Николай Колев- Босия: Имам принципи и ценности, заради които ще стигна до края

Босия: Благодаря на Стара Загора за подкрепата

| обновено на 05.07.18 в 12:09
3
Снимка: БГНЕС

Искам оставката на министър Ивайло Московски и разтурването на това Народно събрание, което престъпи клетвата си и не работи в името на народа- заяви за Радио Стара Загора обявилият гладна стачка преди 22 дни  Николай Колев -Босия. Той потвърди, че е готов да стигне до край, в отстояване на исканията си и припомни, че е протестирал по този начин и преди 10 ноември, като е спечелил каузите си. Николай Колев- Босия се обяви срещу корупционните схеми при издаването на шофьорски книжки, което е и една от причините за катастрофите по пътищата.

Очакваха, че съм симулант, но аз наистина гладувам, защото имам принципи

Известният дисидент  разказа пред Радио Стара Загора, че настоява за среща с председателя на Народното събрание от 4 седмици, за да покаже документите, с които разполага и които разкриват корупционните схеми в Министерството на транспорта, но не е получил покана от г-жа Цвета Караянчева. "Надяваха се, че съм симулант и медицинските изследвания ще покажат това, но показателите ми доказват крайно изтощение и лекарите искаха да ме оставят в Правителствена болница, но аз отказах"- заяви още Николай Колев-Босия.

Искаха да ме убедят, че в министерството не знаят нищо за корупционни схеми

Той потвърди, че е имал среща с министъра на транспорта Московски, на която са присъствали зам.- министърът Ангел Попов, гл. секретар Войновски и шефката на кабинета Красимира Стоянова. На срещата те са заявили, че не знаят нищо за корупционните схеми с шофьорски книжки в Министерството на транспорта и са поискали документи като доказателство. Според Николай Колев- Босия, документите, с които разполага, са предоставени от самото министерство и ако министърът не знае за тях, трябва да си разпусне екипа и да подаде оставка. Не отговаря на истината, че се вземат сериозни мерки за ограничаване на пътните произшествия. Осакатените и убитите по пътищата стават все повече, което говори за фалшиви мерки или предписания, които не се изпълняват.

Благодаря на старозагорци, че ме подкрепят. Това е родният ми град

Известният дисидент благодари на съгражданите си от Стара Загора за подкрепата и заяви, че получава окуражителни обаждания от много други градове.


Биография


Николай Ганчев Колев, известен като Николай Колев - Босия, е български дисидент, поет и журналист; създател на първия независим синдикат в България, председател на Независимото дружество за защита правата на човека - от юни 1990 г. до юли 1992 г.

Завършва Руската езикова гимназия в Стара Загора, учи руска филология в Софийския държавен университет, след което работи почти всичко - от хамалин до поет.[1][2]

Лежал е няколко пъти в Старозагорския и Софийския затвори за политическа дейност преди 10 ноември 1989 година. Автор е на вицове и епиграми за Тодор Живков. Известен е с многобройните си гладни стачки, нестандартните си виждания и своенравния си характер. Той е автор на 4 книги и много публикации. Баща е на 5 дъщери


Галерия

Още от категорията

Георги Гьоков

Изборът на Елена Йончева за водач на евролистата препотвърждава позицията на БСП по Истанбулската конвенция

Хората виждат в Елена Йончева човек, който може да защитава техните интереси, тя би могла да разшири влиянието на БСП сред хората с ляво мислене. Елена се прояви достойно през последните години и с борбата си против корупцията в България- заяви в ефира..

публикувано на 18.03.19 в 11:19
Мартин Кулов

Българският софтуерен пазар губи конкурентоспособност

Най – търсени на дигиталния пазар у нас са софтуерните разработчици. По данни на IТ компаниите над 20 хиляди души практикуват тази професия, а други 30 хиляди са ангажирани в технологичния   процес на други позиции, заяви в интервю за Радио Стара..

публикувано на 15.03.19 в 17:18

Валери Симеонов: НФСБ върви към самостоятелно явяване на изборите за Европейски парламент

„Национален фронт за спасение на България в момента върви към самостоятелно явяване на изборите за Европейски парламент“ , заяви лидерът на партията Валери Симеонов. Бившият вицепремиер днес бе на партийно събрание в Стара Загора. Симеонов..

публикувано на 15.03.19 в 16:40

Музикалната приказка за деца „Петя и вълкът“ отново на сцената на Операта

Премиера на  музикалната приказка „Петя и вълкът“ по музика и текст на Сергей Прокофиев е подготвила за своите малки почитатели Държавна опера – Стара Загора. На 15 март (петък) от 12.00 и от 14.00   часа ще бъдат новите представления за..

публикувано на 14.03.19 в 16:15

Логопедът Светлана Берова: Родителите по-често да общуват с децата

50 деца бяха прегледани безплатно в Терапевтичен център „Светулка” в дните на Националната кампания „Логопед с добро сърце” . Резултатите от консултациите сочат, че само 4 деца са в норма, с добро говорно, когнитивно и езиково развитие,..

публикувано на 14.03.19 в 14:15

Умните устройства във фокуса на Деня на потребителя тази година

Тази година световната тема, посветена на 15 март -   Деня на потребителите, е свързана с т.нар. „умни устройства“. Новите устройства за умен дом са част от продуктовата линия  на все повече компании. Що се касае до потребителите им те..

публикувано на 13.03.19 в 10:01
тец

Доц. Иван Хиновски: ТЕЦ-овете трябва да работят до 2036 година необезпокоявани, дори с цената на държавна подкрепа

Няма реални резултати за страната ни след срещата с Медведев, е мнението на доц. Иван Хиновски – председател на Българския енергиен и минен форум. Според него България бе натоварена с непосилната задача да получи гаранция от Европейската..

публикувано на 07.03.19 в 09:00
Радостин Танев

Създават софтуерна асоциация в Стара Загора

Софтуерна асоциация ще обедини фирмите в Стара Загора. Близо 15 компании, сред тях и водещи на световния пазар на IT услуги, ще влязат в бъдещото сдружение. Това съобщи в интервю за предаването "Час пик" депутатът от ГЕРБ Радостин Танев...

публикувано на 06.03.19 в 17:00

Живко Тодоров: Водят се преговори за добавяне на 2 хил.дка на летището към новата индустриална зона

Нови постъпки са направени от страна на община Стара Загора за собствеността на летището, съобщи в интервю за Радио Стара Загора кметът Живко Тодоров. Миналата седмица заедно с областния управител Гергана Микова са проведени преговори в..

публикувано на 06.03.19 в 12:58

Трети национален фолклорен събор „С мирис на теменуги“ през месец юни

Станалият традиционен фолклорен събор „С мирис на теменуги“ ще има свое трето издание през настоящата година. Той ще се проведе на 22-ри юни. Това обяви пред Радио Стара Загора секретарят на НЧ“Ахинора- 2006“ село Яворово, Стефка Антонова. Именно..

публикувано на 04.03.19 в 16:30