Николай Колев- Босия: Имам принципи и ценности, заради които ще стигна до края

Босия: Благодаря на Стара Загора за подкрепата
| обновено на 05.07.18 в 12:09
Снимка: БГНЕС

Искам оставката на министър Ивайло Московски и разтурването на това Народно събрание, което престъпи клетвата си и не работи в името на народа- заяви за Радио Стара Загора обявилият гладна стачка преди 22 дни  Николай Колев -Босия. Той потвърди, че е готов да стигне до край, в отстояване на исканията си и припомни, че е протестирал по този начин и преди 10 ноември, като е спечелил каузите си. Николай Колев- Босия се обяви срещу корупционните схеми при издаването на шофьорски книжки, което е и една от причините за катастрофите по пътищата.

Очакваха, че съм симулант, но аз наистина гладувам, защото имам принципи

Известният дисидент  разказа пред Радио Стара Загора, че настоява за среща с председателя на Народното събрание от 4 седмици, за да покаже документите, с които разполага и които разкриват корупционните схеми в Министерството на транспорта, но не е получил покана от г-жа Цвета Караянчева. "Надяваха се, че съм симулант и медицинските изследвания ще покажат това, но показателите ми доказват крайно изтощение и лекарите искаха да ме оставят в Правителствена болница, но аз отказах"- заяви още Николай Колев-Босия.

Искаха да ме убедят, че в министерството не знаят нищо за корупционни схеми

Той потвърди, че е имал среща с министъра на транспорта Московски, на която са присъствали зам.- министърът Ангел Попов, гл. секретар Войновски и шефката на кабинета Красимира Стоянова. На срещата те са заявили, че не знаят нищо за корупционните схеми с шофьорски книжки в Министерството на транспорта и са поискали документи като доказателство. Според Николай Колев- Босия, документите, с които разполага, са предоставени от самото министерство и ако министърът не знае за тях, трябва да си разпусне екипа и да подаде оставка. Не отговаря на истината, че се вземат сериозни мерки за ограничаване на пътните произшествия. Осакатените и убитите по пътищата стават все повече, което говори за фалшиви мерки или предписания, които не се изпълняват.

Благодаря на старозагорци, че ме подкрепят. Това е родният ми град

Известният дисидент благодари на съгражданите си от Стара Загора за подкрепата и заяви, че получава окуражителни обаждания от много други градове.


Биография


Николай Ганчев Колев, известен като Николай Колев - Босия, е български дисидент, поет и журналист; създател на първия независим синдикат в България, председател на Независимото дружество за защита правата на човека - от юни 1990 г. до юли 1992 г.

Завършва Руската езикова гимназия в Стара Загора, учи руска филология в Софийския държавен университет, след което работи почти всичко - от хамалин до поет.[1][2]

Лежал е няколко пъти в Старозагорския и Софийския затвори за политическа дейност преди 10 ноември 1989 година. Автор е на вицове и епиграми за Тодор Живков. Известен е с многобройните си гладни стачки, нестандартните си виждания и своенравния си характер. Той е автор на 4 книги и много публикации. Баща е на 5 дъщери


Още от категорията

Започва прием на документи за нови съдебни заседатели за Окръжния съд в Стара Загора

Общинският съвет на Стара Загора открива процедура за определяне на 50 нови съдебни заседатели, като най-малко 10 на сто от лицата трябва да са с квалификация в областта на педагогиката, психологията и социалните дейности . Приемът на набор от..

публикувано на 14.07.18 в 10:30

Здравко Менчев: Моят стил е в контрастите между местата и моделите

Уникална фотосесия с балетисти от Държавна опера Стара Загора в рушащото се читалище “Светлина“ в Шипка се разпространява през последните дни в социалните мрежи и в медиите. Снимките са на един млад и талантлив старозагорец - Здравко Менчев...

публикувано на 29.06.18 в 10:56

Православната и Католическата църква прославят светите апостоли Петър и Павел (ГАЛЕРИЯ)

Днес и Православната и Католическата църква прославят светите апостоли Петър И Павел.  В един от най- почитаните летни празници от българския народ  широко са отворени вратите  и на църквата „Св. Св. Петър и Павел“ в Котел , но не за служба,..

публикувано на 29.06.18 в 10:55

Спас Панчев: Не напускаме „БСП за България“, заради вота на недоверие

БСП изключи Земеделския съюз "Александър Стамболийски" от лявата коалиция "БСП за България". Решението бе взето днес на съвместно заседание на Коалиционния съвет, Изпълнителното бюро на БСП и ръководството на парламентарната група.  Това..

публикувано на 25.06.18 в 15:16
Ибрахим Карахасан -Чънар

Такава манипулация на избори турската история не е виждала

Реджеп Ердоган ще продължи да управлява в Турция през следващите 5 години след победа на предсрочните президентски избори още на първи тур с 52,7 процента . „Ако Ердоган спечели на изборите, още официално нямаме резултати от преброяването,..

публикувано на 25.06.18 в 09:48

“Pro Bulgaria”- протестен глас срещу клеветническите внушения

Книгата „Pro Bulgaria”, издадена на френски преди близо 105г. от швейцареца Луи Айер, за когото днес казваме, че е бил с българско самосъзнание и сърце, за първи път може да бъде намерена на български език. Амбициозното начинание по превода и..

публикувано на 23.06.18 в 11:57

Анализ на разходите за лекарства и засилен контрол на болниците са необходими според здравния експерт Аркади Шарков

„Проблемът на здравната система е, че решенията се взимат политически, а не според реалните икономически показатели.“ Това коментира в интервю за Радио Стара Загора здравният експерт Аркади Шарков по повод гласуваната от парламента оставка на вече..

публикувано на 22.06.18 в 13:56

Василка Панайотова: Над 800 хил. лв. ще струва възстановяването на читалище "Светлина"

Министърът на културата Боил Банов  е на посещение в  град Шипка, за да обсъди съдбата на сградата на  читалище "Светлина"   с кметовете на града и на община Казанлък , както и с областния управител на Стара Загора Гергана Микова.  По-рано..

публикувано на 19.06.18 в 15:09
Христо Панчугов

Партия "Синьо единство" се самозакри в името на дясно обединение

Дясната партия „Синьо единство“ взе решение да се самозакрие след 5 години политически живот. За това гласуваха единодушно членовете на формацията на форум в София в неделя. В интервю за Радио Стара Загора бившият вече председател на партията Христо..

публикувано на 19.06.18 в 11:43
проф. Николай Овчаров

На 25 май започват разкопките на Перперикон

Разкопките на Перперикон ще започнат на 25 юни 2018 г. (понеделник). Тази година ще се работи за връзката между Южния квартал и   Акропола. Това  е основната задача през това лято, каза в ефира на РСЗ проф. Николай Овчаров. „Вече разкрихме..

публикувано на 19.06.18 в 10:05