лилия Маравиля ще гостуват на старозагорска сцена с пиесата „Догодина по същото време“ . Тя е създадена преди 43 години от Бърнард Слейд, има над 1400 представления на Бродуей . Десетки години в..

публикувано на 26.11.18 в 10:42
Страхил Делийски

Страхил Делийски: Не трябва да се страхуваме от избори

„По дефиниция вицепремиерският пост е със силен политически заряд и е странно едно неполитическо лице да го заеме. Назначаването на Николова на него е или част от стратегия, с цел минимализиране на конфликтите вътре в коалицията, или просто е..

публикувано на 21.11.18 в 18:33