Николай Колев- Босия: Имам принципи и ценности, заради които ще стигна до края

Босия: Благодаря на Стара Загора за подкрепата
| обновено на 05.07.18 в 12:09
Снимка: БГНЕС

Искам оставката на министър Ивайло Московски и разтурването на това Народно събрание, което престъпи клетвата си и не работи в името на народа- заяви за Радио Стара Загора обявилият гладна стачка преди 22 дни  Николай Колев -Босия. Той потвърди, че е готов да стигне до край, в отстояване на исканията си и припомни, че е протестирал по този начин и преди 10 ноември, като е спечелил каузите си. Николай Колев- Босия се обяви срещу корупционните схеми при издаването на шофьорски книжки, което е и една от причините за катастрофите по пътищата.

Очакваха, че съм симулант, но аз наистина гладувам, защото имам принципи

Известният дисидент  разказа пред Радио Стара Загора, че настоява за среща с председателя на Народното събрание от 4 седмици, за да покаже документите, с които разполага и които разкриват корупционните схеми в Министерството на транспорта, но не е получил покана от г-жа Цвета Караянчева. "Надяваха се, че съм симулант и медицинските изследвания ще покажат това, но показателите ми доказват крайно изтощение и лекарите искаха да ме оставят в Правителствена болница, но аз отказах"- заяви още Николай Колев-Босия.

Искаха да ме убедят, че в министерството не знаят нищо за корупционни схеми

Той потвърди, че е имал среща с министъра на транспорта Московски, на която са присъствали зам.- министърът Ангел Попов, гл. секретар Войновски и шефката на кабинета Красимира Стоянова. На срещата те са заявили, че не знаят нищо за корупционните схеми с шофьорски книжки в Министерството на транспорта и са поискали документи като доказателство. Според Николай Колев- Босия, документите, с които разполага, са предоставени от самото министерство и ако министърът не знае за тях, трябва да си разпусне екипа и да подаде оставка. Не отговаря на истината, че се вземат сериозни мерки за ограничаване на пътните произшествия. Осакатените и убитите по пътищата стават все повече, което говори за фалшиви мерки или предписания, които не се изпълняват.

Благодаря на старозагорци, че ме подкрепят. Това е родният ми град

Известният дисидент благодари на съгражданите си от Стара Загора за подкрепата и заяви, че получава окуражителни обаждания от много други градове.


Биография


Николай Ганчев Колев, известен като Николай Колев - Босия, е български дисидент, поет и журналист; създател на първия независим синдикат в България, председател на Независимото дружество за защита правата на човека - от юни 1990 г. до юли 1992 г.

Завършва Руската езикова гимназия в Стара Загора, учи руска филология в Софийския държавен университет, след което работи почти всичко - от хамалин до поет.[1][2]

Лежал е няколко пъти в Старозагорския и Софийския затвори за политическа дейност преди 10 ноември 1989 година. Автор е на вицове и епиграми за Тодор Живков. Известен е с многобройните си гладни стачки, нестандартните си виждания и своенравния си характер. Той е автор на 4 книги и много публикации. Баща е на 5 дъщери


Още от категорията

Съгласие, помирение и единение - най-важната битка, която България днес трябва да започне и спечели

„Не трябва да губим повече историческо време и да хабим национална енергия. Трябва да черпим поуките от историята, да се помирим и да направим една програма за бъдещето на българите като народ, тъй като и в света е много неспокойно. Ще бъде трудно,..

публикувано на 20.09.18 в 11:10

Мариана Кукушева: У нас няма хлебна криза

Няма и не може да има хлебна криза, въпреки че според експерти тенденцията да се повишава цената на хляба се запазва. Факт е, че около 2,5 млн.тона от добитото зърно тази година е с много добри хлебопекарни качества. Искането на..

публикувано на 19.09.18 в 15:14

Законодателни промени и по-високо заплащане на кадровите военнослужещи предлагат от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва

22 хиляди са членовете на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва към този момент, а запасното воинство на България ще надхвърли 60 хиляди, каза в интервю  за Радио Стара Загора ген. о.з. Златан Стойков, председател на Съюза на офицерите и..

публикувано на 14.09.18 в 17:14
Политологът Георги Киряков

Георги Киряков: Привържениците на Бойко Борисов и ГЕРБ са напълно достатъчни, за да остане ГЕРБ първа политическа сила

"В никакъв случай не може да се говори за провокация от страна на президента", коментира политологът Георги Киряков във връзка с неподписания указ за  освобождаване на главния секретар на МВР Младен Маринов. На практика това  блокира вчера..

публикувано на 14.09.18 в 10:00
Лъчезар Богданов

Лъчезар Богданов, икономист: Цените растат и заради монополите и картелите

Сериозен ръст на потребителските цени се отчитат през последните няколко месеца, като той е най-висок за последните 6-7 години. Това заяви за Радио Стара Загора икономистът Лъчезар Богданов. По думите му в   страната се очаква да има повече..

публикувано на 11.09.18 в 16:18
Румен Драганов

Румен Драганов: Генерално в държавата туризмът работи на много ниски обороти

Директорът на Института за анализи и оценки в туризма съобщи в интервю за Радио Стара Загора, че анализът на летния туристически сезон за 2018 г. сочи, че до края на месец юли хотелите по Черноморието са работили на 50 процента, а през месец август..

публикувано на 07.09.18 в 09:55

Община Стара Загора ще подкрепи финансово Международния младежки театрален фестивал „Данаил Чирпански“

Община Стара Загора ще подкрепи финансово провеждането на второто издание на международния младежки театрален фестивал „Данаил Чирпански“ през пролетта на следващата година. Това съобщи в интервю за Радио Стара Загора кметът Живко Тодоров. В неделя..

публикувано на 04.09.18 в 15:40

Димитър Ганев:Няма условия за предсрочни парламентарни избори

Няма условия за предсрочни парламентарни избори, няма и сериозни политически перспективи пред Валери Симеонов, ако той напусне коалицията и тръгне по самостоятелен политически път, коментира в ефира на Радио Стара Загора политологът Димитър Ганев...

публикувано на 04.09.18 в 09:48
Първан Симеонов

Първан Симеонов: Въпреки коалиционните разногласия не може да се очаква криза в управлението

НФСБ засега остава във властта. Това обяви лидерът на партията и вицепремиер Валери Симеонов, като поясни, че има конкретни условия, които поставя, за да остане в коалицията. На коалиционния съвет на управляващите днес ще бъдат обсъдени промените в..

публикувано на 03.09.18 в 14:57

Политическата криза у нас е вече факт. Очакват ни предсрочни парламентарни избори, прогнозира политологът Калоян Методиев

Гореща политическа есен и евентуални предсрочни парламентарни избори прогнозира в интервю за РСЗ политологът Калоян Методиев. По думите му управляващите  нямат нито време, нито възможност да направят някакви реформи или нещо ново. Те са в кръгова..

публикувано на 31.08.18 в 11:13